Tak já bych kritický nebyl. Imho je tohle od Canonu počin, který jde správným směrem a kde vidím snahu zlepšit důležité věci pro focení, ne pro marketing - lepší hledáček, lepší AF (zřejmě opravdu radikálně), mnohem větši customizace, rychlost, lepší měření, atd. Na papíře to vypadá jako ideální foťák typicky pro sportovní fotografy, kteří chtějí být na cropu. Ani cena není nijak šílená. Když vynechám různé maličkosti, které bych mohl komentovat, tak kámen úrazu vidím v tom snímači a ty samply mi to jen potvrzují - já na nich žádnou opravdovou kvalitu prostě nevidím (a teď se nebavím o nějakém šumu). Prostě víc pruhů je víc Adidas a museli zase přebít 50D v téhle blbosti, přitom ty důležité věci (AF, měření, hledáček, ovládání) jsou samy o sobě na poměry Canonu až revoluce, ach jo ...
S o 6 MPix míň by si tohle tělo mohlo nárokovat titul (teoreticky) nejschopnějšího a snad nejlepšího crop těla, takhle k tomu přibývá spousta dat, ve kterých nebude asi moc hodnoty a která ani moc lidí reálně nepotřebuje.
A pokud se Canon rozhodl produkovat takovéhle "uber" kropenaté tělo, tak by se měl už konečně rozhýbat se skly, to je fakt bída - aneb kolik má v nabídce opravdu schopných objektivů pro takový snímač, které jsou zároveň sealované?
Mě pobavilo tohle: "the 7D shares the same extensively-sealed magnesium construction as the 5D Mark II". No, tak doufám, že je zatěsnění 7D o něco lepší.
EDIT: ad 100 macro - fajn, ale jestli k tomu jsou v příslušenství opravdu jen krytky a za sl. clonu a tripod-collar se připlácí už i u Lek, tak to je na ránu ...