Citace Původně odeslal Marty Zobrazit příspěvek
Jo, to by měl umět. Jen samozřejmě nejde sdílet LUNy, pač je to fakt hloupá krabice.

Pokud "vše v jednom" tak pak Sun Fire 4500, do toho se v 4U vejde 48 disků ale tuším se to už nevyrábí...

Já jsem externí pole doporučil z důvodů ekonomických a z důvodu rozšiřitelnosti. Pokud se do budoucna plánuje SAN nebo nějaké jiné vychytávky, ponechal bych základní server úplně jednoduchý pro eliminaci možné chyby a to, co se může měnit, vytěsnil ven - tj. jednou tohle DAS pole může odejít do služeb online archivu a může být nahrazeno něčím chytřejším pro zálohování metodou klonů/snapshotů atd.

Ale jak tak nad tím přemýšlím, nebylo by od věci pozvat si nějakého obchoďáka firmy, co nabízí zálohovací řešení, a nechat si vypracovat nabídku. Já byl např. spokojen s firmou StoryFlex.
kdyz prave sdileni lunu (coz by SAS afaik mel podporovat), je 'to zajimavy' ...
co se ekonomickych duvodu a rozsiritelnosti tyce, nejak si to neumim dat dohromady ... ekonomicky je vyhodnejsi koupit jednu krabici o 10k drazsi, nez krabice dve minimalne o 20k drazsi ... krom toho je reseni v jedny bedne technicky jednodussi, coz je imo plus.
co se rozsiritelnosti tyce, tak radic s dostatecnym poctem SAS interfacu (popripade druhej radic) muze, mimo interniho pole (ktere samozrejme diky vetsimu poctu linek bude rychlejsi), obslouzit i stejnou bednu jako je ten dell storage externe ... tj. vyhodu, pokud to umi, bych videl v tom, ze muzes casem ty backup boxy zdoublovat ...

btw. marty, ten sun je fakt peknej co se rozsiritelnosti tyce 48x2TB SATA disk, to uz je slusnej archiv