Já právě takyProto říkám, že 30/1.4 smysl má, ale ne pro Sigmu...
Já právě takyProto říkám, že 30/1.4 smysl má, ale ne pro Sigmu...
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
A právě proto mě to mrzí. Jinak je to krásný sklíčko. Takže se seznam redukuje, třicina odchází na distanc
Tož možná padina přichází v úvahu. Nebo ta 18-50/2,8.
Tak jako tak mě straší představa, jak zrealizovat případný výběr zdařilejších kousků. To mi fakt hlava nebereTo snad mám přikvačit do obchodu, a vybalit něco jako "prosil bych na pult k vyzkoušení 10ks od každého: Sigma 50/1,4 pak 28-50/2,8 potom 105/2,8 makro a dodatkové číslo 24/1,8, děkuji uctivě"
?
Takže tolik mé začátky se Sigmou![]()
Při objednání přes internet můžeš zboží asi do 14 dnů vrátit. Ono to nebude tak zoufalé, jak se říká, variabilitita je, ale ta je mezi normálními skly u všech výrobců. I když si dneska koupíš pevnej objektiv za třicet litrů od Zeisse, tak můžeš chytit horší kus.
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
To ano, ale tím řeším problém jen částečně.
Nesejde se mi tak jako tak najednou k vyzkoušení 5-10 kousků. Hlavně nevím co čekat. Na Sigmy jsem nikdy nefotil. Jak poznat zda je to již "dobrý" kus, když se mi nebude zdát obrazově? Jestli již nebudu na pomyslné horní hranici kvalit Sigmých skel, a stále budu mít pocit, že by to mohlo být lepší?
Zeptám se rovnou. Není tu někdo z Prahy, vlastnící toto (18-50/2,8 ) sklo, kdo by se se mnou bych ochoten sejít, a nechat jej vyzkoušet? Samozřejmě pokud by byla k dispozici i jiná "základní" světelná skla, také je rád testnu
Díky
Marx
Nefunguje to tím způsobem, že jedno sklo by bylo ostré, druhé ostřejší a třetí ještě ostřejší, ale že v jednom-dvou rozích je ostrost nižší - decentrovaný optický člen je typický problém.
Slyšel jsem, že nějaká série 10-20 měla nějaký optický člen otočený - jestli je to pravda, nevím, tvrdil to jen jeden člověk - a nedalo se s ní ani zaostřit.
Myslím, že obojí z toho poznáš i když to nebudeš mít s čím porovnat![]()
No-X:
Jasný, díky za info. Třeba se najde někdo, kdo nechá vyzkoušet. Nebo to toho skoknnu rovnejma nohama, a pak sáhnout po možnosti 14ti denní vratky. Ale to je na dlouhý lokte. Nevím, zda není moudřejší než nakupovat v megafoto nebo oehlingu zajít do "kameňáku" a zaplatit holt o pár stovek více, ale mít možnost si to zkusit okamžitě...
myslím, že u foto věcí se těch pár stovek navíc určitě vyplatí. než zaplatit oehlingu 120 poštovný a pak 80 za vrácení, čekat měsíc a dát si to kolo 120+80kč podruhé, tak rovnou zajdi do kamenného a proklepni si jej. Já takhle taky chtěl koupit pentaxe, ale protože už měl ukončenou výrobu, byl v mém případě oehling jediná šance jej sehnat.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)