Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: GParted Live CD

Standardní GParted Live CD

Nazdarek, mam takovej problem... snad mi pomuzete Jedna se mi o to, ze mam na notebooku na skrytem oddilu instalacku Vist a chtel bych aby tento oddil nebyl skryty... aby byl klasicky viditelny ve Win... z Live CD jsem nabootoval, mam zde zobrazeny vsechny disky tedy WinRE (to je ten skryty) a zbyle dva disky System a Data... U system mam Flag "Boot" a u WinRE neni zadna Flag (melo by tam asi byt hidden?). Co mam udelat proto abych tento oddil WinRE udelal viditelnym ve win? Diky moc
    CPU C2D E8400 3GHz VGA Leadtek 8800GTS 512 RAM Kingston 2x 1024MB 1066MHz MainBoard Asus P53 X38 HDD Seagate 1TB 32MB Cache

Standardní Re: GParted Live CD

Citace Původně odeslal Zetes Zobrazit příspěvek
    Nazdarek, mam takovej problem... snad mi pomuzete Jedna se mi o to, ze mam na notebooku na skrytem oddilu instalacku Vist a chtel bych aby tento oddil nebyl skryty... aby byl klasicky viditelny ve Win... z Live CD jsem nabootoval, mam zde zobrazeny vsechny disky tedy WinRE (to je ten skryty) a zbyle dva disky System a Data... U system mam Flag "Boot" a u WinRE neni zadna Flag (melo by tam asi byt hidden?). Co mam udelat proto abych tento oddil WinRE udelal viditelnym ve win? Diky moc
    je potreba zmenit typ. ted tam budes mit asi 1c (32bit FAT LBA Hidden) a je potreba to zmenit asi na 0b (32bit FAT)

seznam typu bud v partedu/fdisku, nebo http://www.osdever.net/documents/pdf/partitiontypes.pdf
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

no to je pekny.... a kde? Moc se v tom tam nevyznam (c: Byl bych ti moc vdeccny za nejaky podrobnejsi navod
    CPU C2D E8400 3GHz VGA Leadtek 8800GTS 512 RAM Kingston 2x 1024MB 1066MHz MainBoard Asus P53 X38 HDD Seagate 1TB 32MB Cache

jak tak koukam, tak parted na to ma primo prikaz

http://www.gnu.org/software/parted/m...arted.html#set

podle tohohle a toho prikladu co tam je, bys to mohl zvladnout ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

no abych ti pravdu rekl, nejsem z toho moc chytrejsi... jediny co jsem zjistil tak nemohu pouzit ani jeden z tech flagu nebot ani jeden neni pro Visty... jediny co bych mohl je Boot, ale to by me z toho bootoval oa to nechci.... Boot mam u disku kde mam prave Visty a kdybych dal Boot na skrytej oddil, asi by zacla instalace ne? Sry ale v tomto jsem lama tak mej se mnou nervy

Kód:
    `hidden'
        (MS-DOS, PC98) - this flag can be enabled to hide partitions from Microsoft operating systems.
    ?

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    Kód:
    `hidden'
        (MS-DOS, PC98) - this flag can be enabled to hide partitions from Microsoft operating systems.
    ?
    no to jo, jenze ja chci aby NEBYL skryty... mmntalne ve WIN je skryty

no to jo, jenze ja chci aby NEBYL skryty... mmntalne ve WIN je skryty
    mno, tak ten flag zrusis, ne ?
    Kód:
    Example:

(parted) set 1 boot on
    zapoj trosku mozek!!!

asi si moc nerozumime... zkusim to lepe vysvetlit...

Mam 750GB disk... rozdeleny na:

C: System
    D: Data

a skryty oddil...!

Kdyz nabootuju taxe mi tam objevi tyto 3 oddily... s tim ze u oddilu C (system) je flag "boot" u toho skryteho, ktery se jmenuje WinRE neni zadnej flag!! Kdyz tam dam flag "boot" tak asi se bude bud hadat s diskem C: a nebo to z toho skrytyho oddilu zacne instalovat, coz nechci...! Snad jsem to dobre vysvetlil

Hele a kdyz si otevres spravce disku, tak tam ten oddil vidis? Co mu zkusit priradit pismeno?
    Loading signature [ FAILED ]

hh vidim ho tam, ale kdyz na nej kliknu pravym objevi se pouze nabidka "Napoveda"

Jakej to ukazuje filesystem?

ntfs

Udelej screenshot - to je divny, ze by mu neslo priradit pismeno

popripade sshot z toho partedu, nebo jeste nejlip fdisku ...

Zdravim... uz se m itoo povedlo a vcelku i jednoduse... v tom GParted jsem u toho disku dal hidden... zrestartoval... znbova nabootoval... zrusil hidden a ve win priradil pismenko a je normalne viditelny!! Takze super! Myslite ze staci tech 6GB vypalit na DVDcko a po vlozeni by to melo bejt v pohode?

Myslite ze staci tech 6GB vypalit na DVDcko a po vlozeni by to melo bejt v pohode?
    LOL! Potrebujes boot sector, ktery ti pak natahne bootloader z tech 6GB. Da se mozna ale najit nekde v googlu, postup na vytvoreni instalacky Vist ze souboru urcite nekde bude (delal jsem to pro win2k v roce 1999).
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. Záloha a obnova image přes live CD ?
    Založil Aigor v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 05.03.2007, 10:20
  3. Prosbicka o radu - zahrana dat z blbe vypaleneho CD
    Založil tiktak v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 4