Citace Původně odeslal Blackknight Zobrazit příspěvek
...
Co se týče korporací a podniků, tak tam si moc nedovolím odhadovat. Ale myslím si, že to bude taky špatný.
Reknu to takhle, pri dnesni zivotnosti HW se licence na nej neobmeni driv nez za 4-5let (pokud se kupuje OEM). To +- odpovida ukonceni supportu XP a to je taky obdobi, kdy se ve firemnim sektoru zacne resit co s XPckama.

Kdybych mel zmigrovat tech +-100 desktopu na w7, tak i kdyz pominu (o rady vyssi) naklady na aplikace, tak jen vymena OS me bude stat (z uvedenych cen) 100x 8k => 800kKc. Co ze za to mega ziskam proti XP ?

Takze budu doufat, ze za tech 4-5let bude vetsina aplikaci ktere firma pouziva ve stadiu "funguje +- vpohode".

2MikeD: Nemas pravdu, srovnavas nesrovnatelny, ja jsem si koupil nejaky kus zeleza a abych jej vubec mohl (plne) pouzivat, tak se !!!MUSIM!!! koupit Visty.

ad $, ja osobne (asi narozdil od tebe) ocekavam, ze za sve $ dostanu neco, za co ma ty $ smysl dat. Co mi nabizi M$ ? Ja jsem jim dal $ za XP a oni je dodnes nebyly schopni dat do stavu bez der. Je to totez, jako kdybys mel to auto a musel snim kazdej mesic do servisu aby ti neco vymenili a ani po 5ti letech by se na tom ze stale neco nefunguje nic nezmenilo (neberu v potaz bezne vymeny, ale tuhle by ti tek chladic, onde by ti prosakovala brzdovka, sem tam by ti upadlo kolo ...). Oni by ti pak nabidli, ze auto ti uz spravovat (ani za penize) nebudou, ale ze si muzes (za dalsi penize) koupit auto nove, ktere budes opet muset co mesic odstavit v servisu (a jediny rozdil bude, ze misto zeleneho bude mit modry lak, jehoz oprava te vyjde na desetinasobek).

Citace Původně odeslal Doktor-Prase Zobrazit příspěvek
Přidaná hodnota pro 90% podniků (můj odhad) je 00 prd. Standart je zaveden, ozkoušen, léty prověřen. Není absolutně jakýkoliv tlak na upgrade. Catii mam taky 2 roky starou
Presne. Proste Xp fungujou a i kdyz budou bez supportu od M$, tak se ve firmach daj jednoduse za FW (to stejne musej bejt) a bezpecnost je vyresena.