Hele na rovinu - jsi začátečník co se VBA v Excelu týče? Pokud ano, pak jak jsem psal, dá ti 2003 i 2007ková knížka +/- stejné základy. Mám 2003 doma a 2007 jsem prolistoval, pokud se potřebuješ naučit VBAčko a přemýšlíš o tom, jestli při učení podle 2007 budou tvé znalosti "zpětně kompatibilní" do 2003ky, tak ti říkám, že v drtivé většině případů ANO. Naučíš se to stejně dobře jak podle 2003 tak 2007. Pokud narazíš na problém že by ti fakt znemožňovalo práci něco, co je v Excelu 2007 jinak, tak takovou specifickou záležitost poměrně rychle vygooglíš. Ale ruku na srdce - my s kombinací Excel + VBA + OLAP technologie v práci děláme manažerský informační systém, součástí mojí práce jsou i makra v Excelu a zatím jsem se nesetkal s tím, že bych si musel vyloženě "dávat bacha v čem to píšu".
Zkusím se ti poohlédnout, jestli tu někdo někde nemá soupis rozdílů mezi 2003 a 2007, což je klidně možné. Pokud by šlo o veřejný dokument, tak bych ti ho případně pak mohl zaslat.
Jo jinak ohledně těch knížek - předpokládám, že se bavíme o těch "bichličkách" od J. Walkenbacha?