Výsledky 1 až 25 z 85

Téma: Sigma SD14

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Sigma SD14

Díky za reakce.
    S tou třicítkou jsem rád, že Gargamel vnesl něco objektivního světla. Dík. Nějak jsem vůči "třicině" vychladl

No-X:
    Jako, 10-20/3,5 mě moc líbit. Na druhou stranu to bude objektiv až jako sekundár, protože bych zprvu přeci jen volil něco "základnějšího". Samozřejmě 10-20 po přepočtu je velmi fayn sklíčko, to bez pochyby. Měl jsem možnost fotit i Nikkorem 17-35/2,8 , a ostré a praktické sklo to ano, ale aberace se konala taktéž, a že jsem ji u vlajkové lodi nečekal. Ono to nakonec zas až tak neva.

V současnosti mám 18-200 OS, což je VELMI sveřepé sklo, které si samo určuje, jaká fotka, a jaká ne, bude "ostrá", a jako bonus občas rozmaže jen část snímku. Podle mě to způsobuje OSko, uvidím, ještě to prozkoumám Ale jinak nutno podotknout, že je to dost funny sklo. Rozhodně u něj nechci setrvat

Fotím kde co. Makro, krajinka, portrét (proto zmíněna ta 50mm(85mmEQ)), architektura, travel. Prostě kde co
    Trochu mě mrzí, že Sigma nemyslí na své pípl, a neudělá něco, co by po přepočtu bylo jánevim např. 24-80/2,8 s minimálním ostřením od 20cm.

proto mám tak rád svůj seťák 18-55 u pentaxu . ale k věci, v době, kdy jsem kupoval K200D+18-55 jsem mohl za stejnou cenu mít SD14+18-200, což mě trochu děsilo. nedal bys nějaké ukázkové fotky na obou koncích?

Bob:
    jde sem uploadnout origoš?

jde sem prsknout obrázky nějak přes přílohy, ale mnozí preferují nějakou službu typu abload.de

18-200 je dost šílenost, moc pozitiv jsem o ní nečetl...

Co se 30/1.4 týká, nemá ostrý kraje a aberuje, ale viděl jsem z ní nějaký večerní fotky na plnou díru ze svatební oslavy a mělo to takovou atmosféru, že bych celou ostrost v rozích oželel. Ale nebylo to focené s SD14, ta by se v tom šeru asi moc nechytala.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

No-X:
    No, já právě na SD14 fotim

Bob:
    Něco zkusím vymyslit

Já právě taky Proto říkám, že 30/1.4 smysl má, ale ne pro Sigmu...
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci

Citace Původně odeslal no-X Zobrazit příspěvek
    Já právě taky Proto říkám, že 30/1.4 smysl má, ale ne pro Sigmu...
    A právě proto mě to mrzí. Jinak je to krásný sklíčko. Takže se seznam redukuje, třicina odchází na distanc
    Tož možná padina přichází v úvahu. Nebo ta 18-50/2,8.
    Tak jako tak mě straší představa, jak zrealizovat případný výběr zdařilejších kousků. To mi fakt hlava nebere To snad mám přikvačit do obchodu, a vybalit něco jako "prosil bych na pult k vyzkoušení 10ks od každého: Sigma 50/1,4 pak 28-50/2,8 potom 105/2,8 makro a dodatkové číslo 24/1,8, děkuji uctivě" ?
    Takže tolik mé začátky se Sigmou

Při objednání přes internet můžeš zboží asi do 14 dnů vrátit. Ono to nebude tak zoufalé, jak se říká, variabilitita je, ale ta je mezi normálními skly u všech výrobců. I když si dneska koupíš pevnej objektiv za třicet litrů od Zeisse, tak můžeš chytit horší kus.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. M42 objektivy - zkušenosti a praxe
    Založil Marty v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 170
    Poslední příspěvek: 10.02.2014, 22:32
  2. Nové objektivy Sigma pro 35mm/full-frame zrcadla
    Založil no-X v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 80
    Poslední příspěvek: 03.12.2010, 14:08
  3. Sigma DP1: kompakt + Foveon X3
    Založil no-X v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 117