Teraz budem písať ako Nikonista, ale okrem 1.0x/100% hľadáčiku nevidím nič extra v tomto fofoaparáte. Po dvoch rokoch doháňajú D300-ku resp. teraz už D300s. Sorry, ale od lídra DSLR segmentu som čakal trocha viac. A ja som sa už tešil že megapixlová vojna skončila.
Chápem, že toto je aktuálne papierovo najlepší APS-C foťák (aj keď v prípade šumu to možno bude diskutabilné), ale aj tak nejak nechápem označenie a samotnú triedu fotoaparátu. Toto má byť akože high-end APS-C telo? OK, ale od teraz čo bude 50D a v budúcnosti 60D? 60D asi nebude môcť byť o moc lepšia ako 7D, tak ma zaujíma že ako chcú v budúcnosti konkurovať D400-ke. Videom? Alebo zase pridajú nejaké funkcie ktoré už Nikon roky používa? Nič proti Canonu, ale nejak nechápem ich marketingovú stratégiu.

Sklá:
100/2.8 IS - beriem to ako reakciu na Nikkor 105/2.8 VR. Či neskorá, to nedokážem posúdiť, neviem či pred tým mal Canon podobné makro sklo.
15-85/3.5-5.6 IS USM - konečne, nechápem ako mohol Canon do teraz ignorovať svojich zákazníkov a ponúkať 18-55-ku ako jediný základný zoom. Ako bude rovnako kvalitné ako podobné Nikkor sklo, tak konečne univerzálny zoom. 17-85-ku nepočítam, to bol grc.
18-135/3.5-5.6 IS - tiež reakcia na jeden z najlacnejších základných zoomov ktoré sa dodáva napr. k D90.