Výsledky 1 až 25 z 74

Téma: Panasonic TX-L42U10E vs Samsung, LG

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní Re: Panasonic TX-L42U10E vs Samsung, LG

Nevím o žádné TV, která umí sambu.
    Co se týče DLNA, tak tenhle Samsung přes DLNA přehraje vše, co z USBčka. Jak přesně DLNA funguje nevím, ale IMHO je to jen nějaká forma sdílení; převod (transcoding) v reálném čase je jen případná featura navíc, kterou některé DLNA servery disponují. Nedokážu si jinak představit, jak by nějaký malý blbý NAS uměl transcodovat a streamovat HD video. (např. můj DLink DNS-313 to ve stock firmwaru umí, já tam mám ale plnej linux tak budu trochu laborovat) Jo, ještě např. Windows Media Player má nějaké DLNA featury, říkají tomu Windows Media Connect. A bude toho víc. Takže bych se moc nebál, že do toho data nedostanu

Dneska jsem si byl s tou telkou trochu víc pohrát v electroworldu a je to fakt pěkný zařízeníčko. Když srovnám přístup k DLNA a k USB, tak je to prakticky identické - v menu se zvolí buď zdroje signálu (pak je tam i HDMI, komponent...) a nebo multimédia či tak něco a pod tím jsou pak USBčka (má dvě) a DLNA zařízení, pokud jsou dostupná.

Jinak z DLNA by to údajně mělo číst podobně jako z USB, to jest nabídne adresářovou strukturu. Bohužel jsem to ale nemohl vyzkoušet a asi nikde před koupí nevyzkouším, ti prodejci o tom nic moc neví a ani týpci od Samsungu včera mi k tomu neřekli ani slovo (ani nevyřkli nic o DLNA, jako by to ani neexistovalo).

Pouštěl jsem si tam z flashky nějaký fotky - paráda, DivXy v TV a DVB kvalitě - paráda. Zkoušel jsem i DVB-T a docela mě to příjemně potěšilo. Jen to FullHD není tak shovívavý na kvalitu zdroje jako moje starý CRTčko ale na Nově Cinema šel nějakej starej film a bylo to pěkný - jen fotbal co tam byl mě nepřesvědčil (artefakty kolem malých postav na dálku), ale to byl asi spíš problém daného pořadu.

No, já do ní asi jdu

PetrT: bohužel, u mě HTPC nezdomácnělo... prostě jsme se to nenaučili elegantně používat. Chybí nám v obýváku jednoduchost používání, což tahle telka má. Jedním tlačítkem se dostaneš do menu předvoleného zdroje, což když je DLNA, objeví se ti rovnou nabídka movies/photos/music a z toho rovnou do adresářů. Fakt komfortní a rychlý.
    Naposledy upravil Marty; 22.11.2009 v 21:24.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Doporučení 37" LCD fullHD (Panasonic, Samsung, Toshiba)
    Založil Slimák v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 25.09.2007, 08:17

Pravidla přispívání