Je tenhle test součástí nějaké jiné metodiky, nebo standardní testovací sady jako je DxO nebo Imatest? Ptám se proto, že tohle prostě nevídám. A pokud to důležité je, pak by bylo vhodné, aby uživatelé Sigmy na tohle zatlačili.
Co se týče přesnosti barev, tak jsem ani nemyslel tabulky, ale to celkem nemusíme řešit, protože obecný názor na to máme stejný. Jen moc nerozumím tomu, že je primárním důvodem pořízení Sigmy barevné podání, protože je to jedna z věcí, se kterou jsem konkrétně já velmi bojoval (a nedobojoval, ale situace je teď už zjevně mnohem lepší).
Mimochodem, v rámci objektivity si myslím, že by nebylo od věci diskutovat i další věci - např. porovnání per-pixel. Tak, jak ho udělali na DPR (downsample z 12 MPix na rozlišení DP2) podle tebe má nějaký smysl? Mně uniká, protože tohle rozlišení mě (a předpokládám, že většinu lidí) vůbec nezajímá. Typickým výstupním rozlišením je web resize (do 1000 pixelů dlouhé strany, kde je to jedno) a pak pro tisk (často naopak upsample na vyšší rozlišení), nevím, pro co by někdo cíleně potřeboval 4,5 MPix. Smysluplné by mi přišlo srovnávat ty foťáky na nejvyšším rozlišení ze skupiny, nebo všechny upsamplované všechny na ještě vyšší. Závěry z takového porovnání by byly taky trošku jiné, takže o cílené poškozování Sigmy zase asi tak nejde.