Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Kniha pro MS Excel VBA

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Kniha pro MS Excel VBA

@mejla : Prochazim si ty linky, ale nevim clovece... Prvni se mi zda zatim mimo moje moznosti a znalosti... Druhy se mi naopak zda zamereny spis na excel obecne, coz az tak nepotrebuju, jde mi v tehle fazi uz ciste o makra... V kazdem pripade samozrejme K+

@David : Tak to je dobre vedet ty rozdily. Tim padem muzu rovnou mrknout po knize na 2007 (prosel jsem 3 knihkupectvi a ani jedno totiz nema 2003 v nabidce, vsude je jenom 2007). Na netu to najdu rychleji to je mozna pravda, ale chtelo by to nejakou stranku kde jsou zacatky atd. Vystupy z googlu jsou vesmes fora ruzneho druhu, coz se hodi az uz neco vim, ale takhle si vygooglim neco a pak na to cucim a netusim. V tomhle smeru si myslim, ze kniha bude lepsi a net pouzit jenom na doladovani problemu. Kdyby te neco jeste napadlo tak dej vedet...

Jinak jsem zatim nasel http://www.pitonyak.org/AndrewMacro.odt pro OpenOffice...
    Naposledy upravil Koudy; 03.09.2009 v 12:47.
    Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 8GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit
    Laptop 2 : HP Elitebook 8440p - Ubuntu
    Tablet : Asus Transformer Prime TF201

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    45
    Vliv
    373

Hele na rovinu - jsi začátečník co se VBA v Excelu týče? Pokud ano, pak jak jsem psal, dá ti 2003 i 2007ková knížka +/- stejné základy. Mám 2003 doma a 2007 jsem prolistoval, pokud se potřebuješ naučit VBAčko a přemýšlíš o tom, jestli při učení podle 2007 budou tvé znalosti "zpětně kompatibilní" do 2003ky, tak ti říkám, že v drtivé většině případů ANO. Naučíš se to stejně dobře jak podle 2003 tak 2007. Pokud narazíš na problém že by ti fakt znemožňovalo práci něco, co je v Excelu 2007 jinak, tak takovou specifickou záležitost poměrně rychle vygooglíš. Ale ruku na srdce - my s kombinací Excel + VBA + OLAP technologie v práci děláme manažerský informační systém, součástí mojí práce jsou i makra v Excelu a zatím jsem se nesetkal s tím, že bych si musel vyloženě "dávat bacha v čem to píšu".

Zkusím se ti poohlédnout, jestli tu někdo někde nemá soupis rozdílů mezi 2003 a 2007, což je klidně možné. Pokud by šlo o veřejný dokument, tak bych ti ho případně pak mohl zaslat.

Jo jinak ohledně těch knížek - předpokládám, že se bavíme o těch "bichličkách" od J. Walkenbacha?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Zacatecnik ano.
    Walkenbach ano (http://www.kosmas.cz/knihy/143608/mi...ce-excel-2007/).

Nejsou rozdily? Ok to jsem chtel vedet.

Tim se dostavame prakticky uz jenom k tomu : Walkenbach ano ci ne? Je to dobra kniha?
    Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 8GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit

Věk
    45
    Vliv
    373

Ad Walkenbach - ta kniha určitě není dokonalá a záleží i na čtenáři, já jsem si jí kupoval jako člověk, co umí na nějaké řekněme středně pokročilé úrovni programovat v pár jiných jazycích a potřeboval jsem si "osvěžit" co a jak se dělá specificky ve VBA v Excelu. A docela mě ta kniha nezklamala. Samozřejmě že jde o to, co v tom člověk hledá, pokud by tě to nezajímalo moc "do obecna" a hledal jsi spíše konkrétní řešení některých konkrétních běžných úkolů, tak na to existuje tuším taky od Walkenbacha lepší kniha, jakási "kuchařka"...

Ale jestli jak píšeš, jsi začátečník a když si teď něco vygooglíš, tak do toho jen zmateně koukáš, tak bych ti Walkenbacha doporučil. Jak jsem již naznačil výše, záleží na čtenáři a ta kniha určitě není "dokonalá", ale nic lepšího a obsáhlejšího specificky na toto téma na našem trhu neznám.
    Jak jsi na tom s programování v jiných jazycích - stačí cokoliv, třeba i Pascal, nebo C++/C#, prostě jen jestli znáš základní konstrukce (cykly, podmínky atd.)?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected

Pascal si pamatuju asi nejvic ze vsech jazyku . Jako kdysi jsem se snazil i C++ ale z toho nevim uz nic. No a pak uz jenom trocha html, to zna dneska asi vetsina.
    Cykly, podminky atd si trofnu rict, ze znam.
    Rozhodne nepotrebuju vysvetlovat co by delalo napr.
    Kód:
    repeat
     i:=i+1;
     writeln ('test cislo ',i);
    until i=4
    Snad mam spravne syntax ... uz je to taky nejaka chvilka...
    Ale jo, logiku programu (cykly, podminky, nejaka deklaracni cast atd) asi chapu.

Věk
    45
    Vliv
    373

Jj myslím že i syntakticky to máš dobře, ale o to ani tolik nešlo, spíš o to, jestli tušíš, že nějaké takové konstrukce v programování jsou, tušíš, na co se používají atd. Jinak jsem teď Walkenbacha vytáhl z knihovny (2003ka) a musím říct, že je to tam popsané docela fajn. Do stránky (cca 190) je tam spíš takový obecný úvod, o Excelu obecně, o vzorcích a dalších možnostech řešení úloh (neboli ne na vše je nutné brát hned makro) a od strany 190 začíná vlastní "kurs" VBA, který jde od naprostých základů programování (proměnné, podmínky, cykly...) přes programování funkcí, procedur a jde to až po pokročilejší techniky a práce s typickými objekty Excelu (kontingenční tabulky, grafy atd.).

Řeknu ti to takhle - nezaručím ti, že tam najdeš odpověď na všechny své otázky, nicméně můžu s klidným svědomím prohlásit, že když budeš umět 2/3 toho, co ve Walkenbachovi je, tak máš velmi, velmi slušný přehled a znalosti o programování ve VBA v Excelu...

EDIT: a HTML bych moc nepovažoval za "programovací" jazyk

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Jj myslím že i syntakticky to máš dobře, ale o to ani tolik nešlo, spíš o to, jestli tušíš, že nějaké takové konstrukce v programování jsou, tušíš, na co se používají atd. Jinak jsem teď Walkenbacha vytáhl z knihovny (2003ka) a musím říct, že je to tam popsané docela fajn. Do stránky (cca 190) je tam spíš takový obecný úvod, o Excelu obecně, o vzorcích a dalších možnostech řešení úloh (neboli ne na vše je nutné brát hned makro) a od strany 190 začíná vlastní "kurs" VBA, který jde od naprostých základů programování (proměnné, podmínky, cykly...) přes programování funkcí, procedur a jde to až po pokročilejší techniky a práce s typickými objekty Excelu (kontingenční tabulky, grafy atd.).

Řeknu ti to takhle - nezaručím ti, že tam najdeš odpověď na všechny své otázky, nicméně můžu s klidným svědomím prohlásit, že když budeš umět 2/3 toho, co ve Walkenbachovi je, tak máš velmi, velmi slušný přehled a znalosti o programování ve VBA v Excelu...

EDIT: a HTML bych moc nepovažoval za "programovací" jazyk
    Hehe tak super... K+ pro tebe a navsteva knihkupce zitra

EDIT : No tak K+ ne... pise mi to ze musim rozdat vic bodu nebo co... sorry...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Bind & FORMERR resolving domain
    Založil NeMeM9aA v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 50
    Poslední příspěvek: 26.03.2008, 21:27
  2. Problem s pristupem na Internet
    Založil motorolarulez v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 01.07.2006, 12:13
  3. Nutné základní informace
    Založil Jezevec v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 0