shapet: Budto jsi to spatne napsal, nebo jsi v nekterych vecech trochu mimo.
Pokud jsi automatikou myslel anglicke "automation", pak se pouziva cesky ekvivalent automatizace a ten nijak nesouvisi s HW. Automatizace je schopnost plynule editace parametru (EQ, hlasitosti, pan, parametry VST a VSTi efektu) v prubehu pisnicky. Mimo to ji Adobe Audition od verze 2.0 podporuje. MIDI myslim zvlada taktez bez problemu.
S ASIO souhlasim, ovsem kdeco se da dohnat pres ASIO4ALL a nekteri vyrobci dokonce delaji prevodniky s tim, ze clovek ma pouzit ASIO4ALL.
Nesouhlasim s tim, ze uz neplati, ze se USB nehodi pro profi kartu. Plati to stale, USB rozhrani ma sice spoustu vyhod a je dostatecne rychle, ale na spouste karet se projevuji problemy pri prehravani a nahravani vice nez 2 stop, USB rozhrani se jakoby zahlcuje a dle vseho to neni jen o ovladacich. Ono taky neni moc vicestopych nahravadel na USB, jsou to spise vyjimky.
Kolik maji bundly Sonaru ci Cubasu neni podstatne, treba Reaper ma v instalacce 4MB a obsahuje veskere zakladni pluginy, nutno podotknout, ze na stejne urovni jako placene veci. Samozrejme masteringova oteplovadla tam nejsou, ale veci jako EQ, komprese, delay, reverby apod. tam jsou. Nejvic zpravidla zaberou samply a vsadil bych se, ze minimalne pulku mista u Sonaru a Cubase zaberou vselijake tutorialy a ukazky.
Zpet k puvodnimu dotazu: K nahravani basy a kytary je potreba vic nez jen linkovy vstup. Leda ze by clovek mel uz i kytarovy a basovy preamp, ze ktereho leze linkovy signal. Z kytary a basy ovsem NELEZE linkovy signal, ten signal je vyrazne slabsi a je vysokoimpedancni. Pripojeni na linkovy vstup je sice naprosto bezpecne, ale dost degraduje kvalitu, je potreba bud nejaky ten preamp (castecne to lze kompenzovat bufferem v kytarovych efektech - staci prohnat signal nejakou krabickou Boss, Ibanez, Digitech, ... a to klidne i "vypnutou"), anebo lepe poridit zvukovku s HiZ (vysokoimpedancnim) vstupem.
Ja osobne vlastim Focusrite Saffire LE a budu se ho zbavovat ve prospech Focusrite Saffire Pro 24 (to same, akorat s optickym vstupem navic), kdyby byl zajem, tak SZ.
Co se tyce vyberu - z tech nejlevnejsich se nabizi Lexicon Alpha a M-Audio FastTrack, zajimavou volbou muze byt Line6 POD Studio GX, Alesis iO2, z tech drazsich pak Tapco Link (FW nebo USB), Line6 Guitarport, M-Audio FastTrack Pro, ESI DualFire, tc electronic Desktop Konnekt 6, Focusrite Saffire PRO 24 ci Lexicon I-ONIX U22.