Tento mail jsem poslal klukum ze zpravy desktopu. Pracuju na Latitude E6500.

Ahoj, tak pohár trpělivosti s Windows 7 64bit přetekl a půjdou z počítače a vracím se k původní instalaci Vist. Kdyby měl někdo podobný nápad jako já, tak moje problémy:

- V Outlooku se nedalo nastavit větší písmo (což je dost velký problém když mám WUXGA rozlišení)
o Ano můžu zvýšit DPI, ale to se rozesere naprostá většina aplikací…skype je docela dobrá ukázka
- Cisco VPN client pod 64 bity nefunguje a nikdy fungovat nebude
- Mám Thinkpad Bluetooth Laser Mouse a ta prostě s 64 bit Win 7 chodit nebude…ne a ne a ne, bez driverů nefunguje scrollovaní a s drivery nefunguje vůbec nic (takže buď vyhodit myš a nebo počkat až někoho napadne dodělat drivery)
- HP scanner nejede pod 64 bit, HP evidentně sere na zákazníky
- Problémy, které jsem měl na Vistách s ovladači ke grafice jsou v sedmičkách stále (přesně tohohle jsem se chtěl zbavit)
- Eclipse 64bit edice neumí nastavit větší písmo v Project Exploreru
- SQL Developer neběží pod 64 bit Javou neustále přepíná barevné schéma, protože neumí běžet pod Aero (v Oracle se asi taky zapomněli v pravěku)
- Defaultně v sedmičkách není podpora pro bluetooth (prostě ikonku s bluetooth byste hledali marně, stejně tak jako vyhledávání přes nabídku Start – nebo jak se tomu teď říká)
o Ovladače na tuhle srandu jsem našel čistě náhodou odkazem z nějakého blogu
- Při konfiguraci VPN Widle stále hlásí, že ověřují uživatelské jméno a heslo a nic se dál neděje. (ale možná jsem ve wizardu zapomněl zaškrtnout, že to chci ještě dnes)
- Při řešení různých problémů s drivery jsem narážel na shrnutí „No 64bit OS on DELL!!!“

Přítelkyně navrhovala ve zkratce napsat, že je to sračka, ale to byste přišli o shrnutí mých dvou zábavných večerů.

Neberte to jako kritiku, ale jako varování případných dobrodruhů . Nicméně je možné, že prostě nemám tu správnou trpělivost….můj obdiv těm, kteří to používají na nějakých nestandardních konfiguracích.

Některé věci se mi na sedmičkách líbily, ale vzhledem k tomu, že ntb je pracovní nástroj, tak beru do zaječích a vracim se k velmi mizerné jistotě.