Výsledky 1 až 25 z 29

Téma: poraďte nový CPU + MB

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: poraďte nový CPU + MB

Jsem asi cca ve stejné situaci resp. v horší ale podstata stejná, mám tu Semrpon 64 2600+ 1,6Ghz 512 MB DDR radeonku 9250, disk sem kupoval nový tj Samsung F1 640 GB, stříéhám taky hodně s FZ50ky tam sice točim jen 848x480 ale zvládám max 5 min video pak je třih (sony vegas 7) už celkem náročný na nervy. Jinak to že je edit videa náročnej na HDD slyšim prvně, ten můj by stačil ?

V disku problém nebude, mám systémový RAPTOR 74GB, kde je vždy cca 20GB volných, takže to můžu na tom sestříhat a pak dát do "úložny" jinam. Už jsem si upravil podpis

Ale čím to stříhat, to by mě taky zajímalo...
    1. P IV 2,4@2,8GHz (Northwood), Asus P4P800 (1016), 2*512MB Kingston 400MHz, SATA WD Raptor 74GB, SATA 320GB Samsung, ATI Gigabyte 9200, TV Leadtek Winfast XP 2000, Toshiba DVD-ROM SDR-1312, IrDA MA-600, ScanJet 3400C, LCD HP 1902, Bezdrátový set i-Tec WS-301, USB Bluetooth adapter i-TEC.

Podle toho co chceš, já sem např s tím vegasem spokojenej, hodně zklamanej sem byl z win. movie makeru, nevim proč asi mi to nikdo nevysvětlí ale nezávisle na sobě mi na 3 počítačích po nějaký dobře spadl to tak že se prostě zavřel a bylo po práci vždy po tom co sem vložil nějakej větší počet snímků do osnovy a jak sem vložil další puštěním tlačítka se okno zavřelo a bylo po práci, pracovat se v tom nedalo a wi. mi psal nějakou chybu takže win xp mi "blokoval" win. movie maker.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal kerim Zobrazit příspěvek
    Jinak to že je edit videa náročnej na HDD slyšim prvně, ten můj by stačil ?
    Jakmile děláš něco většího, kde se ti nevejde celej projekt do paměti, tak to začne bejt diskově silně náročný. V pc na střih videa se často používá RAID0 a taky různý optimalizace typu: systém na jednom disku, zdrojový data na dalším a další jako temp/scratch. Samo pokud děláš jednou za čas párminutový video, tak si v pohodě vystačíš i s jedním diskem.

Pokud jde o programy na sříhání, tak co jsem zatím zkusil nejlíp se mi dělá rozhodně s Adobe Premire Pro a celkem rozumný mi přišlo Ulead Video Studio, naopak třeba Pinnacle Studio se mi vůbec nelíbilo. Dost lidí si chválí Sony Vegas, ale s tím zatím zatím zkušenost nemám.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Takže je to diskově náročné na rozpracovaná data nebo na všechny soubory ze kterých se projekt zkládá ? Protože potom by bylo si levnější a jednodužší dát do pc 6 GB ram a z 3 udělat ramdisk a na ten dát složku s dočasnými soubory programu

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Teoreticky ano, pokud budeš dělat nepříliš komplikovaný videa o délce tak do 2, možná do 5 minut.

Zkusím načrtnout malej příklad s miniDV kde jsem schopnej ty čísla +- napsat z hlavy:
    1 minuta videa z miniDV kazety má 200MB
    máš řekněme 3 dvouminutový zábery ze kterejch chceš sestříhat 30s klípek = začínáš s 1,2GB
    střihový program si k tomu vygeneruje nějaký indexy, náhledy a další věci = řekněme 400MB
    Teď teprve začínáš něco dělat...
    Skoro každá operace, která není jednoduchej střih znamená tvorbu dalších dat pro náhledy, čím složitější kompozici vymyslíš, tím víc.
    -----
    Ve výsledku bude projekt 30s videa potřebovat odhadem alespoň 2GB dat, se kterejma se se všema pracuje. Jak to dopadne pro projekty většího rozsahu je asi každýmu jasný...
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Priklad s daty videa je poucny a vystizny.
    Predevsim ukazuje na dulezitost diskoveho subsystemu -- verte, ze i Raptor nema valne hodnoty. Velociraptor je uplne jiny salek caje a RAID pole k tomu jeste vice.
    Proc: V OS zavisi vsechno na vsem. Jednoduchy program k vypoctu "sily vaseho strih. studia" od Pinnacle, a mate jasno -- vetsinou se nemyli a ukaze v procentech na slaba mista systemu.

Apropo Pinnacle. Necely tyden je v prodeji jejich Edition 14 Platinum, s HD prolinackami, titulkovanim, a vubec praci s HD efekty. A je to jiny program. AVID neni zadne becko, ani Adobe na nej velikosti nema.
    AVCHD je stale v popredi zajmu, jeji kolegyne ze stejne staje AVCHD+ je ale tady, s naroky jasne danymi:

CPU i5-i7 nebo ekvivalent AMD (ten sice neni, ale zkusenosti s AMD BE jsou presvedcive). DDR 3 je nejen rozumnejsi varianta, ale dnes mnohdy i levnejsi.

6 4 b i t o v y system !!!

Pokud nezkusite, pak jste zatim nestrihali. (AVID, ADOBE - PREMIERA, PINNACLE - AVID (cokoliv novejsiho), SONY VEGAS PRO 8 or 9 e.t.c., vcetne Free projektu).

Zdaleka nejsilenejsi polozku vam udela v rozpoctu software na strih.

Zapomente na levna reseni, potrebujete MoBo s perspektivou, CPU s vykonem, pameti s propustnosti (vyssi, nez maji DDR2, a nizkymi latencemi).
    DDR2 pamet teoreticky porazejici DDR3 je hloupost, spocitejte latence a jste doma.

G R A F I C K A karta. Ponechejte grafiku na MoBo pro sekretarky (aniz proti tem zenskym neco mam, sam je potrebuji).

Jestli jste nestrihali pomoci CUDA (opacnou stranu teze mince si dosadte i u AMD), pak stale nevite, co je rychlost.

Aplikace (strihove, abych byl presny), ktere to dokazi, existuji (Sonar Pro 9, Cyberlinky uz vsechny)

Pokud jste alespon nevyzkouseli Microsoft Expression 2, nebo lepe 3, alespon je zkuste.
    Myslim, ze nemuzete litovat. Malo co se Micrososoftu takto vydari (vcetne podpory flashe).

Pro Windovs Seven 64 bit (ano, jiny OS nema cenu uz v PC mit, i XP v n ich obsazene je v emulaci XP fantasticke).

Neda se premyslet o slabem procesoru, "a ten zbytek zatim staci". Nestaci, a budou se nuzky stale vice rozevirat.

P.S. Movie Maker je aplikace tak spatna, ze nemuze slouzit ani k zakladni editaci. Proto ji uz ve Windows 7 nehledejte. Jeji stejne bidna obdoba je ted Live Movie Maker, stazitelna z Windows Live.
    Naposledy upravil shapet; 17.10.2009 v 06:08. Důvod: corr
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

tak jsem nakonec tedy koupil a sestavil:

AMD Phenom II X4 955BE
    Asus M4A78T-E
    4GB DDR3 1600Mhz cl8

běží mi to na Win 7 64bit.

Střih HD videa jsem ještě nestihl otestovat, ale to co se na P4 cukalo tady běží při 2-3% vytížení CPU
    1. P IV 2,4@2,8GHz (Northwood), Asus P4P800 (1016), 2*512MB Kingston 400MHz, SATA WD Raptor 74GB, SATA 320GB Samsung, ATI Gigabyte 9200, TV Leadtek Winfast XP 2000, Toshiba DVD-ROM SDR-1312, IrDA MA-600, ScanJet 3400C, LCD HP 1902, Bezdrátový set i-Tec WS-301, USB Bluetooth adapter i-TEC.

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    236

Citace Původně odeslal shapet Zobrazit příspěvek
    DDR2 pamet teoreticky porazejici DDR3 je hloupost, spocitejte latence a jste doma.
    Citace Původně odeslal AmOK Zobrazit příspěvek
    Ale nejdem ti vyhovarat AM3 ani DDR3, ktorych vykon/cena je zrovnatelna s kvalitnymi DDR2. 1333 cl7 vs. 1066 cl5, ziadne terno..
    shapet, nemam rad, ked niekto prekruca moje slova.
    Faktom je, ze ceny DDR2/DDR3 sa sialenym skokom, prakticky za par tyzdnov zrovnali a dnes sa uz DDR2 nevyplati kupovat. Ono je uz aj problem vobec slusne DDR2 zohnat..
    So vsetkym ostatnym samozrejme suhlasim, pekne a jasne zhrnute.

Zrovnat latencie a vykon na AMD platforme by bolo zaujimave.
    Marcelus, ak si najdes chvilu mohol by si prosim skusit Everest: Casch & Memory benchmark?
    V rebricku su len i7, ziadny Phenom II s DDR3 pamatami... Dakujem.
    Mam tu screenshot, svojho vyladeneho (stabilneho) pamatoveho systemu, oproti defaultnym 1066MHz je to trochu rozdiel, ale kludne mozme porovnat aj 1333 cl7 vs. 1066 cl5, ak by ta to neobtazovalo, prip. vytunuj ty svoje.

P.S.: Skoda, ze ked uz si voli AMD, tak si nezhanal 125W 965BE C3 reviziu.
    podpis............................................ ............ načo?

shapet, nemam rad, ked niekto prekruca moje slova.
    Rozhodne nemam v umyslu prekrucovat jakakoliv slova. DDR3 moduly jsou jiz neoddiskutovatelnym faktem a s ohledem na budoucnost se cena modulu naprosto jistě prevrati uplne. To jste si jiz vsiml.

Budoucnost je v jine architekture CPU, pametovem radici e.t.c.

Nechci tady vypisovat rozdily mezi DDR2 a DDR 3, ono totiz nejde jen o latenci, ale i pametovou propustnost.
    Osobne si techto rozdilu uz nevsimam, i7 v me sestave jine reseni ani neprijme.

Ale muzu vas ujistit, ze nemam problemy s cimkoliv, zde popisovanym.

Ponechejme spory o budoucnost na vyvoji, dopadne stejne jako u DDR versus DDR2.

Latenci uz merili mnozi, pokud je pro vas vyznamna, vypujcil jsem si test z PC tuningu (a dekuji za svoleni k publikaci).

Pro zajemce tam je velmi podrobny popis DDR2 a DDR3.
    V ramci dobrych vztahu tady sve vlastni namerene hodnoty radeji nedam. Oproti AMD by to nebylo fer. AMD 965 BE + DDR3 moduly vlastním rovněž. Mám velmi přesné srovnání.

Ve zbytku mate prirozene pravdu. Opravdu jde o souhru celého PC, nikoliv jen jiného CPU. K tomu měla být má reakce. K pamětem nikoliv.
    Paradoxne ma pametovy subsystem na praci strihovych programu nejmensi vliv.
    Bude tedy rozhodovat cena a...... OS.
    64 bitu vam pameti logicky vezme vice (nemusite, ale je to skoda).
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil shapet; 10.11.2009 v 02:38. Důvod: corr

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Pomoc s vyberem CPU a MB
    Založil Evilko v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 23.01.2008, 16:39
  2. Podvod na uzivatele jmenem FUP
    Založil trodas v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 114
    Poslední příspěvek: 04.11.2006, 08:08
  3. Poraďte s CPU a MB P4/955X nebo AMD64/939
    Založil Nabucanezor v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 30.11.2005, 23:11
  4. Nový Maxtor a nevím co s ním, poraďte !
    Založil Ladis v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 04.11.2002, 11:20

Pravidla přispívání