Výsledky 1 až 25 z 34

Téma: ATi Radeon HD4890

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Standardní Re: ATi Radeon HD4890

Řikam ber referenční ta má napájení nejlepší je to to samý jaký měla HD2900XT. Přináší to spoustu výhod jako real-time zvedání voltáže tudiž skvělý OC, atd. Nerefeenční tohle z pravidla nemaj. Všechny custom modely jsou dělaný aby byly levnější i Vapor X. Navíc Sapphire teď u všech svejch modelů 4870/4890 má problémy s napájecí kaskádou a zhruba 20% karet z výroby trpí studenými starty a s těma co jdou bůh ví jak se to bude vyvíjet časem.

Já bejt tebou Vemu referenční (ne od sapphire a když tak ne blue PCB verzi), dam tam acelero S1 +2x12cm fan a ňákej ten pasiv na VRM kvůli OC (na VRM hlavně ho neplácni na cívky nebo volteru jak jsem u některých lidí viděl).
    Naposledy upravil DOC_ZENITH; 01.09.2009 v 07:36.
    The best Unreal Tournament maniac.

Mam Sapphire HD4890 Toxic s Vapor-X (pretaktovana od vyrobce), karta je podstatne tissi nez s referencnim chlazenim. Uz se mi i stalo, ze se mi dostal do vetraku nezapojeny USB kablik, ktery jsem nemel svazany s dalsimi a poznal jsem to az po cca 5 minutach hrani TF2 . Karta prezila. Jinak ma napajeni 6+8, je dle me tissi nez referencni kusy a take mene topi... (vse subjektivni)

jedna se o tuto kartu
    http://www.techpowerup.com/reviews/S..._Toxic_Vapor-X
    http://www.guru3d.com/article/sapphi...aporx-review/1

Napajeci kaskadu muzete zdrbnout dle fotek...na FurMarku ji nehonim, nemam duvod.

http://www.techpowerup.com/reviews/S.../back_full.jpg
    http://www.techpowerup.com/reviews/S...front_full.jpg

Edit:

Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
    Řikam ber referenční ta má napájení nejlepší je to to samý jaký měla HD2900XT. Přináší to spoustu výhod jako real-time zvedání voltáže tudiž skvělý OC, atd. Nerefeenční tohle z pravidla nemaj. Všechny custom modely jsou dělaný aby byly levnější i Vapor X. Navíc Sapphire teď u všech svejch modelů 4870/4890 má problémy s napájecí kaskádou a zhruba 20% karet z výroby trpí studenými starty a s těma co jdou bůh ví jak se to bude vyvíjet časem.

Já bejt tebou Vemu referenční (ne od sapphire a když tak ne blue PCB verzi), dam tam acelero S1 +2x12cm fan a ňákej ten pasiv na VRM kvůli OC (na VRM hlavně ho neplácni na cívky nebo volteru jak jsem u některých lidí viděl).

Sapphire uses an ATI reference PCB which means that the dual Volterra voltage regulators are present. They allow software control of the output voltage which means this card allows easy voltmodding for increased overclocking. One voltage regulator controls the GPU voltage, while the other controls the memory voltage.
    Naposledy upravil jimmy; 01.09.2009 v 08:47.

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Vliv
    268

Takhle je ok, je referenční, ale to dnes už má od Sapphire jen pár modelů.

Vapor-X má co jsem hledal skutečně nereferenční PCB

U Toxicu fakt nevím, ani kucí vopálený ze Sapphire mi nedokázali odpovědět (lol).

Proč ne modrej PCB? Je sexy O problémech s napájením jsem neslyšel - což samozřejmě neznamená, že to není pravda - jsem právě naopak četl, že mají napájení jinak řešený a je to stabilnější+kvalitnější. Ale neviděl jsem, nemůžu posoudit.

Vliv
    268

Analogová napájecí kaskáda ( ta na obrázku zde ) nemůže bejt přesnější než digitální řízení volterou. Pokud by byla hodně kvalitní tak může mít i dobrou účinnost a velkej maximální výkon, to zde ale k ničemu není když ta co maj referenční HD2900XT/HD4980 dává v klidu 300+ w a navíc u ní lze měnit realtime vcore. + Napájení ram umístěno mezi GPU a výstupy aby to tam hezky způsobovalo rušení, nemám slov.

Proč ne modrý PCB? Protože blue pcb od Sapphire se vždy rovnaj levnějším verzím. Buďto je to vlastní, nebo referenční s méně nebo horšími oučástkami. Bohužel Sapphire u 4890 začal dělat blue pcb verze nezměnili PN takže jí člověk dostane v moment kdy si myslí že koupil klasickou referenci, radši bych šel do Asusu s referenčnim PCB, ten se mi osvědčil jako dobrej.
    Naposledy upravil DOC_ZENITH; 01.09.2009 v 10:46.

Dobrej postřeh. Akorát mě mate existence modrýho PCB na dražších kartách...
    Když se podívám do nabídky CzC, karty se standardním chlazením jsou červený, ale Vapory a Toxicy jsou modrý.
    Btw co rozdíl mezi napájením 6/6 a 6/8? Ty červený "nejreferenčnější" mají první zmiňovaný.

Vliv
    268

Nejsou Já dělam v czc takže ti s klidem řeknu, že už pár měsíců když si obědnáš tu referenční sapphirku s červenym PCB na obrázku tak dostaneš bastl kartu a v krabici najdeš kartu s červenym referenčnim chladičem a pod nim blue PCB. ( obrázky jsou beztak brány jen jako orientační takže tato námitka padá ) proto říkám vyhnout se jí. Udělali by jsme klasik/blue jak to bylo u starejch karet (pamatuješ blue byla vždy znatelně levnější) kdyby Sapphire něco řekl a ne jen že začal pod stejnym PN dodávat HW jiný karty. Ať si Sapphire buduje pověst jakou chce ale tohle se mi nelíbí.

Samo sebou jakou má fyzicky barvu PCB na tom nesejde. Takže ty drahý Sapphiry můžou mít třeba růžouvou a je to fuk, ale ty co se tvářej jako reference a jsou blue pcb, vycházej z reference ale je to celkově levnější provedení. Dříve je Sapphire odděloval jako rozdílné produkty, teď už ne protože tipuji že ty klasické od ATI již přestal dělat úplně a nechce si kazit kšeft tak to radši nikomu neřekl.
    Naposledy upravil DOC_ZENITH; 01.09.2009 v 11:37.

Dobrá prasárna
    Tak že by Asus... No můžu zkusit. Ta cena je docela ok.
    Každopádně jakej je smysl 6/8 napájení karty? Má to nějakou výhodu? Zrovna včera jsem o tom četl v nějaký recenzi, ale protože už byla jedna ráno a já napůl spal, prd si pamatuju co o tom říkali...

Btw v jakým oddělení děláš?

Vliv
    268

Co se rozdílů napájení týče tak je to hoax. Aneb psané normy. 4890toxic a atomic maj už takovej odběr že musej mít 6 a 8 pin aby to odpovídalo protože 75w+75w+75w (2x6pin + slot a i to je mále karta ve full load má aprrox 280W) by už podle specifikací nestačilo. Ale je to samo sebou naprostá kravina. Víš jaký jsou ty 2 vodiče na 8-pinu navíc? Jsou to 2 země, ano, tak, žádná fáze. Když jsem si spojil všech těch neuvěřitelnejch 14 kabelů do 2 drátků jen tak doma ze srandy, fungovalo to úplně v pohodě ani se to nezahřálo. Je to jen aby když ten eurocase 6-pin má tak tu grafiku utáhne. Nic víc. U všech grafik co mám a maj více jak 1x 6-pin automaticky pájkou přeletovávám a spojuju všechny fáze a země. Protože se mi jednak nechce tahat víc kabelů ze zdroje a druhak můžu použít zdroje co maj jen 1x6-pin ale jsou to dobré zdroje a počítaj že na 6-pinu bude odbě z GPU. Když to zapojim tak že dam 1 6-pin ze zdroje a druhej z molexu redukcí a ten z molexu náhodou zapojim do toho co z něj jde vgpu (nejsou značený), tak se ten zdroj může tbláznit a skoro odejde a když to sletuju a oba zapojim na ten jeden 6-pin ze zdroje tak zdroj minimální otáčky fanu a naprosto v pohodě.

Ani výrobci to už nedodržujou dávno. Třeba GF6800U si ze slotu nevzala nic, a má 1x6pin a žrala 130W. GTX285 má 2x6pin ze slotu se taky neživí a má 250W. Jestliže jsem na malé drátky na kterjch byl 40mm fan zapojil tu 12 v a zemi a testoval to na overvoltnutý a oclý GTX260 aprrox tak 300W a ten dráteček se ani nezahřál, tak kolik KiloWat by tam asi muselo jít aby to fakt přestal dávat byť jen 1x6pin, když se kouknu na ty dráty tak slabší mi vedou ve zdi do 220V zásuvek.

btw - víc nepovim, z určitejch důvodů.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. DNA ATi 8.6 Vista
    Založil mortician v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 07.07.2008, 23:18
  2. ATI Catalyst 8.3 WHQL
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 11.03.2008, 13:57
  3. ATI Radeon DNA drivers 2.6.4.6
    Založil Champion v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 6