Já jsem původně používal Trillian, ale pak jsem přešel na Mirandu (protože jsem měl problémy s kompatibilitou, Trillian nevydával nové verze), která je opravdu bezva, ale její výhoda/nevýhoda je v tom, že si jí člověk musí opravdu pracně nastavit k obrazu svému. Co se týká ICQ protokolu tak má hodně dobrou podporu pro Xstatusy atd. dá se do ní nahrát i plugin, že vidíš co má kdo za klienta na druhé straně. Těch pluginů je tam opravdu hodně, ale jak jsem zmínil, než si to nastavíš k obrazu svému, může to zabrat třeba několik týdnů (u mě).
Pokud jde však o protokolo MSN, tak s ním má Miranda docela problémy (teda alespoň u mě). Pořád se mi ztrácejí kontakty z CL, nebo se mi ukazují i ty co mám v Outlook adresáři.
Další z nevýhod Mirandy je to, že asi nikdy nebude umět hlasovou/video komunikaci a také, že veškeré nastavení a historii psaní ukládá do jednoho velkého datového soubor (což se pak nedá moc dobře synchronizovat s více stroji).
Momentálně jsem začal používat Trillian Astra (4.0.0.117), protože mě docela nadchl. Dá se říct, že je to takové all-in-one řešení. Podpora všech protokolů se docela dost zlepšila, s MSN nemám nejmenší problém + má i připojení na Facebook a Twiiter a vlastní komunikační protokol (který je mimochodem hodně vymakaný) Astra, přes který jde dělat spoustu věcí.
Momentálně Trillian také nepodporuje video/audio komunikaci, pouze přes svůj Astra protokol, ovšem do verze 4.1 je to slibené i u ostatních protokolů.
Hlavně má daleko lépe řešenou historii, která jde perfektně synchronizovat.
Nevýhodou může být cena (25 ), ovšem myslím, že ty funkce za to stojí.
Pidgin jsem také jednou zkoušel, ale nějak mě ničím nenadchl.

Takže abych to shrnul. U mě jednoznačně vyhrává Trillian Astra. I když má některé nedostatky oproti Mirandě, tak jeho pozitivat to stále překonávají.
Přijde mi celkově svou výbavou i vzhledem, takový vyvážený, není třeba na něm nic dlouho nastavovat či ladit. Podporu plug-inů má také, ovšem zatím jich hodně blbne (jedno z negativ), ale to je dáno relativně čerstvou verzi Astry.