Nevím o žádné TV, která umí sambu.
Co se týče DLNA, tak tenhle Samsung přes DLNA přehraje vše, co z USBčka. Jak přesně DLNA funguje nevím, ale IMHO je to jen nějaká forma sdílení; převod (transcoding) v reálném čase je jen případná featura navíc, kterou některé DLNA servery disponují. Nedokážu si jinak představit, jak by nějaký malý blbý NAS uměl transcodovat a streamovat HD video. (např. můj DLink DNS-313 to ve stock firmwaru umí, já tam mám ale plnej linux tak budu trochu laborovat) Jo, ještě např. Windows Media Player má nějaké DLNA featury, říkají tomu Windows Media Connect. A bude toho víc. Takže bych se moc nebál, že do toho data nedostanu
Dneska jsem si byl s tou telkou trochu víc pohrát v electroworldu a je to fakt pěkný zařízeníčko. Když srovnám přístup k DLNA a k USB, tak je to prakticky identické - v menu se zvolí buď zdroje signálu (pak je tam i HDMI, komponent...) a nebo multimédia či tak něco a pod tím jsou pak USBčka (má dvě) a DLNA zařízení, pokud jsou dostupná.
Jinak z DLNA by to údajně mělo číst podobně jako z USB, to jest nabídne adresářovou strukturu. Bohužel jsem to ale nemohl vyzkoušet a asi nikde před koupí nevyzkouším, ti prodejci o tom nic moc neví a ani týpci od Samsungu včera mi k tomu neřekli ani slovo (ani nevyřkli nic o DLNA, jako by to ani neexistovalo).
Pouštěl jsem si tam z flashky nějaký fotky - paráda, DivXy v TV a DVB kvalitě - paráda. Zkoušel jsem i DVB-T a docela mě to příjemně potěšilo. Jen to FullHD není tak shovívavý na kvalitu zdroje jako moje starý CRTčkoale na Nově Cinema šel nějakej starej film a bylo to pěkný - jen fotbal co tam byl mě nepřesvědčil (artefakty kolem malých postav na dálku), ale to byl asi spíš problém daného pořadu.
No, já do ní asi jdu
PetrT: bohužel, u mě HTPC nezdomácnělo... prostě jsme se to nenaučili elegantně používat. Chybí nám v obýváku jednoduchost používání, což tahle telka má. Jedním tlačítkem se dostaneš do menu předvoleného zdroje, což když je DLNA, objeví se ti rovnou nabídka movies/photos/music a z toho rovnou do adresářů. Fakt komfortní a rychlý.