No to je samozrejme pravda. Cim slozitejsi soft, se spoustou nastaveni, tim je to vic nahouby.

Ja nahravam jen pres mixpult, kde uz je vse nastaveny i s obalkama a prstiky na savlich jen hraji.

Nevyhoda - musi byt zvukar.

Audition 3 mam rad spis pro hotove veci, nez nahravani. Ty jednodussi veci mam spise v dom. studiu, ty velke v profi.

-----
Ja bych si USB nevybral, ale takovy znel dotaz, jestli neco existuje. Existuje, pro mne to ale neni. Nerad bych to hodnotil, kdyz na tom nedelam, jen takovy veci u nas mame.

Cakewalk je podivuhodna vec. Oni se tak dlouho se Steinbergem rozchazeli, az jsou jeden jako druhy, jen s jinym ovladanim.

Jeste sedmicka se vesla na jedno DVD, od osmicky je to moloch. Ty nazvy DVD jsou zavadejici, protoze je tam 23 syntaku (vpodstate kopii skutecneho hardwaru), a jsou tam pribalene i knihovny zvuku. V posledni verzi tam pridali jeste specialni edici Izotope Alloy (ani jsem jeste nevidel, co to umi).

A aby se to pletlo jeste vice, je ted venku nova verze 8.5, ktera se uz jmenuje Sonar Producer Guitarist, Drums, Klavier, Orchestral - dalsi se pripravuji.

Vsechno po 4 DVD. Alespon ty zvuky tam pribaluji.

Kdyz si zvyknu delat v Sonaru, dlouho presedam na Cubase, prece jen pouzivam zkratky, notace, tabulatury. Vsechno je vsude jinak.

Na druhe strane pouzivam i jednodussi editory, je jich dost, pro klavesy si dokonce vydavaji Kurzweil nebo Korg svoje vlastni.
A nejsou spatne. Kytaru jsem dlouho nahraval Simulanalogem VST, nez me zahnali.
Urcite to jde nahrat cimkoliv. Nas zvukar je tim prosluly a dokud nema nastaveno vse tak, jak chce on (ne my), tak se proste ceka.
Ale pak je to (skoro) napoprve..... "Hele. tam jsi ulitl, ty zase nedotahl e.t.c., ale to jde spravit".

A pak to natahne do Pro Tools a muzeme se jit klouzat. Druhy den to je.

Hlavni rozdil tady v tehle praci vidim v penezich... Kdyz me to zivi a zaroven nemusim koukat, jestli za to dame 50.000 CHFS nebo 500.000 CHFS. Nejsme komercni sekupeni, ale ono "zivi me to" patri pod proslulou Universitu a je zaroven vyzkumem.

Uz jsem napsal, ze v tomto nejsem normalni a da mi praci vzit se do role nasince, ktery je tu sice porad jeste doma, ale zaroven mu Schweiz dal kdysi obcanstvi. To se proste nevraci podle nalady.
------------
P.S. A na ASIO jsem proste nemel stesti, R.M.E., LYNX apod. maji tak vyborne drivery, ze vedle toho nic nebylo dobre. Ale verim, ze to musi jinde fungovat.

Diky za precteni.