Jak tak čtu recenze, tak ten NEC je podle mě kvůli té ceně asi nejlepší. Trochu mě na něm děsí podsvícení a fakt, že levá strana obrazovky oproti pravé se trochu barevně liší. Možná je trošku pomalejší, ale rozmazaný text doufám při scrollingu snad neuvidím.
Po pravdě, radši bych si připlatil a šel do 24" panelu, ale o žádném za dobrou cenu nevím. Jak tak čtu recenze na ruzné jiné panely, tak pořád slevuju z požadavků co jsem původně měl. Všechny LCD panely jsou jen kompromis. Takže radši kvalitnější a menší.
E-IPS sice není tak dobrá jako H-IPS, ale pořád lepší než přesvícené H-IPS panely (HP LP2475w a Dell UltraSharp U2410), o kterých se teď hodně píše. Pozn.: Jak si někdo může koupit nekterý z těchto panelů když mají min. jas větší než 140 cd/m^2 ?
Koukal jsem i na nějaké monitory EIZO, ale nevím, jsou to S-PVA (podle mě horší než IPS), ale hlavně - jsou strašně předražené. Recenze na EV2333WH sice dopadla dobře, ale stejně tomu moc nevěřím.
Hodně zvažuju mezi 2209WA a tím EA231WMi. NEC má výhodu ve větší uhlopříčce, ikdyž je pravda, že bych radši 24".
jan555: chápu to správně, že podle tebe je nějaký lepší panel do 15K než EA231WMi? Můžeš mě inspirovat?
Jaké monitory maté třeba doma/v práci vy a měnili byste?