Není to ADSL připojení (jen využívám tento router), ale v tom routeru mám připojené všechny kabely do Ethernetových konektorů, ne do ADSL. No, asi na to kašlu, možná to tedy nejde, navíc to není gigabitové zařízení, zakoupím něco jiného.
Není to ADSL připojení (jen využívám tento router), ale v tom routeru mám připojené všechny kabely do Ethernetových konektorů, ne do ADSL. No, asi na to kašlu, možná to tedy nejde, navíc to není gigabitové zařízení, zakoupím něco jiného.
Naposledy upravil romanc; 11.09.2009 v 17:59.
To nelze.
Představ si tento router jako krabici, ve které je ADSL router a ten je zapojen do switche. Na krabici je však vyvedeno jen ADSL rozhranní routeru a 4 porty switche.
Nevím, jak rychlý máš internet, ale pochybuji, že to bude nad 100Mbit, takže 1Gbit router postrádá smysl. Pokud chceš aby jsi měl mezi klienty gigabit, tak si kup nějaký primitivní router (stačí i jednoportový) a gigabitový switch, do kterého zapojíš LAN vývod toho routeru.
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.
Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.
no je to nejake zmatene... pokud ten router ma adresu od ISP (statickou nebo dynamickou - to je jedno) tak staci jak bylo psano i vyse.... nastavit dhcp server, range ktery maji pc na lan portu dostavat PAT na venkovni addressu routru = od ISP a jedeemmm
ja to takhle mam treba doma na pixiku a zadny problem
Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen
Problém je v tom, že on má ADSL router (ten nemá WAN rozhranní ethernetvé ale jen ADSL) a ISP připojil do LAN portu.
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.
ted jsi mne zmatl... to jako schvalne?
Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen
No, nevím jak schválně, ale když ten ethernetový kabel od ISP do toho ADSL portu prostě nedostal...
romanci: Kup si router Linksys WRT54G2, ISP zapojíš do WAN, počítače do LAN1 - LAN4 a máš to vyřešené (router je už defaultně nastaven s DHCP klientem a DHCP serverem).
I když k tomu dostaneš CDčko a vzadu na routeru je nálepka, že máš prvně nainstalovat software, tak nic takového nedělej.![]()
Vigor 2700 previazanie vnútornej IP z vonkajšou.
Je možné nastaviť na Vigor 2700 ak mám záujem pristupovať z vonkajšej siete ( verejne IP ) na vnútornú IP asi z pridaním portu ? napr. verejna-iport ma automaticky zavolá vnútornú IP adresu 192.168.1.20 napr. Cez VPN mi to ide, len stále zapínať VPN sa mi nechce, tak či je to možné premostiť – urobiť preklad adries ?
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)