Nebezi ti tam nahodou nekde torrenty, nebo jiny p2p ?
Nebezi ti tam nahodou nekde torrenty, nebo jiny p2p ?
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
Skype? Vir ?
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
Kontrolní otázka, jinej kabel jsi teda zkoušel nebo nezkoušel?
Jinak ještě zkus udělat IP scan v rozsahu 10.0.0.x, odpojit router, připojit AP, změnit na AP IP na nějakou, která je v tom rozsahu podle IP scanu volná, připojit router a pak už by ti ping na AP jít měl.
Zkus se taky zeptat třeba sousedů nebo někoho, o kom víš, že je připojen přes stejného providera ke stejnému vysílači, jako jsi ty, jestli mu to náhodou taky sem tam nevypadává.
Pokud známí problém mít nebudou, pak zkontaktuj poskytovatele, ať tě zkouší v průběhu celyho dne pingovat na router, jestli není problém někde na tom spoji, příp. jestli by ti nemohl zapůjčit na zkoušku jiné AP na příjem.
Naposledy upravil JejKey; 06.12.2009 v 17:59.
"Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."
Skype mam na vsech pocitacich.. Vir snad ne, opet na vsech je antivir..
Jinej kabel jsem zkousel, nepomohlo to..
Ten IP Scan nejak nechapu.. Muzu k tomu pouzit treba Advanced IP Scanner 1.5 ??
Soused problem nema.. je na stejnem vysilaci jak ja..
Problem to dela jen kdyz jsem prez router, pokud pripojim PC primo k APcku tak jde vse bez problemu.. jen to nechce jit na vsechny PC .. jakoby komunikace mezi routerem a APckem.. z toho vypliva ze chyba nebude na strane poskytovatele a IMO ani APcka nee.. proto jsem hned posilal nastaveni routeru
Naposledy upravil TreWoR; 06.12.2009 v 20:02.
Hmm zajimave.. pomoci te aplikace jsem zjistil ze je tu par obsazenych IP a vsechny se tvari spis jak vysilace.. jen ta moje (10.0.0.50) ma nazev podle meho PC..
Antivir není stoprocentní záruka PC bez virů a Skype dokáže nadělat obrovskou paseku, to vím z vlastní zkušenosti - když Skype potřebuje, tak z tebe udělá "server", přes kterej chodí hovory ostatních, otevírá/snaží se navázat opravdu hodně spojení - a user s tím nic nenadělá, v konečnym efektu máš vytíženou/přetíženou linku, příp. ještě díky velkymu množství otevíraných spojení padlej router (když to neustojí).
Zkus si na AP nastavit IP na nějakou neobsazenou, ktery ti vyplivnul ten IP Scanner a pingovat se na ni.
V nastavení routeru jsem neviděl nic špatnyho.
Ale jedné věci jsem si teď všimnul - na prvním screenu se při pingu na 10.0.0.1 změní hodnota TTL - nevím, jestli je to normální chování (řekl bych, že není) a nevím, co to může způsobovat.
"Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."
Kdyz jsem cca pred dvema dny rikal ze jsem zkusil prehodit tu IP na AP tak jsem tam daval 10.0.0.49 a ta je podle toho IP Scanu volna.. ale jak se tak divam na ten ping tak vidim ze mas pravdu.. ani jsem is toho nevsiml, ted kdyz jsem na primo tak to pinga a je tam porat TTL=64, kdyz pingam sam na sebe tak mam TTL=128.. Nevite co to je? zkusim to zatim pohledat
Vytazek z wikipedie..
TTL v IP datagramech
TTL je v IPv4 8bitová položka v hlavičce IP datagramu, která v počítačové síti omezuje jeho maximální dobu existence a chrání ji tak před zahlcením, které by mohly způsobit datagramy zacyklené v nekonečných smyčkách (způsobených chybou nebo nesprávným nastavením směrování). Položka TTL je nastavena na výchozí hodnotu při vytvoření datagramu (obvykle 64) a automaticky snižována alespoň o 1 při průchodu jakýmkoliv směrovačem. Po dosažení nuly je datagram zahozen a odesílatel je o tom informován ICMP zprávou Time Exceeded (zpráva číslo 11).
Položku TTL využívá ke své činnosti program traceroute.
Přesná definice podle RFC 791
Toto pole indikuje maximální dobu, kterou může datagram setrvat v síťovém systému. Pokud je hodnota tohoto pole nulová, pak musí být datagram zahozen. Čas je měřen v jednotkách sekund. Každý modul, který datagram zpracovává, musí snížit hodnotu TTL nejméně o jedna, a to i v případě, že ho zpracovává méně než sekundu. Cílem je zahození nedoručitelných datagramů a omezit maximální dobu existence datagramu.
Naposledy upravil TreWoR; 06.12.2009 v 20:38.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)