Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Kde koupit NTB?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Kde koupit NTB?

Nechapu to s tim Atomem...

SU4100 je P-DC (dvoujádro 1,3GHz) 64bit + 4GB RAM = ocekaval bych tedy i 64bit systém (to ze to neni W7,ale Vista je vec druha)...hm. Navic bych cekal,ze 64bit CPU se bude v 64bit systemu projevovat lepe...ale to je jen nezkusena domnenka...

Recovery ano,Acronis (napr.) pouzivat umim...pocitam ale,ze to ma Acer nejak osetrene a kdyz system spadne a nechce vubec nabehnout,ze to lze nejak resit i bez dvd ci usb...nikdy jsem nemel notas se skrytou a recovery partition,tak nevim,jak to funguje...
    Pokud by to meli nejak takto vychytane,pak se muze vyplatit tuto skrytou partition ponechat,pokud pri uplnem padu systemu je potreba bootovat od jinud,pak je mi k nicemu...
    Jak to tedy jde?
    Tak to mi rve koule!
    *Acer Aspire Timeline 3810TZG + Creative I-Trigue 3400 ; cca 6hod.
    *Prestigio Nobile 157: Intel Centrino : Pentium-M 1,7G Dothan 2MB ; RAM DDR333 1GB ; HITACHI 80GB 5400ot. ; Radeon 9700 64MB ; SXGA+ 1400 x 1050 ; DVD+/-RW DL QSI ; 10/100MBit+WIFI ; CardReader 4v1 ; 4hod23minut

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Mikeee Zobrazit příspěvek
    No ptal jsi se

Je dvoujadrovy Atom lepsi volba nez Intel Pentium DualCore ULV SU4100?
    Pentium je někde úplně jinde než Atom. Na Atom se vykašli, to je procesor výrazně pomalejší než co jsi měl doteď.
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Citace Původně odeslal mraky Zobrazit příspěvek
    No ptal jsi se

Pentium je někde úplně jinde než Atom. Na Atom se vykašli, to je procesor výrazně pomalejší než co jsi měl doteď.
    Aha to byla odpoved na ten starsi thread...uz chapu

Pentium DC SU4100 je vybrano

Navic se mi zda,ze HD 4330 bude vykonejsi (na Bulanky a Word )) ) nez 9400M
    Naposledy upravil Mikeee; 27.11.2009 v 11:15.
    Tak to mi rve koule!
    *Prestigio Nobile 157: Intel Centrino : Pentium-M 1,7G Dothan 2MB ; RAM DDR333 1GB ; HITACHI 80GB 5400ot. ; Radeon 9700 64MB ; SXGA+ 1400 x 1050 ; DVD+/-RW DL QSI ; 10/100MBit+WIFI ; CardReader 4v1 ; 4hod23minut

No,vec se ma takto...
    Jsem zvykly z XP,ze se proste postupne zaneradi a je potreba je urychlit treba jednou rocne z image nebo komplet reinstallem. Pocitam,ze toto se nevyhne ani Vistam a 7.
    Visty nechci ani nikdy v zivote a ty jsou prave na te skryte partition,navic ve 32bit...myslim,ze to v poho zvladne W7 64bit. (SU4100+4GB+HD4330)

Vymena Vista --> W7 u Acer za cca 400-500Kc.

Idealni stav by byl,kdybych dokazal nahradit Visty na skryte partition W7kama,tak aby sel pri restartu spustit ten recovery,kdyby se neco nahodou podelalo.

Samo to muzu resit boot dvd ci flashkou a zalohou image pres acronis na disku nebo na tom mediu. Kazdopadne kdyz uz tam ta skryta mrcha je a ma tuto sikovnou funkci,ze pri padu neni potreba medium,tak bych toho klidne vyuzil...

No a pak se nabizi jeste dve otazky
    1) Ted mam skrytou part. a disk c: ...predpokladam,ze nebude mit na funkci toho recovery toolu zadny vliv,kdyz C: prerozdelim a vytvorim D:
    2) Zda tu skrytou partition muzu smazat a odstranit (tusim,ze Acer ma 6mesicu SW podporu),abych neporusil zarucni podminky... (toto bude zrejme nekde napsane,to je jasne,ale procitat ty ksindly tak pokud vite,tak dekuji predem)
    Tak to mi rve koule!

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    274

Je dvoujadrovy Atom lepsi volba nez Intel Pentium DualCore ULV SU4100?
    Atom je mene vykonny nez Pentium DualCore ULV SU4100.

SU4100 je P-DC (dvoujádro 1,3GHz) 64bit + 4GB RAM = ocekaval bych tedy i 64bit systém (to ze to neni W7,ale Vista je vec druha)...hm. Navic bych cekal,ze 64bit CPU se bude v 64bit systemu projevovat lepe...ale to je jen nezkusena domnenka...
    Pomoci 64bit systemu by se vyuzilo o cca 500MB vice pameti. 32bit win umi 3.5GB. Jinak 64bit system neni v podstate rychlejsi -- jde hlavne o tu pamet. Jinak na toto tema je tu threadu dost.

Recovery ano,Acronis (napr.) pouzivat umim...pocitam ale,ze to ma Acer nejak osetrene a kdyz system spadne a nechce vubec nabehnout,ze to lze nejak resit i bez dvd ci usb...nikdy jsem nemel notas se skrytou a recovery partition,tak nevim,jak to funguje...
    Pokud by to meli nejak takto vychytane,pak se muze vyplatit tuto skrytou partition ponechat,pokud pri uplnem padu systemu je potreba bootovat od jinud,pak je mi k nicemu...
    Jak to tedy jde?
    Ano, tu recovery lze spustit z POST. Ale jestli to lze nahradit skutecne netusim (s Acer nastesti nemam osobni zkusenost). Bude to urcite nejaky proprietarni sajrajt, takze bych to nevidel moc realne. Pokud si s tim pohrajes tak si tam muzes nahodit dualboot s nakym minimalistickym linuxem (aby nezabiral moc mista) a muzes opet provadet recovery bez USB/DVD i v terenu (stejne si nemyslim, ze by to melo valneho smyslu teda).

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. pomoc s vyberem ntb
    Založil ArAnWe v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 27.08.2007, 09:54
  2. NTB - jaky a kde koupit ?
    Založil Kon v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 24.12.2006, 10:17
  3. Repas nebo nový ntb? (zkušenosti)
    Založil Brogg v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 6