Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: Jakou GPS navigaci do Auta?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jakou GPS navigaci do Auta?

Docela se mi u TomTomu líbí IQ Routes funkce, hlavně možnost vidět řazení do pruhů.

Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

Kup si TomToma a kterého, to už asi poznáš podle toho, kolik do toho chceš vrazit . Zní to sice povrchně a jednoduše, ale myslím, že to tak přesně je, prostě TomTomy fungují zjevně nejlépe.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Resim stejnou vec. TomTom ma spoustu řad 6,7,9. Dělá se něco s integrovaným TMC. Známý ma Navigon za 5k aten to ma integrovane. Coz me hodne zaujalo. Sveho casu se mi hodne zamlouvalo IGO. Novou 8 jsem nezkousel. Tomtom ve verzi 6 nebo 7 jeste neumel navigovat podle zadanych souradnic. Predpokladam, ze to uz dneska umi. Docela casto jsem to na MDA III (IGO) vyuzival.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    285

Citace Původně odeslal Geeker Zobrazit příspěvek
    .... Tomtom ve verzi 6 nebo 7 jeste neumel navigovat podle zadanych souradnic. Predpokladam, ze to uz dneska umi. Docela casto jsem to na MDA III (IGO) vyuzival.
    mám Tomtom 6 a navigovat podle souřadnic umí, používám to už dva roky (pokud myslíš šířku&délku)
    R7 3700X | Gelid Scirocco | Gigabyte B550 Aorus Pro AC | Gigabyte RX480/8GB | Ripjaws 2x16GB DDR4 3200MHz cl16 | SSD 500GB Samsung 970EVO nvme | SSD 1TB Micron | 1TB Samsung EcoGreen F2 | Asus BR-04B2T | Corsair AX760 | AKASA Eclipse

Citace Původně odeslal Jsykora Zobrazit příspěvek
    mám Tomtom 6 a navigovat podle souřadnic umí, používám to už dva roky (pokud myslíš šířku&délku)
    No kdyz jsem ho mel v ruce tak nikde nebyla moznost zadat cilove misto podle souradic (delka, sirka), je to ale par let co jsem to zkousel. Kazdopadne soucane TomTomy to umí.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p

Takže je rozhodnuto, půjdu do ní. Díky pánové

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    312

Jezdil jsem napřed s půjčeným TomTom One (v2 tuším) a bylo to OK. V obchodě jsem se díval na jiné navigace, zkoušel jsem iGo i TomToma na Windows Mobile zařízení a nakonec jsem se rozhodl koupit navigaci TomTom.
    A na aukru jsem si našel TomTom Go 630 Traffic a maximální spokojenost (vyšlo to levněji než TomTom XL)
    (velký display, IQ Routes, RDS-TMC, BT handsfree)

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Kup si TomToma a kterého, to už asi poznáš podle toho, kolik do toho chceš vrazit . Zní to sice povrchně a jednoduše, ale myslím, že to tak přesně je, prostě TomTomy fungují zjevně nejlépe.
    Rozhodl jsem se řídit touhle radou a volba padla na TomTom XL Classic Europe
    Koukal jsem na různý testy, ale zrovna moudrej z toho nejsem. Takže kdyby někdo přidal zkušenost s tímhle modelem, byl bych rád. Mapy to má všechny co potřebuju, počet map je vlastně jediný rozdíl který mezi tomtomama v téhle cenové relaci vidím jako relevantní.

Citace Původně odeslal Khadgar Zobrazit příspěvek
    Koukal jsem na různý testy, ale zrovna moudrej z toho nejsem. Takže kdyby někdo přidal zkušenost s tímhle modelem, byl bych rád. Mapy to má všechny co potřebuju, počet map je vlastně jediný rozdíl který mezi tomtomama v téhle cenové relaci vidím jako relevantní.
    mel jsem ho kratce na sluzebce a musim hodnotit jenom kladne. Zvazoval jsem jeho lepsiho brachu 730, ktery ma FM transmiter. Ale TomTom oznamil radu x50 takze jeste pockam.

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    272

Tatik si ji nedavno poridil. Sice nemam moznost porovnat s jinymi vyrobky, ale co muzu rict, ze ovladani to ma udelane skutecne intuitivne, protoze tatik to byl schopny z fleku pouzivat a pochvaluje si to. Pritom co se tyka pocitacu a elektroniky tak je celkem dost anti-talent.

....
    Jenom přidám zkušenost po zhruba měsíci používání. Jednoduše se dá říct, že je to v pohodě Několikrát sice navigace zazmatkovala, ale jinak vždycky dovedla bez problému do cíle. Ovládání je opravdu intuitivní, to je velké plus. Vlastně ani nemám co vytknout. A s Pavlem Liškou to neni tak suchý

Senior Member mince Avatar uživatele puki
    Vliv
    288

Na prilezitostnu navigaciu sa daju pouzit aj Nokiacke OVI Maps a licencia na turn-by-turn je uz zdarma vid http://navigovat.mobilmania.cz/Clanky/AR.asp?ARI=114450

Senior Member
    Vliv
    286

nemám srovnání, jen bych sem napsal, že Garmin má řadu navigací s doživotní aktualizací map a docela plus jsou Adresy ČR - velká databáze popisných čísel

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    285

Citace Původně odeslal sid Zobrazit příspěvek
    nemám srovnání, jen bych sem napsal, že Garmin má řadu navigací s doživotní aktualizací map a docela plus jsou Adresy ČR - velká databáze popisných čísel
    bohužel se u Garmina doživotní grátis aktualizace týká všech map KROMĚ ČR
    R7 3700X | Gelid Scirocco | Gigabyte B550 Aorus Pro AC | Gigabyte RX480/8GB | Ripjaws 2x16GB DDR4 3200MHz cl16 | SSD 500GB Samsung 970EVO nvme | SSD 1TB Micron | 1TB Samsung EcoGreen F2 | Asus BR-04B2T | Corsair AX760 | AKASA Eclipse

Citace Původně odeslal BeachKEN Zobrazit příspěvek
    Docela se mi u TomTomu líbí IQ Routes funkce, hlavně možnost vidět řazení do pruhů.
    To jsou dve veci, ktere spolu nesouvisi. Razeni do pruhu muzes mit i bez IQ routes.

Mam ted zas chvili Mio M400u. Velmi jednoducha, levna navigace. Ma trochu problemy po vyjezdu z delsich tunelu, ale jezdit se podle toho da.

Pokud chces neco lepsiho sahl bych po zminenem TomTom XL IQ nebo Navigonu 43xx rady. Doporucuji vyhnout se Dynavixu, jejich soft je nedoladeny.
    | P67 + 2500K@silent |

TMC je úplně na h.vno když se podle toho budeš řídit jenom se neskutečně nase.eš... z dlouhodobého hlediska je v praze nejrychlejší zadávat nejkratší možné varianty a ne nejrychlejší protože se hustota provozu vyvíjí zcela nelogicky...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. GPS do auta
    Založil tnema v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 25.02.2008, 18:11
  2. GPS navigace do auta
    Založil Geeker v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 14.12.2006, 09:39

Pravidla přispívání