Jinak u 4890 jednoznačně referenční.
Jinak u 4890 jednoznačně referenční.
The best Unreal Tournament maniac.
Zběžně jsem googlil a Sapphire 4890 Toxic verze má nějaký jinak udělaný napájení...
Vapor-X má úplně jiný PCB, ale prý podstatně míň topí. Teď je otázka, jestli by tam člověk narval Accelero a nějaký extra pasivy.
Řikam ber referenční ta má napájení nejlepší je to to samý jaký měla HD2900XT. Přináší to spoustu výhod jako real-time zvedání voltáže tudiž skvělý OC, atd. Nerefeenční tohle z pravidla nemaj. Všechny custom modely jsou dělaný aby byly levnější i Vapor X. Navíc Sapphire teď u všech svejch modelů 4870/4890 má problémy s napájecí kaskádou a zhruba 20% karet z výroby trpí studenými starty a s těma co jdou bůh ví jak se to bude vyvíjet časem.
Já bejt tebou Vemu referenční (ne od sapphire a když tak ne blue PCB verzi), dam tam acelero S1 +2x12cm fan a ňákej ten pasiv na VRM kvůli OC (na VRM hlavně ho neplácni na cívky nebo volteru jak jsem u některých lidí viděl).
Naposledy upravil DOC_ZENITH; 01.09.2009 v 07:36.
Mam Sapphire HD4890 Toxic s Vapor-X (pretaktovana od vyrobce), karta je podstatne tissi nez s referencnim chlazenim. Uz se mi i stalo, ze se mi dostal do vetraku nezapojeny USB kablik, ktery jsem nemel svazany s dalsimi a poznal jsem to az po cca 5 minutach hrani TF2. Karta prezila. Jinak ma napajeni 6+8, je dle me tissi nez referencni kusy a take mene topi... (vse subjektivni)
jedna se o tuto kartu
http://www.techpowerup.com/reviews/S..._Toxic_Vapor-X
http://www.guru3d.com/article/sapphi...aporx-review/1
Napajeci kaskadu muzete zdrbnout dle fotek...na FurMarku ji nehonim, nemam duvod.
http://www.techpowerup.com/reviews/S.../back_full.jpg
http://www.techpowerup.com/reviews/S...front_full.jpg
Edit:
Sapphire uses an ATI reference PCB which means that the dual Volterra voltage regulators are present. They allow software control of the output voltage which means this card allows easy voltmodding for increased overclocking. One voltage regulator controls the GPU voltage, while the other controls the memory voltage.
Naposledy upravil jimmy; 01.09.2009 v 08:47.
Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W
Takhle je ok, je referenční, ale to dnes už má od Sapphire jen pár modelů.
Vapor-X má co jsem hledal skutečně nereferenční PCB
U Toxicu fakt nevím, ani kucí vopálený ze Sapphire mi nedokázali odpovědět (lol).
Proč ne modrej PCB? Je sexyO problémech s napájením jsem neslyšel - což samozřejmě neznamená, že to není pravda
- jsem právě naopak četl, že mají napájení jinak řešený a je to stabilnější+kvalitnější. Ale neviděl jsem, nemůžu posoudit.
Analogová napájecí kaskáda ( ta na obrázku zde ) nemůže bejt přesnější než digitální řízení volterou. Pokud by byla hodně kvalitní tak může mít i dobrou účinnost a velkej maximální výkon, to zde ale k ničemu není když ta co maj referenční HD2900XT/HD4980 dává v klidu 300+ w a navíc u ní lze měnit realtime vcore. + Napájení ram umístěno mezi GPU a výstupy aby to tam hezky způsobovalo rušení, nemám slov.
Proč ne modrý PCB? Protože blue pcb od Sapphire se vždy rovnaj levnějším verzím. Buďto je to vlastní, nebo referenční s méně nebo horšími oučástkami. Bohužel Sapphire u 4890 začal dělat blue pcb verze nezměnili PN takže jí člověk dostane v moment kdy si myslí že koupil klasickou referenci, radši bych šel do Asusu s referenčnim PCB, ten se mi osvědčil jako dobrej.
Naposledy upravil DOC_ZENITH; 01.09.2009 v 10:46.
Dobrej postřeh. Akorát mě mate existence modrýho PCB na dražších kartách...
Když se podívám do nabídky CzC, karty se standardním chlazením jsou červený, ale Vapory a Toxicy jsou modrý.
Btw co rozdíl mezi napájením 6/6 a 6/8? Ty červený "nejreferenčnější" mají první zmiňovaný.
NejsouJá dělam v czc takže ti s klidem řeknu, že už pár měsíců když si obědnáš tu referenční sapphirku s červenym PCB na obrázku tak dostaneš bastl kartu a v krabici najdeš kartu s červenym referenčnim chladičem a pod nim blue PCB. ( obrázky jsou beztak brány jen jako orientační takže tato námitka padá ) proto říkám vyhnout se jí. Udělali by jsme klasik/blue jak to bylo u starejch karet (pamatuješ blue byla vždy znatelně levnější) kdyby Sapphire něco řekl a ne jen že začal pod stejnym PN dodávat HW jiný karty. Ať si Sapphire buduje pověst jakou chce ale tohle se mi nelíbí.
Samo sebou jakou má fyzicky barvu PCB na tom nesejde. Takže ty drahý Sapphiry můžou mít třeba růžouvou a je to fuk, ale ty co se tvářej jako reference a jsou blue pcb, vycházej z reference ale je to celkově levnější provedení. Dříve je Sapphire odděloval jako rozdílné produkty, teď už ne protože tipuji že ty klasické od ATI již přestal dělat úplně a nechce si kazit kšeft tak to radši nikomu neřekl.
Naposledy upravil DOC_ZENITH; 01.09.2009 v 11:37.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)