Asi jak to vezmeš ... 1D MkIII byl dost velký průser (a myslím, že nebyl nikdy zcela dořešený), ale pro velmi malou skupinku lidí (z nichž část už dávno fotí na Nikonech). Tohle ale vypadá jako opravdu velký průser (je asi rozdíl mezi "mám nízký hit-rate v C-AF" a "nevyfotím ostrou fotku") a hlavně pro mnohem větší skupinu lidí. Jsem dost zvědavý, jak tohle bude Canon řešit, protože mám vážné pochybnosti, že to srovnají firmwarem - čertví, v čem je problém, jestli vadné AF moduly, nebo jen špatně usazené, nebo, nebo ... To ten ghosting mi připadá být banalitou (samply jsem viděl už dřív), kterou přepokládám navíc firmwarem potlačí/vyřeší - pokud se nepletu, pofackoval (asi ne úplně vyřešil, ale dost to utichlo) takhle Canon už dřív banding nebo black-dot syndrom, takže proč ne (pokud to není hw problém ve vyčítání snímače, nebo nečem podobném a pak asi stejně najdou postup, jak to vykostit na výstupu).
Asi se moc nespletu, když řeknu, že za tím vidím šetření a že když vidím takovéhle problémy u Canonu (a některé taky zábavné u Nikonu), kde od začátku vědí, že se ta věc bude prodávat jak houska na krámě, tak se divím, že menší výrobci (jako Pentax, Panák, Oly) na tohle netrpí víc, z logiky věci by se to dalo předpokládat.
No, každopádně by měli zájemci o 7D počkat, až se tohle vystříbří.