Zacatecnik ano.
Walkenbach ano (http://www.kosmas.cz/knihy/143608/mi...ce-excel-2007/).
Nejsou rozdily? Ok to jsem chtel vedet.
Tim se dostavame prakticky uz jenom k tomu : Walkenbach ano ci ne? Je to dobra kniha?
Zacatecnik ano.
Walkenbach ano (http://www.kosmas.cz/knihy/143608/mi...ce-excel-2007/).
Nejsou rozdily? Ok to jsem chtel vedet.
Tim se dostavame prakticky uz jenom k tomu : Walkenbach ano ci ne? Je to dobra kniha?
Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 8GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit
Laptop 2 : HP Elitebook 8440p - Ubuntu
Tablet : Asus Transformer Prime TF201
Ad Walkenbach - ta kniha určitě není dokonalá a záleží i na čtenáři, já jsem si jí kupoval jako člověk, co umí na nějaké řekněme středně pokročilé úrovni programovat v pár jiných jazycích a potřeboval jsem si "osvěžit" co a jak se dělá specificky ve VBA v Excelu. A docela mě ta kniha nezklamala. Samozřejmě že jde o to, co v tom člověk hledá, pokud by tě to nezajímalo moc "do obecna" a hledal jsi spíše konkrétní řešení některých konkrétních běžných úkolů, tak na to existuje tuším taky od Walkenbacha lepší kniha, jakási "kuchařka"...
Ale jestli jak píšeš, jsi začátečník a když si teď něco vygooglíš, tak do toho jen zmateně koukáš, tak bych ti Walkenbacha doporučil. Jak jsem již naznačil výše, záleží na čtenáři a ta kniha určitě není "dokonalá", ale nic lepšího a obsáhlejšího specificky na toto téma na našem trhu neznám.
Jak jsi na tom s programování v jiných jazycích - stačí cokoliv, třeba i Pascal, nebo C++/C#, prostě jen jestli znáš základní konstrukce (cykly, podmínky atd.)?
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
Pascal si pamatuju asi nejvic ze vsech jazyku. Jako kdysi jsem se snazil i C++ ale z toho nevim uz nic. No a pak uz jenom trocha html, to zna dneska asi vetsina.
Cykly, podminky atd si trofnu rict, ze znam.
Rozhodne nepotrebuju vysvetlovat co by delalo napr.
Snad mam spravne syntaxKód:repeat i:=i+1; writeln ('test cislo ',i); until i=4... uz je to taky nejaka chvilka...
Ale jo, logiku programu (cykly, podminky, nejaka deklaracni cast atd) asi chapu.
Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 8GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit
Jj myslím že i syntakticky to máš dobře, ale o to ani tolik nešlo, spíš o to, jestli tušíš, že nějaké takové konstrukce v programování jsou, tušíš, na co se používají atd. Jinak jsem teď Walkenbacha vytáhl z knihovny (2003ka) a musím říct, že je to tam popsané docela fajn. Do stránky (cca 190) je tam spíš takový obecný úvod, o Excelu obecně, o vzorcích a dalších možnostech řešení úloh (neboli ne na vše je nutné brát hned makro) a od strany 190 začíná vlastní "kurs" VBA, který jde od naprostých základů programování (proměnné, podmínky, cykly...) přes programování funkcí, procedur a jde to až po pokročilejší techniky a práce s typickými objekty Excelu (kontingenční tabulky, grafy atd.).
Řeknu ti to takhle - nezaručím ti, že tam najdeš odpověď na všechny své otázky, nicméně můžu s klidným svědomím prohlásit, že když budeš umět 2/3 toho, co ve Walkenbachovi je, tak máš velmi, velmi slušný přehled a znalosti o programování ve VBA v Excelu...
EDIT: a HTML bych moc nepovažoval za "programovací" jazyk![]()
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)