proto mám tak rád svůj seťák 18-55 u pentaxu. ale k věci, v době, kdy jsem kupoval K200D+18-55 jsem mohl za stejnou cenu mít SD14+18-200, což mě trochu děsilo. nedal bys nějaké ukázkové fotky na obou koncích?
proto mám tak rád svůj seťák 18-55 u pentaxu. ale k věci, v době, kdy jsem kupoval K200D+18-55 jsem mohl za stejnou cenu mít SD14+18-200, což mě trochu děsilo. nedal bys nějaké ukázkové fotky na obou koncích?
Bob:
jde sem uploadnout origoš?
jde sem prsknout obrázky nějak přes přílohy, ale mnozí preferují nějakou službu typu abload.de
18-200 je dost šílenost, moc pozitiv jsem o ní nečetl...
Co se 30/1.4 týká, nemá ostrý kraje a aberuje, ale viděl jsem z ní nějaký večerní fotky na plnou díru ze svatební oslavy a mělo to takovou atmosféru, že bych celou ostrost v rozích oželel. Ale nebylo to focené s SD14, ta by se v tom šeru asi moc nechytala.
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
No-X:
No, já právě na SD14 fotim
Bob:
Něco zkusím vymyslit![]()
Já právě takyProto říkám, že 30/1.4 smysl má, ale ne pro Sigmu...
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
A právě proto mě to mrzí. Jinak je to krásný sklíčko. Takže se seznam redukuje, třicina odchází na distanc
Tož možná padina přichází v úvahu. Nebo ta 18-50/2,8.
Tak jako tak mě straší představa, jak zrealizovat případný výběr zdařilejších kousků. To mi fakt hlava nebereTo snad mám přikvačit do obchodu, a vybalit něco jako "prosil bych na pult k vyzkoušení 10ks od každého: Sigma 50/1,4 pak 28-50/2,8 potom 105/2,8 makro a dodatkové číslo 24/1,8, děkuji uctivě"
?
Takže tolik mé začátky se Sigmou![]()
Při objednání přes internet můžeš zboží asi do 14 dnů vrátit. Ono to nebude tak zoufalé, jak se říká, variabilitita je, ale ta je mezi normálními skly u všech výrobců. I když si dneska koupíš pevnej objektiv za třicet litrů od Zeisse, tak můžeš chytit horší kus.
To ano, ale tím řeším problém jen částečně.
Nesejde se mi tak jako tak najednou k vyzkoušení 5-10 kousků. Hlavně nevím co čekat. Na Sigmy jsem nikdy nefotil. Jak poznat zda je to již "dobrý" kus, když se mi nebude zdát obrazově? Jestli již nebudu na pomyslné horní hranici kvalit Sigmých skel, a stále budu mít pocit, že by to mohlo být lepší?
Zeptám se rovnou. Není tu někdo z Prahy, vlastnící toto (18-50/2,8 ) sklo, kdo by se se mnou bych ochoten sejít, a nechat jej vyzkoušet? Samozřejmě pokud by byla k dispozici i jiná "základní" světelná skla, také je rád testnu
Díky
Marx
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)