Potřeba proudového zdroje je jasná, pokud nějákou hotovou krabičku, tak jedině takto (obě odkazované jsou zdroje I=350mA). Pro normální světlo bez potřeby regulace půjdu nejspíš tady do toho. Jednoduché, má to i nějákou ochranu, malé, bezpečné, jen trochu dražší.
No právě, bezpečnost, To zapojení mi přijde takové nedokonalé a nebezpečné. Nejradši bych toto řešení vypustil.
Toto mě zajímá! Spínákem myslíš spínaný měnič předpokládám, že? Stavěl jsem si takový zdroj s NCP3065 , tam jsem dělal zpětnou vazbu klasicky odporem v sérii s LED, napětí na odporu přímo do ZV obvodu (ještě jsem zapojil přes odporový dělič potenciometr pro regulaci). Super na tom švábu je, že má napětí pro řízení ZV jen asi 200mV, velká výhoda kvůli malému ztrátovému výkonu na snímacím odporu. Nemyslíš to zapojení s OZ tak, že odpor se použije menší (je na něm menší napětí = menší ztráta) a OZ napětí znásobí a pošle na úrovni 1,25V (standartní napětí) do švábu? Nějáké konkrétní schéma jsem ale neviděl, jen už mi tady takové řešení někdo říkalTo tvé schéma by mě zajímalo.
Spínat rovnou z 230V určitě ne, do stavby nečeho takového se pouštět raději nebudu, ani trafo bych si nedokázal navinout...
Tu kombinaci předřadného kondíku a "spínáku" myslíš na stejném principu, jako napájet jen LED? Tzn. taky potřeba velkého kondíku?

Odpověď s citací