Stránka 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 90

Téma: Opravil jsem si EPoXe :)

Standardní

říkal jsem ti do telefonu že to má jet do německa za 14 dnů ale z pobočky úvalská ,tvoje deska byla den po tom co jsi ji přinesl poslána do školské (je tam účto a dohledávaj se tam dodáky od dodavatelů-neznamená to že když to dáš tam že to bude rychlejší)a tam odtud se to posílá dále na reklamace něco se mi vrací sem a posílám to já nebo např německo jede tam odtud nevim kdo tam kdy byl ale asi jel někdo osobákem pro procíky(to je jenom doměnka nevim to jiste) a vzal reklamace na epox sebou tvoje deska neni jediná na reklamace od epoxu .
    No a ve středu odpoledne mi volali ze školský (to jsou lidi který jsou tam zalezlí a jenom dohledávaj dodáky od reklamovanejch věcí) že mi nevzali nějakou desku z odpálenou cestou že mu to zamítli už mezi dveřma a že ji posílaj zpátky sem
    já sem mohl napsat na veb že je kvyzvednutí už o pár hodin dříve ale nenapsal protože fyzicky byla na jiný pobočce a ne u mě.co se týče placení pravda je taková že od 2003 mám účtovat každou neoprávněnou reklamaci až do 500 za hodinu práce strávený nad tim posílání k dodavateli si řešíme sami to se neúčtuje aspon mi nikdo nic takovýho zatim neřekl . a když už se tam jede tak to můžou vzít sebou ,akorát se tam platí clo ale to nevim kolik je , účtuju to jenom opravdu ....... lidem který si to podle mého zaslouží kdybych to měl účtovat každýmu kdo přinese něco neoprávněnýho na reklamaci tak už tady nikdo nic nekoupí a asi bych nebyl oblýbenej i jinde nejenom na OC.(neoprávněná je každej den minimálně jedna)

Moderátor Avatar uživatele NOD
    Věk
    45
    Vliv
    294

Standardní

No keď píše že to mal nastojáka apráve po bedni netrieskal tak aky by mu tam mal ten šróbik padnúť keď mu bránila graf.karta?
    KILL -9 .If U step out of line :),Pre Zillu SILENCE!!! I KILL YOU!!!:)

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    296

Standardní

Citace Původně odeslal NOD
    No keď píše že to mal nastojáka apráve po bedni netrieskal tak aky by mu tam mal ten šróbik padnúť keď mu bránila graf.karta?
    treba tam ten sroubek mel uz predtim...me se pakrat taky v case valely sroubky a je mozny, ze byl i mezi tema portama....
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal BIGDEVIL
    .... z toho vyplývá že kdykoliv budeš mít neco poškozenýho jakýmkoliv způsobem a viditelně tj. mechanický poškození ,odpálení a pod. tak to nemusíš nosit ani na reklamaci
    taky sem servisak a taky me maj lidi obcas za kokota ale to uz je udel tehle prace... ovsem nesouhlasim s tebou v tom, ze je zbytecny to nosit, protoze kdyz to dodavatel zamitne, pokusi se to alespon nas servisak z prahy opravit...
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

nemyslel jsem frekvenci jako takovou ale když něco taktuju tak zvedám napětí aby to bylo stabilní (princip rozepisovat nebudu)a tak to mohlo odejít
    jinak nevim co to mohlo způsobit
    jo ješte k těm reklamacím koukal jsem že jsi si koupil procík 1700 xp
    z tý povedený série 2800 ,tak na to při taktování taky bacha jeden náš dodavatel má takovou pěknou hračku kam dáš odpálenej proc a ono ti to řekne frekvenci na jaký to odešlo nevim na jakym principu to pracuje ale procesory který prostě jenom nenajedou začínaj vracet houfem (neni nic ulomenýho), jinak sem nerad že už tady na těch forech jako odstrašující případ pro děti před spanim (bubák)a pod ale to asi patří k reklamačnímu technikovi.
    jo a ten dodavatel se jmenuje LEVI a sou to pekny pi.ce protoze uz od novyho roku nevymenily ani jeden CPU... bohuzel maj pravdu, ale driv aspon neco vymenily protoze to poslai do rakouska, tede to skonci u nich a je to v prdeli....

Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal Marty
    BIGDEVIL: no, já nespíš budu muset uznat, že chyba byla na mé straně, ostatně to jsem psal už v předchozích příspěvcích, ale fakt nevím jak k tomu došlo.

Jinak pozvání na pivko platí tak až budeš mít čas...
    A proč jsi mi teda nic nenaúčtoval?

PS. nebylo by špatný tady na fóru občas prohlídnout co se tu děje, jako to mají na AOA - tam mají přímo zástupce EPoXu, tak tady bysme měli zástupce servisu v Monimě

A ještě si neodpověděl proč byla reklamace vyřízena v tak šibeničním termínu, pořád mi přijde že ti ta deska měsíc ležela na stole.
    nemohl ti nic nauctovat protoze to nebyla neopravnena reklamace ale zamitnuta reklamace se ztratou zaruky. nauctovat by ti neco mohl kdyby si mu neco donesl s tim ze to nejede, on by to vyzkousel a jelo to.... pak by ti mohl neco uctovat, ale za teto situace ani nahodou!

Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

A ještě si neodpověděl proč byla reklamace vyřízena v tak šibeničním termínu, pořád mi přijde že ti ta deska měsíc ležela na stole.
    mam velice silny dojem, ze tomu tak opravdu bylo, protoze vyrizeni reklamace za 30 s tim ze to slo do nemecka a zase zpatky je velice nepravdepodobne

btw. monima je distributorem znacky EPOX? neni to nahodou ABI ? pokud by tomu totiz tak bylo, tak monima nic do nemecka nikdy neposilala a ani neposila, protoze to kupuje z ABI....

Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

Tak mi tvrdíš že keď mi to po mesiaci odíde a je jedno či to išlo na100 alebo na 200 a je to ohoreté tak som to automaticky zavinil ja? čo keby ti Marty nič nepovedal a bol by ticho?Ako môžeš povedať/napísať že keď to ohorí tak je to automat. chyba zákazníka?Čo keby mu to ohorelo v okolí nap.časti dosky popr.priamo kondíky ako to bolo na ABITOCH aj to by bola chyba zákazníka?
    prasklej kondik a shorela cesta na PCB je rozdil... kondik ti vetsinou uznaj ale spalena soucast uz je mechanicke poskozeni a to uz na 95% ses bez zaruky

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

dik za pozvání ale dneska opravdu nemůžu jedu pryč

No nevim jak si měl nebo neměl taktovanej počítač každopádně se to stalo akorát tý tvojí desce a že se jich prodalo hodně,další věc kdyby tam byl zkrat myslim že by přetrval i po zapájení tý cesty a nejspíš by ti shořela o kus vedle nebo nejaká součástka která by nevydržela takový přepětí.Kdyby to udělala vadná součástka tak by se sama nespravila, jediný co mohlo je že cesta v tom místě byla nějaká narušená ,ale to si nedovedu představit jak. každopádně je jedno jestli za to můžeš ty nebo výrobce protože právo bude vždy na straně výrobce ,to neni moje strana to je ješte za mnou ale stejně ten největší *** budu vždycky já (z jedný strany zákazníci kterej něco nejde a z druhý strany dodavatel kterej se rozčiluje jak sem si dovolil mu tam poslat něco poškozenýho. z toho vyplývá že kdykoliv budeš mít neco poškozenýho jakýmkoliv způsobem a viditelně tj. mechanický poškození ,odpálení a pod. tak to nemusíš nosit ani na reklamaci
    o tech abitech už sem psal ty vyreklamovat šli ,co se týče jakýhokoliv poškození viditelnýho, tak jsem neřekl že je na vině zákazník jenom že má smůlu ,to závisí na těch co jsou na konci toho řetězce reklamcí někde jsou to autorizovaný prodejci(servisi) ,někde přímo továrna ,a tady ve většině případů zastoupení tý který firmy ,oni bud uznají vynu výrobku a pošlou novej a nebo neuznaj a pošlou to zpátky jako zamítlou reklamaci ty duchplný řeči o přetaktování a podobně si tam píšou oni já a ostatní reklamční technici ve většině firem věšinou píšem to co píšou oni.
    už chápeš že já ti to zamítnu at chci nebo nechci(při tom poškození samozřejmě)

Hmm, tak sem si tu pocet. Pokud vim, Jakykoli elektricky poskozeni je reklamovatelny a kdyby se nechal udelat znaleckej posudek, tak to budete muset vzit. Nelze odmitnou reklamaci "mezi dverma", paac mezi dverma nemuzes zjistit, jestli to bylo odpaleny sroubovakem nebo jestli ta cesta shorela diky tomu, ze se podelal najek stabik a pustil tam vic nez mel.

To stim CPU bych chtel videt . Sem zvedav, jak z odpalenych tranzistoru prectes, jak rychle spinaly. Navic jako zakaznik ti muzu udelat to, ze znicim jeste desku (japa poznas, ze sem to udelal ja ?) a tvrdit, ze pri tom chcip i ten CPU. A pokud teda zjistis, ze bezel misto na 1500 na 2000, tak to udelala ta deska pri svy predsmrtny kreci.

Jinak velmi dobre vim, jak se resi reklamace typu "nako to blbne, ale obcas to je OK" Vzhledem k tomu, ze test u dodavatele spociva vetsinou v nastartovani komponenty a 10ti minutovym testu, tak je jednodusi ty komponente pomoct, a odeslat ji do reklamace mrtvou.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Warlord
    mam velice silny dojem, ze tomu tak opravdu bylo, protoze vyrizeni reklamace za 30 s tim ze to slo do nemecka a zase zpatky je velice nepravdepodobne

btw. monima je distributorem znacky EPOX? neni to nahodou ABI ? pokud by tomu totiz tak bylo, tak monima nic do nemecka nikdy neposilala a ani neposila, protoze to kupuje z ABI....
    ABI je distributor, ale Monima si to jezdi kupovat do nemecka - asi levnejc nez od ABI.

Standardní

To jsou zajimavy veci. Reklam. technikem bych nechtel byt :/

Otazka je, jestli to, co tu pise BIGDEVIL (btw husty nick, asi podle chovani k zakaznikum ) je pravda.

Jen doufam, aby me neco neshorelo , i kdyz ted to mam o/c, ale neuznana reklamace z behu na default by me fat pekne nas*ala

Jsem zvedav , jak budou vypadat kondiky na NF7 za 1/2 roku

Jo a koukam,ze vznika nova reklamacni manie>
    user jiste taktoval ..NEUZNANO !
    1. Game PC: Gigabyte Z68XP-UD4+ i2600k@4.3GHz, CM Hyper 212+, Asus HD7950 DC II TOP, 2x4GB Kingston HyperX LoVo DDR3 1600, Hitachi 500GB VLA360,Samsung 1TB-F3 atd, Thermaltake Armor Jr.,2x120 Revoltec,Zalman Fanmate2, FSP Aurum 400w GOLD, Logitech G25. 2. Notebook: Alienware M17x R3

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Standardní

No po tom co sem na vlastni oci videl jak na P4kovym EPoxu zniceho nic blafnul jeden z voltage regulatoru, tak uz se nicemu nedivim, epox by si mel udelat poradek na svym pisecku nez zacne hezky mezi dverma odmitat reklamace
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní

Hm no.. tak jak jsem řekl, pravděpodobně jsem ten error způsobil opravdu já, protože všechny součástky jsou OK. Jen si toho nejsem vědom jak se to stalo...

Takže klidně můžete dál věřit EPOXům
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Tak sem to cele procetl

To s tema procikama to je pekna kravina, me by zajimalo jestli to nemuze pak reklamacni technik zneuzit nekdo pride ze mu odesel procik nic na nem nebude videt
    technik ho vrati s tim ze byl pretaktovan. Ale bych chtel videt nakej dukaz ze to tak je?
    tohle se mi zda byt divne

Jinak kdyz mu neco viditelne schori nechapu proc to neuznat je fakt ze se nakej stabilizator muze posrat a neco odpalit

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal fabsa
    Tak sem to cele procetl

To s tema procikama to je pekna kravina, me by zajimalo jestli to nemuze pak reklamacni technik zneuzit nekdo pride ze mu odesel procik nic na nem nebude videt
    technik ho vrati s tim ze byl pretaktovan. Ale bych chtel videt nakej dukaz ze to tak je?
    tohle se mi zda byt divne

Jinak kdyz mu neco viditelne schori nechapu proc to neuznat je fakt ze se nakej stabilizator muze *** a neco odpalit
    Jo, fakt je, že to mohl aspoň někdo proměřit. Kdyby mi rovnou v Monimě řekli že to nevezmou, tak si to kua opravím sám ne, a nemusí jim to měsíc ležet kua na stole ne, kua když s tím nejsou schopný ani nic udělat...
    Pak že zlatý český ručičky. Nebo že by v Monimě nebyli češi?
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Standardní

treba ma narizeno od vedeni nebrat reklamace....
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Member
    Vliv
    281

Standardní

... ozaj to co by aj mna najviac sralo by bolo to ze som bol MESIAC !!! bez dosky.

Pred vcerom mi odisla ep. 8k5a2+ .. bola sice pretaktovana ako hovado [210 fsb ..a delicka 1/5...neni ], ale na to rekl. technik prijst nemoze. Ziadne poskodenie nieje vidiet,rsp nieje. Stalo sa to asi tak ze rano isla ..a vecer uz nie. Inac .. myslim ze epox ako taky mal aj nieaky slogan pri reklame na svoje dosky s overclockingom...
    A64,MSIk8NeoFSR,2x256MbPQI... (well, this suck's)

Standardní

to bych neprezil...
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Věk
    57
    Vliv
    297

Standardní

Citace Původně odeslal cernobil
    ... ozaj to co by aj mna najviac sralo by bolo to ze som bol MESIAC !!! bez dosky.

Pred vcerom mi odisla ep. 8k5a2+ .. bola sice pretaktovana ako hovado [210 fsb ..a delicka 1/5...neni ], ale na to rekl. technik prijst nemoze. Ziadne poskodenie nieje vidiet,rsp nieje. Stalo sa to asi tak ze rano isla ..a vecer uz nie. Inac .. myslim ze epox ako taky mal aj nieaky slogan pri reklame na svoje dosky s overclockingom...
    Na přetaktování desky technik přijde pěkně rychle, nechci ti brát iluze. Určitě si nech u někoho přeflashovat bios, než to tam poneseš, protože těch 210 FSB tam je uložených.
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Vliv
    299

Standardní

2halen: staci resnout cmos

Věk
    45
    Vliv
    294

Standardní

2 halen
    porípade ako na to príde keď ostane doska úplne mrtvá?

Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Vliv
    299

Standardní

2 halen
    jestli ma specializovany naradi tak neni problem vyndat bios a dat do jiny desky a nebo se nanej podivat pomoci softu ze... a zase tak neco extra odborneho to neni, ja kdybych delal nekde technika tak bych si na tohle nechal poridit naradi.

Věk
    45
    Vliv
    294

Standardní

To viem aj ja ale keď je ten šváb pripájkovaný tak to pozerať asi moc nebude.A predstav si to že koľko času by strávil nad doskou keby robil všetky dosky takto?Radšej to ani nepozre a dajú to dodávatelovi a ten nech sa stará.

Standardní

By me zajimalo, jak dodavatel pozna, ze deska je odpalena overclockingem a kdy neni. To by potom mohl u kazde zavady prohlasit, ze to je taktovanim a bylo by to vyresene! Otazka je, kdo musi prokazovat, cim to je a cim to neni zpusobene, ale to je vec soudu. Pokud se ale na desce sokoli zkratuje, je to jasny zmetek

Ahoj MARTY jsem od srdce rád že ti deska po opravě chodí nechci se nijak hájit (lama nejsem),ale AGP má běžet na 66 a když ty to máš taktovaný na 187 fsb tak poměr fsb : agp : pci který je normální (jak u které desky) 166 : 66 : 33 jako maximum (napočítám abit nf7 tam jde měnit frekvence agp po 1mhz)no chci říct že fsb 187 : 66 : 33 opravdu na té tvé desce nejde a tak musí být frekvence agp vyžší a to sem se ti snažil vysvětlit když si přebíral svou mrtvou desku zpět. Další není to o tom že já bych byl svině nebo něco podobnýho je to moje práce přijímat ,zamítat a vyměnovat reklamace. A tvojí desku nám opravdu dodavatel vrátil z důvodu poškození jako pravděpodobný důvod udal neodbornou instalaci ,přetaktování. doufám že chápeš že já jako zaměstnanec nerozhoduju kdo je v právu ale jen dělám to co se ode mě očekává.
    PS:jestli si chceš pokecat kdo tomu víc rozumí můžes klidně přijít udělám si čas
    PPS: za případné pravopisné chyby se předem omlouvám
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Administrátor Avatar uživatele Spec
    Vliv
    300

Standardní

2 halen
    Běžný technik nemá šanci přijít na to, že se na desce něco odpálilo přetaktováním. Stačí tvrdošíjně tvrdit, že vše běželo na default a že se to nepřetaktovávalo. Technik může dát ten bios na programátor EEPROm, přečíst si ho a podívat se, jestli to není špatně flashle, třeba jiným biosem apod. Dál může technik pomocí HW karty - záleží jakou má k dispozici , zjistit, který šwáb odešel. Samo, že pokud je deska fyziky poškozená nebo do ní někdo pájel a je to při podrobnějším zkoumání poznat, tak reklamaci neuznají, i kdyby to s tím pájením němělo nic společného.
    Obecně je s reklamacemi dost sranda, třeba pokud máte u AMD ulomený sebemenší část povrchu jádra CPU, tak ten procák, pokud se s ním někdy něco stane ani nevemou do reklamace.
    Jinak se desky a procesory reklamují dobře, pokud nejde o procesory Intel. Byl jsem osobně přítomen několika takovým reklamacím...

1.)Případ: Člověk měl desku Tomato TX98 3D a provozoval v ní IDT C6 200Mhz CPU. Deska byla nastavená v jumper mode a Vcore voltage byla Single - 3,5V. Ten člověk si pak koupil AMD K6-2 400Mhz 2,2V a dal ho do té desky, bez toho, aby změnil voltage na dual a nastavil 2,2-2,4V.
    Ten procák nevydržel ani vteřinu, tak ho šel reklamovat. Normálně řekl,že si ten CPU koupil a že mu to nejede, že je asi vadný. Tak to v TS Bohemia poslali do reklamace a za 3 týdny přišlo vyjádření z reklamace a dali mu nový CPU - bez problémů!

2.)Případ: Člověk měl Celeron 333Mhz a protože ty šli dobře taktovat, tak ho taky taktoval, ale protože se snažil z něho vyždímat víc a víc, tak se dostal do problémů, musel zvyšovat voltage a neměl nějaké super chlazení, tak ten CPU odpálil (běžel kolem 500Mhz..)
    A šel ho reklamovat, v TS Bohemia reklamaci přijali a odeslali to do Intelu a až ten člověk přišel, tak mu řekli smůlu, že to přetaktovával a že odpálil CPU a i když se dušoval, že ne, tak mu předali oficiální vyjádření Intelu, kde to bylo dopodrobna popsáno i jakou teplotou a voltage ten CPu zničil a že byla zvyšována FSB --- tedy overclocking. Tak ten človíček ještě zaplatil 300Kč za práci technika a šel...

3)Další případ byl s "odpálením desky" s VIA KT400 chipsetem, když na ní chtěl člověk provozovat 3,3V AGP 1.0 grafickou kartu.
    Nebudu to podrobně rozepisovat, ale reklamace proběhla úspěšně.

4)Flashnutí špatného nebo upraveného biosu na desce, která nemá socketed BIOS - reklamace bez problémů

5)Reklamace desky po špatném flashnutí pokud má deska socketed BIOS (apropo. nechápu, proč to lidi dávaj do reklamace ) - reklamace neuznána, ale bios flashnut zpět za příslušný servisní poplatek

Ale v každé firmě mají jiné vybavení a jinou strategii řešení reklamací, takže někde je potíž vyreklamovat monitor s jedním vadným pixelem, jinde ne, někde je problém s reklamací disku na kterém se objeví vadné sektory ve scandisku, ale diagnostický program od výrobce disku najde chybu a opraví ji, případně když po low lewel formáttu na chvilku vadné sektory zmiznou.
    Líbí se mi, jak se někteří lidé snaží, aby jim bylo vyreklamováno něco, co jede při defaultním nastavení a při jiném ne. Chápu jejich rozhořčení a záměr, ale tady mají většinou smůlu...

Hodně zajímavý je i případ, když si člověk u téže firmy nejdřív koupí desku,pak grafiku, prostě defacto celý počítač a pak zjistí, že daná grafická karta v jeho boradu nejede. Ale má smůlu, protože v jiném typu desky jede. Prý za nekompatibilitu hardware prodejci neručí.
    Takže z toho plyne, pokud člověk chce mít klidné spaní z reklamací asi jediné.
    Kupovat jen paměti/procesor/grafické karty, které jsou výrobcem doporučované - testované. V takovém případě tu reklamaci uznat musí...
    Ale všude se dají najít rozumní lidé a vlastně prodejcům HW o nic nejde, oni to stejně posílají dál, takže se dá vyreklamovat skoro cokoliv. I když prodejce ví, že to bylo přetaktováním nebo jinými zásahy nebo nestandartními postupy, tak ho to nepálí a pošle to dál a uvidí, jak to dopadne. A většinou se reklamace uzná, pokud to nebylo evidentně zásahem uživatele, jeho nepozorností, chybou..

Vyreklamoval se i case se zdrojem , který člověk nastavil na 110V a pustil do něj 220V, vyreklamoval se i modem, který zničil blesk

Někdy je to o tom umět tu reklamaci rozumně vysvětlit a případně vyjednávat podle situace.

Reklamacím zdar
    AMD Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 9x250 | Asus A7N8X DLX rev. 1.04 bios 1009 modded BPL + ROMSIP | Trig T40-7 Plus | 2x 512MB PC3500 DDR KingSton HyperX CL2 |ATI Radeon X800GTO@16 pipelines 256Mb TVOUT/DVI | Maxtor DiamondMax9 80GB 7200rpm 8Mb cache| Z-Com Xi626 | DVD-ROM Pioneer 120S | LC Power 550W | Compaq MV700 monitor | w2k/sp4 |

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Plextor PX -716A - postrehy,zkusenosti sem!
    Založil OBR v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 59
    Poslední příspěvek: 14.04.2006, 08:03
  2. Digitalni zrcadlovka
    Založil Commander v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 87
    Poslední příspěvek: 26.03.2006, 13:19
  3. Problém se SATA
    Založil Vladimír Mahr v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 25.02.2005, 10:06
  4. Odpálil jsem si pamět? PC133 128MB