PetrT: K iPhonu mám tak trochu averzi, to se mi fakt nechce, leda jako poslední možnost... Pogooglím jak to vypadá aktuálně s těmi aplikacemi a jejich podepisováním v SymbianuBTW můžeš trochu přiblížit o co konkrétně jde?
PetrT: K iPhonu mám tak trochu averzi, to se mi fakt nechce, leda jako poslední možnost... Pogooglím jak to vypadá aktuálně s těmi aplikacemi a jejich podepisováním v SymbianuBTW můžeš trochu přiblížit o co konkrétně jde?
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
Prostě si na symbianu nemůžeš nainstalovat aplikace, které nejsou podepsané. Zabraňuje to hlavně instalaci cracklých verzí komerčních programů, sem tam bohužel i nějaký free program je podepsán prošlým certifikátem, takže je nutné posouvat datum po dobu instalace. Ti kteří chtějí používat cracklé programy musí telefon "hacknout". Já se na to vykašlal a tři aplikace si koupil a jsem spokojený. Kupoval jsem e-mailového klienta (základní ale není špatný), prohlížeč obrázků (zase základní neurazí, ale není nic moc) a lepší pdf prohlížeč.
Momentálně už je k dispozici Ovi store, což je obdoba App storu od Applu, kde se dají aplikace rovnou instalovat a co jsem zkoušel, tak mívají certifikáty v pořádku.
Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution
S tim podepisovanim to neni tak hrozne... Mam 5800 uz od brezna a za tu dobu jsem nepotreboval podepsat jedinou aplikaci (necpu tam vse co vidim). Legalni aplikace byvaji obvykle podepsane. Jak uz tu psal frelichl, problem muze byt treba s cracknutyma a reseni taky psal. Pripadne se myslim jeste nekde da ziskat vlastni certifikat a pak si aplikace podepisujes sam, pokud je treba. Instaloval jsem do mobilu navigaci, icq klient, skype klient, ssh klient, spravce souboru, nejake prohlizece a podepisovat nebylo treba..
Oproti soucasnym WM mi dotykovy symbian prijde vyrazne pouzitelnejsi pro dotyk prstem. U WM imho nekde ten stylus je treba vytahnout. Take symbian vice pripomina prostredi klasickych mobilu, cili ovladani a orientace v menu je snadnejsi. U WM jsou zase vetsi moznosti instalace dalsich aplikaci.
Naposledy upravil Anduril; 16.09.2009 v 18:22.
ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
work: HP Docking Station | HP L2445W
audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555
Pánové super, dík za info, tak to vypadá čím dál jasněji na 5800 XM![]()
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Doporucuju si od kamaradu pujcit iPhone, Android, Windows Mobile a Symbianovou Nokii na den na hrani (jestli mas moznost) at si udelas nazor. Zatim hodnotis pouze podle predsudku.
Pochybuju, ze bys byl po zkusenostech s N6300 v situaci, ze vis co chces. Nekomu proste priroste k srdci tohle a nekomu neco jineho. Vzhledem k tomu, ze jsi naprosty zacatecnik (v tehle oblasti) a ten device budes mit X let, tak se podle me vyplati si s tim den pohrat...pokud mas nekde tu moznost.
Ja jsem si zkousel iPhone, Android, Win Mobile a Symbian stary a musim rict, ze kazdy je pro nekoho jineho.
Pište česky: hold × holt
hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“
Nečetl jsem to od začátku, ale dle mých zkušeností je telefon bez A-GPS docela unikátní záležitost. Resp. nevím o žádném, který by měl plnou GPS. Vzhledem k tomu, že chceš "dotykáč", budeš mít i velký displej a plánuješ nejspíš i připojení k internetu - není tedy důvod se A-GPS vyhýbat.
Osobně dávám tip na HTC Hero, v novém update je božsky rychlý - http://www.youtube.com/watch?v=GYV9N...eature=related
5800XM mi nevyhovovala - do ruky mi připadala nepohodlná, taková dlouhá úzká a tlustá nudle![]()
Q6600 | Gigabyte GA-EP45-UD3R | 4 GB A-Data Vitesta EE | NV9600GT HP | Seagate ST3320613AS | Enermax PRO425W | Antec Three Hundered | Samsung 2243BW
Tak jsem měl v ruce iPhone a Android, plus četl nějaké recenze na netu a stále se kloním k N5800 XM...
Ještě bych se chtěl zeptat těch, kdo ji mají - jak je na tom s baterií?
Tohle jsem našel na alza.cz ve specifikacích produktu:
Jelikož bych ten telefon docela rád používal jak na net, tak hudbu, tak bych se jen rád ujistil, že když budu průběžně přes den browsit, cestou z/do práce jej využívat jako MP3ku, tak mi to ve finále večer nechcípne na nedostatek šťávyPůvodně odeslal Alza.cz
Jo a ještě taková blbost - předpokládám, že barevné verze (co jsem pochopil) Red/Blue/Black se od sebe liší barvou onoho "proužku" kolem dokola telefonu asi v půlce tloušťky, je to tak? Já jen jestli není celej telefon modrej nebo červenej, to bych nerad![]()
Baterie je v pohode. Opravdu vydrzi dost dlouho. Subjektivne prehravani mp3 prakticky nepoznas. Nejvice bere GPS..tam vysosas plnou baterku rychle. Wifi taky bere dost, ale na obcasne browseni v pohode. Jinak normal. Jak jsem psal, mi vydrzi 4 dny, nekdy i tyden (gps a wifi pouzivam spise vyjimecne).
Lisi se tim prouzkem a celkove zabarvenim telefonu, coz neni na fotkach patrne. Ale muj modry je proste cely tmave (hodne) modry. Taky se lisi barevne schema telefonu (menu atd).. Cerna/stribrna vypada asi nejlepe.
ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555
OK půjdu asi tedy do black verzeŽe Wifi a GPS vychlastá baterku rychle je mi jasný, nehodlám na tom viset půl dne, jen jsem si prostě chtěl ověřit, že když si podle GPS najdu někam cestu a přes fifinu přečtu pár mailů, tak to hned nezhebne. Takže fajn a díky, asi pro něj vyrazím
EDIT:
Ještě jedna rychlá - netušíš, zda bude nějaký problém při přehrání dat (zprávy, kontakty, položky kalendáře) ze starší Nokie (6300) pomocí PC Suite?
Naposledy upravil D_a_v_i_d; 19.09.2009 v 12:33.
Tak to netusim. Tohle je moje prvni Nokie vubec![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)