Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Win 7 a zvuk ve hrách

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Win 7 a zvuk ve hrách

Děkuji za vyčerpávající odpověď. Dá se tedy říct, že v budoucích hrách nebudou mít karty založené na čipu X-fi výhodu ve zpracování 3D zvuku oproti třeba Asus Essence s GX2.5 emulací, protože zpracování 3D zvuku obstarají Win 7 a "jen ho pošlou na přehrání do karty"?

Visty tohle umět nebudou, nebo "tuto vlastnost" získají spolu se zavedení DirectX 11? (Vím, že ty řeší jen grafiku, ale jestli k nim nepřidají i tenhle modul na zvuk)

Vzal byste, s ignorovnáním podpory současných a minulých her, Auzen Forte, nebo Asus Essence, s ohledem na co nejlépe zpracovaný 3D zvuk ve sluchátkách?
    Daniel V. (Aradan)

Citace Původně odeslal Aradan Zobrazit příspěvek
    á se tedy říct, že v budoucích hrách nebudou mít karty založené na čipu X-fi výhodu ve zpracování 3D zvuku oproti třeba Asus Essence s GX2.5 emulací, protože zpracování 3D zvuku obstarají Win 7 a "jen ho pošlou na přehrání do karty"?[/
    Shapet spise narazel na to, co uz sem zminoval, ze vetsina novejsich her ma vlastni zvukovy engine a ty veci si resi samy.

Citace Původně odeslal Aradan
    Visty tohle umět nebudou, nebo "tuto vlastnost" získají spolu se zavedení DirectX 11? (Vím, že ty řeší jen grafiku, ale jestli k nim nepřidají i tenhle modul na zvuk)
    Citace Původně odeslal shapet
    DirectX 11 nebude prinaset vpodstate zadne novinky oproti DirectX 10 (co se zvuku tyka).
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Shapet napsal:
    Windows 7 budou (resp.uz maji) jedinou vyznamnou zmenu, tou je podpora viceprocesorovych GPU (ted pro nas nezajimave) a multikanalovy zvuk prehravany jiz zcela bez aplikaci tretich stran.

A moje otázka byla jestli tyto změny v přehrávání zvuku budou doplněny i do Vist. Asi si mě špatně pochopil, nebo sem to špatně napsal.
    Daniel V. (Aradan)

Nemame bohuzel nejmensi tuseni, zda Microsoft ve svem dalsim packu uvolni vlastnosti Windows 7 do Visty.

Moje zkusenosti s Vistou jsou tristni, myslim si, ze ledacos dovedu, ale na Vistach se vzdy naslo neco, co moje aplikace neprekously.

Zcela bez problemu jede Windows 7 RTM se vsemi audioplikacemi, ktere mam. Vcetne pluginu je jich pres 700.
    (Pluginy z toho tvori prirozene temer 3/5).

Muj nazor je totozny s nazorem hlavniho sefa vyvoje audio engine - teprve Windows 7 je dospely system.

Je to vazny krok, ale poslete brzy Visty do haje, tak jako ja.
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

Může mě ještě někdo potvrdit, nebo vyvráti, že Asus Essence a Auzen Forte budou tedy ve Win 7 srovnatelně přehrávat 3D zvuk do sluchátek? Výhody Forte které zatím ve hrách bezesporu má budou smazány právě unifikovaným programováním zvuku?
    Daniel V. (Aradan)

Sluchatkovy vystup ve Windows 7 (ale pouze v nich) bude na srovnatelne urovni.

Dal jsem si tu praci a srovnal HD595 (HD800 tady nepripojim) u obou karet.

T.j. ve Win 7 a Win XP (s Vistama se uz chvalabohu netrapim) v nekolika hrach.
    Na usi jsem je nasadil hracum, protoze sam hrac nejsem a uz, ke sve litosti, asi nebudu. Je to nazor 5 kluku ve vekove kategorii, kam ja uz nepatrim (ale pamatuji ).

Díky moc.
    Daniel V. (Aradan)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI 9800se AIW ...zmizi obraz TV jde jen zvuk
    Založil alois v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 26.08.2004, 12:25
  2. Int. zvuk po instalaci drv. jede, po restartu Win opět ne...
    Založil Nikolas v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 31.03.2004, 12:07
  3. AC3 zvuk pouze ze dvou kanalu L+R
    Založil AxL v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 17.02.2004, 20:55
  4. Win XP a obnovovaci frekvence ve hrach
    Založil Lisak v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 01.01.2003, 19:21
  5. WIN 98 a WIN XP