Stipendium peccati mors est
Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas
Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!
hele ja se tady taky nepru. rikam veci podporene moji praxi. budu velice rad, kdyz mi to vysvetlis (to myslim uprimne).
cca za 2 roky jsem neco malo nakalibroval. takze z mych zkusenosti vim, ze i kdyz to byly stejne monitory tak ty hodnoty byly jine diky ruznym vstupum.
ja si uplne nejsem jistej, ze by ta sonda neumela wide gamut. jelikoz kdyz to dokalibrujes a zobrazi se ti final screen tak tam je prave zobrazeno pokryti barevneho prostoru ktere se blizi Adobe RGB (zalezi na lcd).
PC: X61, FOTO: Canon 450D, Carl Zeiss Pancolar 50/1.8, Pentacon 50/1.8 | Nikon FE + tokina 24/2.8, http://hdsunset.blogspot.com/ - http://robinrezek.com/
Nechal jsem se přesvědčit a objednal. Teď jen doufám, že jsem neudělal blbost a budu mile překvapen a obraz bude alespoň stejně dobrý jako u současnýho SyncMasteru 215TW.
Btw kalibrátorské služby bych potenciálně rád využil za předpokládám nějaký (ne)vinný úplatek![]()
Tak už je doma. Po otevření webu CzC jsem skoro oslepnul. Chce to kalibraci
Divný ale je, že mi obraz poskakuje. Prostě problinke a skočí jakoby o nepatrnej kousek dolů a ve zlomku vteřiny zase zpátky.
Ano, kalibraci urcite chce. Hlavne cervena barva je uplne mimo... V praci na nem delaji 3 grafici a dalo to vazne fusku, nez sem jim vysvetlil, ze ta cervena neodpovida sRGB a dokonce ani ARGB
To skakani by tam byt nemelo... Leda bys to mel pustene pres analog, coz asi nemas. U nas to na DVI nedela zadny.
Black holes are where God divided by zero. - Steven Wright
2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7
No přiznám se, že netuším co je sRGB...
Ale byl by nějakej link kde se jednoduše popisuje, jak ty kalibrační sondy fungujou?
Ve zkratce, sRGB je jeden z barevnych standardu, urcujici barevny rozsah (gamut) RGB slozek a jejich koordinaty v barevnem prostoru.
Vsechno se jiste doctes na wiki. Navic, v tomto foru to uz taky bylo nekolikrat probirane a u kazde sondy mas software na kalibraci, ktery te provede celym procesem, na ktery potrebujes jen zakladni znalosti barevnych prostoru, pripadne teplot bileho bodu a svitivosti.(napr. takovy I1 Match3 u I1D2 mi prijde naprosto blbuvzdorny, ale zase neposkytuje tolik moznosti )
Naposledy upravil Haste; 24.12.2009 v 13:36.
Black holes are where God divided by zero. - Steven Wright
2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)