Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 29

Téma: Jakou konzoli (Xbox360 vs PSX2-3)

Standardní Jakou konzoli (Xbox360 vs PSX2-3)

Jsem totální nováček a nikdy jsem žádnou konzoli nevlastnil, ale vážně zvažuju její pořízení. A protože jsem totální laik, tak bych si chtěl nechat poradit. Chtěl bych to koncipovat jako domácí centrum, které by nahradilo DVD přehrávač a pokud možno i notebook připojovaný k plazmě za účelem přehrávání filmů nebo i muziky. Měl bych následující otázky, z nichž většina by byla určitě snadno dohledatelná na netu, ale tady najdu určitě komplexnejší odpověď:

1, Chtěl bych to připojit do domácí sítě pomocí wifi a přehrávat divxy ze síťového disku či z nějaké sdílené složky. Umí to PS3, případně Xbox?

2, Méně pohodlná varianta je přehrávat z usb přenosného disku, umí to oba a jaká je podpora mkv (u xbox si nedělám iluze, ale PS3 by to mohla umět)?

3, Jaké jsou vaše zkušenosti se zapojením těchto konzolí do domácích multimedií?

Plasytation 2 bych volil asi jen kdyby bylo to zapojení do domácí sítě u novějších modelů problematické. Hry se na tom nebudou hrát nijak extra moc, jde pro mě jen o část využití a bude mi dostačovat cokoliv od ps2.
    Díky za každý postřeh!
    Cena je sice důležitá, ale jde mi spíš o poměr funkce/cena.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Standardní Re: Jakou konzoli (Xbox360 vs PSX2-3)

bod 1. PS3 umí
    bod 2. zatím ne ale pravděpodobně časem ano vzhledem k předpovězené implementaci divx7
    bod 3. jsme doma všichni 100% spokojený

dodal bych bod 4. nativní ps3 torrent klient + podpora externích titulků je pro mne zatím velké přání..

levnější je xbox, kvalitativně je ps3 lepší....
    pálenky na ps3 nejdou na xboxu ano, já jsem bral ps3 kvůli bluray mechanice, kdyby jí neměla tak si to nekoupím...

PS2 jsem vyhodil celou funkční a koukám že bych ji asi ještě prodal

Super, díky za odpovědi.

Ještě by mě zajímalo, jak je to s xboxem. Wifi u něj znamená další příplatek a krám navíc, ale pak by měl mít podobné funkce jako PS, má s tím někdo zkušenosti? Je fakt, že bluray zatím fakt nepotřebuju. Takže levnější xbox by dostačoval. Pro PS mluví zas přidávání nových funkcí a větší trvanlivost do budoucna...
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Mam par poznamek k PS3:
    - starsi verze je celkem ticha, nova slim verze ma byt jeste tissi
    - na slim verzi nelze nahrat Linux
    - hry jsou u novinek o malinko drazsi nez XBOX verze (ne vzdy), u starsich jak co a dobre ceny jsou v UK (game.co.uk)
    - Pokud mas pocitac v jinem pokoji na siti, muzes pouzit media server a PS3 pak v podstate "prehraje" cokoliv http://www.sony-playstation.cz/index...rver-jak-na-to
    - PS3 ma prozatim porad zadarmo Playstation Network (oproti xbox a MS Live)
    - Fotky ze ctecky cte paradne
    - DVD bez problemu (ostatni jsem nezkousel jelikoz mam PC v jinem pokoji propojene primo do TV pres HDMI)

K xboxu bohuzel vic nevim protoze mam PS3

Member Avatar uživatele Heady
    Věk
    41
    Vliv
    250

Citace Původně odeslal brazilterrorist Zobrazit příspěvek
    Super, díky za odpovědi.

Ještě by mě zajímalo, jak je to s xboxem. Wifi u něj znamená další příplatek a krám navíc, ale pak by měl mít podobné funkce jako PS, má s tím někdo zkušenosti? Je fakt, že bluray zatím fakt nepotřebuju. Takže levnější xbox by dostačoval. Pro PS mluví zas přidávání nových funkcí a větší trvanlivost do budoucna...

Jj, wifi pindik je za priplatek. Osobne bych xbox na prehravani filmu nedopororucil, ma pomerne hodne hlasity vetrak, ktery pri prehravani filmu rozhodne uslysis. Zkousel jsem kdysi nejake filmy z flashky a nebylo to vubec dobre.

Mkv muzu zkusit, ale dost pochybuju, stejne jako bod 1.
    NTB: FSC ESPRIMO Mobile V5505 | Genius SP-HF 2000X | Logitech MX518 Gaming-Grade Optical Mouse | Logitech UltraX | UPC 10M | Ferguson D-880HX | Xkrabice 360 Arcade, 20 GB HDD, 2x white wireless controller - Philips 32PFL7562D/10 via HDMI

Citace Původně odeslal Petano Zobrazit příspěvek
    Mam par poznamek k PS3:
    - starsi verze je celkem ticha, nova slim verze ma byt jeste tissi
    - na slim verzi nelze nahrat Linux
    - hry jsou u novinek o malinko drazsi nez XBOX verze (ne vzdy), u starsich jak co a dobre ceny jsou v UK (game.co.uk)
    - Pokud mas pocitac v jinem pokoji na siti, muzes pouzit media server a PS3 pak v podstate "prehraje" cokoliv http://www.sony-playstation.cz/index...rver-jak-na-to
    - PS3 ma prozatim porad zadarmo Playstation Network (oproti xbox a MS Live)
    - Fotky ze ctecky cte paradne
    - DVD bez problemu (ostatni jsem nezkousel jelikoz mam PC v jinem pokoji propojene primo do TV pres HDMI)

K xboxu bohuzel vic nevim protoze mam PS3

Perfekt, takže k dokonalosti mi chybí už jen aby to přehrávalo přímo mkv z disku. Ještě se zeptám, jak je to s verzemi. Liší se předpokládám jenom velikostí disků.

Citace Původně odeslal Heady Zobrazit příspěvek
    Jj, wifi pindik je za priplatek. Osobne bych xbox na prehravani filmu nedopororucil, ma pomerne hodne hlasity vetrak, ktery pri prehravani filmu rozhodne uslysis. Zkousel jsem kdysi nejake filmy z flashky a nebylo to vubec dobre.

Mkv muzu zkusit, ale dost pochybuju, stejne jako bod 1.
    Ok, díky za informaci, zatím tedy vede ps.

Můj názor jako majitele Xbox360 a pravděpodobně budoucího majitele PS3 - záleží na financích, pokud máš hry opravdu rád, tak dojdeš jako já k faktu, že je třeba vlastnit obě konzole

Má motivace pro Xbox před téměř třemi lety byla cenová dostupnost a komunita. To je dnes již smazáno, dá se koupit non slim PS3 z ebay za dobrou cenu a komunita rozrostla natolik, že není problém si starší hry měnit přes bazary,atp..

Shrnutí :

Xbox - subjektivně lepší ovladač než PS3
    - GTA : DLC, Fable2, Forza3,Gears of War,Lost Odyssey...

PS3 - God of War, Heavyrain, Uncharted, GT5

Zvaž dle her, mě z toho vyšlo, že pokud chci hrát to nejlepší co trh nabízí, tak musím vlastnit obě konzole
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Citace Původně odeslal Zdenek Dubnicky Zobrazit příspěvek
    Můj názor jako majitele Xbox360 a pravděpodobně budoucího majitele PS3 - záleží na financích, pokud máš hry opravdu rád, tak dojdeš jako já k faktu, že je třeba vlastnit obě konzole

Má motivace pro Xbox před téměř třemi lety byla cenová dostupnost a komunita. To je dnes již smazáno, dá se koupit non slim PS3 z ebay za dobrou cenu a komunita rozrostla natolik, že není problém si starší hry měnit přes bazary,atp..

Shrnutí :

Xbox - subjektivně lepší ovladač než PS3
    - GTA : DLC, Fable2, Forza3,Gears of War,Lost Odyssey...

PS3 - God of War, Heavyrain, Uncharted, GT5

Zvaž dle her, mě z toho vyšlo, že pokud chci hrát to nejlepší co trh nabízí, tak musím vlastnit obě konzole

Nejsem až takovej pařan a o hrách uvažuju hlavně z hlediska kolektivní pařby, kdy se sejde pár kamarádů/kamarádek a rozproudí to zábavu místo alkoholu. Nicméně asi ke konzoli přibude i volant, protože závody můžu.
    Jinak herně by mi asi nejvíc vyhovovalo nintendo Wii, tam by díky ovladačům byla asi legrace větší. Ale ostatní funkce už moje očekávání nesplňují.

Tak v tom případě doporučím xbox - je levný, dají se koupit nejrůznější kolektivní hry a chystá se Natal, který přinese "wii types" hry.
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

ono je to tezky.
    Wii like ovladace chysta i Sony. PS3 ovladace uz akcelerometry maji takze se daji nektere hry ovladat jenom naklanenim a mavanim ovladacem (Flowers, Bowling) ostatni hry maji lehkou podporu jako treba Little Big Planet (pandulak kouka kam to mas nakloneny - takze kdyz hraju v leze tak furt cuci nahoru )
    PS3 ma taky Webcameru (PlayStation Eye) a hry pro to jako EyePet (coz podle me muze byt super kolektivni sranda)

Jako jednoduse to rozhodnout fakt nejde

Ano, ono taky záleží co bude Natal umět ve skutečnosti, ovšem sixasis nevidím jako velkou výhru...ale uzavřu - rozhodni se dle peněz, dle mě jsou obě konzole super

Hlavně si případně nekupuj starší revizi Xboxu než je nejnovější Jasper. Minulý týden na mě totiž začal koukat RRoD. Takže jsem uprostřed oprav a jsem zvědav, jestli to zabere. Každopádně chlazení je u Xboxu naprosto neuvěřitelně poddimenzované, takže se to snaží dohnat ventilátory s 50k rpm
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

No hry asi moc neřešte, věřím že mi bez problému poslouží kterákoliv dostatečně. o RROD vím a šel bych určitě do nový konzole. Ale hlučnost hraje proti Xboxu. Ale teda zatím je to fakt těžkej výběr. PS sice stojí nejvíc, ale když vezmu, že přehrává blu-ray a wifi se nemusí dokupovat....

Tak starší PS3 ! a máš klid....toho je ebay teď plný...já osobně mám zálusk na první verzi s PS2 HW emulátorem to je podle mého soudu best buy

No stará PS3 se mi moc nepozdává velikostí ani spotřebou. Spíš bych šel asi do nový se zárukou...

moje PS3 žere maximálně 200W při linuxu a konvertování videa, při hraní her má kolem 150W....takže ve spojení s plazmou to už není nic moc bursíkovatýho

Citace Původně odeslal Rache Zobrazit příspěvek
    moje PS3 žere maximálně 200W při linuxu a konvertování videa, při hraní her má kolem 150W....takže ve spojení s plazmou to už není nic moc bursíkovatýho
    Tak to není tak hrozný. Není to kvůli bursíkovi, jde o teplo a tím pádem i hluk.

no v porovnání s macmini kterej baští 35w i s lcd...je to děsný

no v porovnání s macmini kterej baští 35w i s lcd...je to děsný
    Neni to porovnatelna kategorii, mac mini by nepustil ani intro k GT5
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

To taky můžeš srovnávat s tržnicovým game-systémem - Tetris 100in1 který napájí 2 AA

Tak spotřebu už nechte jo (stejně by to vyhrál nu pagadi, ten jede na dvě cr2 baterky).
    jinak to tedy asi vypadá definitivně na tu PS3 slim, tak mi dejte tip na to kde koupit. Nevím jak velký disk, stačí ta 120, protože se dá časem jednoduše vyměnit.

Našel jsem jí za 7tis, což docela jde.
    Naposledy upravil brazilterrorist; 26.11.2009 v 15:45.

disk vůbec neřeš a vem si to nejlevnější co najdeš a rovnou tam dej 750GB ať se ti tam vejdou BD ripy

disk vůbec neřeš a vem si to nejlevnější co najdeš a rovnou tam dej 750GB ať se ti tam vejdou BD ripy
    Ještě bych měl pár dotazů k věcem, co jsem posbíral na netu.

1, Jak je to s konverzí mkv souborů pro přehrání v PS3? Do jakýho formátu, čím a jak?
    2, Prý PS3 nepodporuje u externích disků NTFS, tudíž připadá v úvahu jen FAT32 a tam je limit na velikost souboru 4GB. Jak tedy případně nacpat mkv nebo jeho konvertovanou verzi jinak než přes síť?
    3, Umí PS3 ripnout blu-ray? Beru situaci, kdy si něco půjčím s tím, že se na to podívám později, tak snad to není nic nelegálního.
    4, Umí PS3 media server při streamu využít DXVA akceleraci a tudíž přehrávat video za pomoci grafiky? Můj hlavní stroj čistě procesorem 1080p video neutáhne.

Uf, je toho dost, já vím. Ale nechci polovičatý řešení, takže pokud by to mělo být všechno krkolomný, tak bych možná volil cestu HTPC. To by posloužilo i pro to hraní jednoduchých her...Chjo, proč nikdo nevyrábí dokonalé produkty?
    Naposledy upravil brazilterrorist; 26.11.2009 v 20:02.

Ja filmy na PS3 prehravam z PMS (PS3 MediaServer), kterej bezi na 'serveru' - C2D E6200,2G RAM. FullHD to da, ale ne 100%ne.
    DXVA to afaik neumi, protoze pouziva mencoder (pro kompletni prekodovani, pokud PS3 nepodporuje video stream - treba WMV, nebo pokud je potreba delat neco s obrazem (=pridavat titulky)), nebo tsMuxer (pokud je video v MPEG4). tsMuxer byl zatim vzdy v pohode, mencoder mi na te E6200 pri delsich narocnejsich scenach trosku zaskube a pak popobehne.
    Co se tyce formatu, tak by PS3 mela podporovat standardni MPEGy v .avi a pak DivX (v nem jako v jedinym podporuje 'externi titulky').

Edit: ad. HTPC - skoda ze PS3 nema v linuxu rozumnej driver na grafiku, pak by to byl imo ultimatni HTPC
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 05.10.2008, 18:01
  2. Trocha nostalgie - jakou kartu jste měli nejraděj?
    Založil Noxx v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 277
    Poslední příspěvek: 13.03.2007, 16:24
  3. Jakou grafarnu ma notebook compaq armada 1575D?
    Založil Vlada v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 22.07.2003, 09:04
  4. Info: jakou grafiku misto R9100 ?
    Založil PetrT v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 07.07.2003, 17:00
  5. jakou desku na P4-Northwood 2,4 GHz?
    Založil Anonymous v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 30.10.2002, 09:14

Pravidla přispívání