Ahoj,
začal jsem si hrát s videem z Panasonicu TZ-7, které je ve formátu AVCHD a zjistil, že můj stařičký iP4 HT 2,4GHz takové video už nedokáže ani plynule zobrazit natož nějak upravovat. Chci tedy jít do upgrade a vyměnit MB, včetně CPU a RAM. Zbytek počítače se pokusím zachovat. Co byste mi poradili, tak aby to nebylo moc drahé a aby měl upgrade smysl vzhldem k tomu co na tom hodlám provozovat?
moje požadavky:
- komfortní práce s videem v AVCHD (přehrávání + cca 1x týdně nějaký střih a úpravy)
- hry nehraji vůbec a na všechnu ostatní práci mi stačil i starý iP4
- chci aby počítač měl i podporu pro FULL HD (1080p) + HDMI (obraz i zvuk) pro případ, že časem půjdu i do LCD televize
Chci aby byl nový počítač na platformě, která nebude za rok na odepsání. Proto zakládám tento thread tady v sekci AMD, protože mi přijde, že půjdu tentokrát spíše do AMD a socket AM3. Intel 775 se mi zdá už dlouho nepožije a nové Socket 1156 a 1366 jsou příliš nové a drahé včetně drahých CPU. No ale poraďte, co si myslíte? Aktuálně jsem uvažoval o tomto:
AMD Phenom II X4 945
ASUS M4A78T-E
Kingston 4GB DDR3 (kit 2x 2GB) 1333MHz
Toto vyjde na cca 8tisíc včetně DPH a považuji to za silný 4 jádrový procesor na desce se socketem, který má budoucnost a využívá DDR3 (zase považui za výhodu do budoucna).
Co říkáte?
Díky za rady!