Trochu jsem oživil myšlenku na upgrade kina. Celou dobu jsem žil v poněkud scestné představě, že s koupí LCD TV budu muset vyhodit receiver a vůbec všechno ostatní okolo. Aktuálně mám totiž vše vedené kompozitním videem a receiver vše přepíná. Zobrazuji na 72cm 4:3 trinitronu od Sony.
Jen tak mimochodem jsem se byl včera projít do electroworldu a trochu jsem si tam ty telky prohlížel. Pustil jsem se do řeči s týpkama od Samsungu, kteří tam prezentovali nové LED TV a vyšel mi následující závěr:
Koupím Samsung LE37B650 (po zralé úvaze, ne na radu pánů od Samsungu):
do ní zapojím buď přes receiver nebo napřímo komponentem DVD
do ní zapojím ethernet
do receiveru zapojím optický audio výstup z TV
A teď dotaz - pořídím si např. BD player nebo PS3 a propojím napřímo HDMI do TV. Funguje v tomto případě optický audio výstup z TV jako passthrough? Případně umí TV dekódovat nějaký "vyšší" signál (DTS-HD apod) a poslat to na optiku v PCM?
Má někdo k té LE37B650 nějaké výhrady?(v záloze mám ještě LE40B650, kdyby se někomu nezdála
)
Co bych pak velice rád využil, a co považuji jako hlavní důvod koupě takhle cenově postaveného stroje, je DLNA. Co jsem vysledoval, tak v rozumné ceně se pohybuje s DLNA snad jen Samsung.
Používáte to někdo? Ideálně na Samsungu.
Mám NAS box s plným linuxem a cílem by bylo nainstalovat tam nějaký DLNA server (je jich k dispozici hafo) a pak přímo z toho pouštět média. Považoval bych to za finální řešení problému HTPC![]()

Odpověď s citací