Výsledky 1 až 25 z 114

Téma: HP LP2475w

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: HP LP2475w

Citace Původně odeslal Moralles Zobrazit příspěvek
    ja bych rekl ze ne. protoze kazda grafika ma jiny vystup.
    osobne si myslim ze nastaveni typu dej jas tak, kontrast zase onak a RGB je blbost.
    tohle ma smysl jedine pres sondu. ktera presne sladi grafiku a rekne kolik jake barvy ma dat.
    tim RGB si stelujes bilej bod na 6500 a zase muze to byt kus od kusu jinak
    Morallesi, doporučuji náhlednou do odborných knížek než začneš tady mluvit nesmysly.
    Ta tvoje sondička neumí wide-gamut t.j na kalibraci AdobeRGB minitorů naprosto nevhodná,tak nevím proč tady nabízíš kalibraci zdarma, když o kalibraci nemáš ani páru.

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Citace Původně odeslal Wisew Zobrazit příspěvek
    Morallesi, doporučuji náhlednou do odborných knížek než začneš tady mluvit nesmysly.
    Ta tvoje sondička neumí wide-gamut t.j na kalibraci AdobeRGB minitorů naprosto nevhodná,tak nevím proč tady nabízíš kalibraci zdarma, když o kalibraci nemáš ani páru.
    Pokud bylo tvym cilem nekoho vyprudit, musim konstatovat, ze jsi na spravne ceste.

Sleduji tvoje posty uz od pocatku v threadu o LP2480zx a rovnou ti rikam, ze pokud hodlas v tomto tonu i pokracovat, tak celkovy pocet tvych prispevku nepresahne jednociferne cislo...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Senior Member Avatar uživatele Moralles
    Věk
    43
    Vliv
    271

Citace Původně odeslal Wisew Zobrazit příspěvek
    hele ja se tady taky nepru. rikam veci podporene moji praxi. budu velice rad, kdyz mi to vysvetlis (to myslim uprimne).

cca za 2 roky jsem neco malo nakalibroval. takze z mych zkusenosti vim, ze i kdyz to byly stejne monitory tak ty hodnoty byly jine diky ruznym vstupum.

ja si uplne nejsem jistej, ze by ta sonda neumela wide gamut. jelikoz kdyz to dokalibrujes a zobrazi se ti final screen tak tam je prave zobrazeno pokryti barevneho prostoru ktere se blizi Adobe RGB (zalezi na lcd).
    PC: X61, FOTO: Canon 450D, Carl Zeiss Pancolar 50/1.8, Pentacon 50/1.8 | Nikon FE + tokina 24/2.8, http://hdsunset.blogspot.com/ - http://robinrezek.com/

Nechal jsem se přesvědčit a objednal. Teď jen doufám, že jsem neudělal blbost a budu mile překvapen a obraz bude alespoň stejně dobrý jako u současnýho SyncMasteru 215TW.

Btw kalibrátorské služby bych potenciálně rád využil za předpokládám nějaký (ne)vinný úplatek

Tak už je doma. Po otevření webu CzC jsem skoro oslepnul. Chce to kalibraci

Divný ale je, že mi obraz poskakuje. Prostě problinke a skočí jakoby o nepatrnej kousek dolů a ve zlomku vteřiny zase zpátky.

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Tak už je doma. Po otevření webu CzC jsem skoro oslepnul. Chce to kalibraci

Divný ale je, že mi obraz poskakuje. Prostě problinke a skočí jakoby o nepatrnej kousek dolů a ve zlomku vteřiny zase zpátky.
    Ano, kalibraci urcite chce. Hlavne cervena barva je uplne mimo... V praci na nem delaji 3 grafici a dalo to vazne fusku, nez sem jim vysvetlil, ze ta cervena neodpovida sRGB a dokonce ani ARGB

To skakani by tam byt nemelo... Leda bys to mel pustene pres analog, coz asi nemas. U nas to na DVI nedela zadny.
    Black holes are where God divided by zero. - Steven Wright
    2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7

No přiznám se, že netuším co je sRGB...
    Ale byl by nějakej link kde se jednoduše popisuje, jak ty kalibrační sondy fungujou?

Ve zkratce, sRGB je jeden z barevnych standardu, urcujici barevny rozsah (gamut) RGB slozek a jejich koordinaty v barevnem prostoru.

Vsechno se jiste doctes na wiki. Navic, v tomto foru to uz taky bylo nekolikrat probirane a u kazde sondy mas software na kalibraci, ktery te provede celym procesem, na ktery potrebujes jen zakladni znalosti barevnych prostoru, pripadne teplot bileho bodu a svitivosti.(napr. takovy I1 Match3 u I1D2 mi prijde naprosto blbuvzdorny, ale zase neposkytuje tolik moznosti )
    Naposledy upravil Haste; 24.12.2009 v 13:36.
    Black holes are where God divided by zero. - Steven Wright
    2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 22" LCD: HP w2207h vs. Lenovo L220x ??
    Založil Connor v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 41
    Poslední příspěvek: 25.03.2008, 22:40
  2. samsung 226BW - HP w2207
    Založil shotocan v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 05.02.2008, 20:39
  3. HP LJ 2605, instalace, problem
    Založil Octopuss v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 08.01.2008, 01:06
  4. Postoj firmy HP