Výsledky 1 až 25 z 52

Téma: Mandriva a její systémy (vše sem - novinky, problémy....)

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Mandriva a její systémy (vše sem - novinky, problémy....)

abych se přiznal, mě jsou widgety zhola ukradené, stejně tak i tapety, skiny, smajlíky, icon-sety a vše další. nejraději jsem, když je defaultní prostředí vyladěné, že vyžaduje jen minimální, raději nulové zásahy. proto mi nevadí používat kde, gnome, xfce, mandrivu, ubuntu, windows, vše je v základu použitelné.

jinak toho tuneru máš asi tu novější revizi že? nebo je to dokonce ten poslední model, jehož podpora e zatím jedna velká alchymie?

a co se mě týče, já v zásadě nikdy dokonale nezmigroval, ale průběžně si linuxu užívám už cca dekádu.

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski Zobrazit příspěvek

jinak toho tuneru máš asi tu novější revizi že? nebo je to dokonce ten poslední model, jehož podpora e zatím jedna velká alchymie?
    Tož co vím, jsou dvě verze - "klasická" a media center, já mám tu klasickou

nejraději jsem, když je defaultní prostředí vyladěné, že vyžaduje jen minimální, raději nulové zásahy.
    No tak já používám KDE 4.3 od chvíle co vyšlo a zatím jsem měl problémy vlastně jen s panely, a to jen velmi zřídka, sem tam se zvětší, zmenší, ikony se přehodí a podobně. Ale to nastává opravdu jen velmi zřídka, většinou, pokud nastane něco neočekávaného - zrovna dneska mi trošku haproval ovládač od grafické karty, nakonec jsem to vyřešil, ale když jsem se musel přihlásit v rozlišení 640*480, abych to vyřešil, tak se panel zmenšil, což se dalo čekat, jenže po přihlášení do standardního rozlišení, již panel zůstal zmenšený (spodní, vrchní se vešel i v těch 640*480, nevím co by to jinak s ním udělalo).

Jinak plynulost a odezva KDE 4.0 a 4.3 se nedá srovnat, je samozřejmě ohodně lepší.
    Naposledy upravil JamesCZ; 01.09.2009 v 00:25.
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

rozumím. já se v zásadě na podzim budu rozhodovat mezi mandrivou 2010 a ubuntu 9.10. chci tomu dát dostatečk času, nicméně se tě zeptám: ten stroj co máš v podpisu, jak se mandriva s KDE4.3 chová na 2000+ + gf4mx? přeci jen už je to hodně stará konfigurace, tak jsem zvědavý. mě rozhodně potěšilo, že čerstvě nainstalovaná 2010beta s kde4 a běžnou salvou běžících app (kopete, konq, vlc, ...) si ukousla jen lehce přes 0,5GB RAM.

rozumím. já se v zásadě na podzim budu rozhodovat mezi mandrivou 2010 a ubuntu 9.10. chci tomu dát dostatečk času, ....
    Osobně jsem zkoušel asi dvě Ubuntu verze, ani jedna mě moc nezaujala, možná to je tím, že jsem na Mandrivě už od dob Mandrake 10.1, možná to začátečník (nemyslím tebe) bude mít jinak, ale já to mám takto, čili osobně doporučuji spíše Mandrivu.

nicméně se tě zeptám: ten stroj co máš v podpisu, jak se mandriva s KDE4.3 chová na 2000+ + gf4mx? přeci jen už je to hodně stará konfigurace, tak jsem zvědavý. mě rozhodně potěšilo, že čerstvě nainstalovaná 2010beta s kde4 a běžnou salvou běžících app (kopete, konq, vlc, ...) si ukousla jen lehce přes 0,5GB RAM.
    JJ, přesně tak, jiné PC ani nemám. Zrovna teď mi zabírá M2009.1 s otevřenou Operou, gEditem a konzolí necelý 1 GB, přesněji toto:

Mem: 1555320k total, 998020k used, 557300k free.

No a jak se chová? Nádherně, o hodně lépe než KDE 4.2, trápí mě už jen ty widgety a přeci jen mírně delší otevírání Dolphina (ale to jen poprvé, pak, jak v něm listuji adresáři, už je to OK, stejně rychlé jak průzkumník v XP na stejném stroji). Dokonce mi fungují krásně i pokročilé efekty KDE, ale stejně je mám vyplé. Opravdu nemůžu říct, že by se to KDE na mém stroji loudalo.

Ten počítač, který mám, spíše GF již nepodporuje ani Vista, natož W7, ve smyslu, že NVidia pro něj nedělá již ovládače a na CRT monitoru se 60 Hz nedá prostě vydržet, více Hz na tom nedostanu bez ovládačů.

Zato s Mandrivou je ten stroj krásně funkční, zvládne vše co potřebuji, přes WINE si zahraji sem tam i těch pár her, co jsem si koupil. A na TV kartu a Visual Studio, ve kterém ve škole chtějí, abychom v něm programovali, mám XP.
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).

já mandrivu občasně používám už od dob mandrake8, to byly časy. u mě je problém spíš v tom, že kvůli práci potřebuju IE a nechce se mi s ním prasit linux (a porušovat tak licenci). to se patrně v dohledné době změní, takže budu moci přesídlit (a vlastně se na to IE přestat vymlouvat ).

Vyšla Mandriva Linux 2010.0 RC2:

http://www.mandrivalinux.cz/mandriva-linux-2010-rc2/

Recenzi starší testovací verze Mandrivy Linuxu 2010.0 - verzi RC1 můžete najít zde:

http://www.mandrivalinux.cz/nahled-n...linuxu-2010-0/

Včera vyšla finální verze Mandrivy 2010.0.

Osobně stahuji z tohoto mirroru, jedná se o první český mirror, který novou Mandrivu měl:

http://mandriva.mirror.dkm.cz/pub/ma...ial/iso/2010.0

Stačí si vybrat ISO soubor dle vlastních preferencí.

Dnes má ISO soubory i mnou oblíbenější český mirror linux.cz:

http://ftp.linux.cz/pub/linux/mandra...al/iso/2010.0/
    Naposledy upravil JamesCZ; 04.11.2009 v 20:01.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání