Jsem totální nováček a nikdy jsem žádnou konzoli nevlastnil, ale vážně zvažuju její pořízení. A protože jsem totální laik, tak bych si chtěl nechat poradit. Chtěl bych to koncipovat jako domácí centrum, které by nahradilo DVD přehrávač a pokud možno i notebook připojovaný k plazmě za účelem přehrávání filmů nebo i muziky. Měl bych následující otázky, z nichž většina by byla určitě snadno dohledatelná na netu, ale tady najdu určitě komplexnejší odpověď:
1, Chtěl bych to připojit do domácí sítě pomocí wifi a přehrávat divxy ze síťového disku či z nějaké sdílené složky. Umí to PS3, případně Xbox?
2, Méně pohodlná varianta je přehrávat z usb přenosného disku, umí to oba a jaká je podpora mkv (u xbox si nedělám iluze, ale PS3 by to mohla umět)?
3, Jaké jsou vaše zkušenosti se zapojením těchto konzolí do domácích multimedií?
Plasytation 2 bych volil asi jen kdyby bylo to zapojení do domácí sítě u novějších modelů problematické. Hry se na tom nebudou hrát nijak extra moc, jde pro mě jen o část využití a bude mi dostačovat cokoliv od ps2.
Díky za každý postřeh!
Cena je sice důležitá, ale jde mi spíš o poměr funkce/cena.