Tento mail jsem poslal klukum ze zpravy desktopu. Pracuju na Latitude E6500.
Ahoj, tak pohár trpělivosti s Windows 7 64bit přetekl a půjdou z počítače a vracím se k původní instalaci Vist. Kdyby měl někdo podobný nápad jako já, tak moje problémy:
- V Outlooku se nedalo nastavit větší písmo (což je dost velký problém když mám WUXGA rozlišení)
o Ano můžu zvýšit DPI, ale to se rozesere naprostá většina aplikací…skype je docela dobrá ukázka
- Cisco VPN client pod 64 bity nefunguje a nikdy fungovat nebude
- Mám Thinkpad Bluetooth Laser Mouse a ta prostě s 64 bit Win 7 chodit nebude…ne a ne a ne, bez driverů nefunguje scrollovaní a s drivery nefunguje vůbec nic (takže buď vyhodit myš a nebo počkat až někoho napadne dodělat drivery)
- HP scanner nejede pod 64 bit, HP evidentně sere na zákazníky
- Problémy, které jsem měl na Vistách s ovladači ke grafice jsou v sedmičkách stále (přesně tohohle jsem se chtěl zbavit)
- Eclipse 64bit edice neumí nastavit větší písmo v Project Exploreru
- SQL Developer neběží pod 64 bit Javou neustále přepíná barevné schéma, protože neumí běžet pod Aero (v Oracle se asi taky zapomněli v pravěku)
- Defaultně v sedmičkách není podpora pro bluetooth (prostě ikonku s bluetooth byste hledali marně, stejně tak jako vyhledávání přes nabídku Start – nebo jak se tomu teď říká)
o Ovladače na tuhle srandu jsem našel čistě náhodou odkazem z nějakého blogu
- Při konfiguraci VPN Widle stále hlásí, že ověřují uživatelské jméno a heslo a nic se dál neděje. (ale možná jsem ve wizardu zapomněl zaškrtnout, že to chci ještě dnes)
- Při řešení různých problémů s drivery jsem narážel na shrnutí „No 64bit OS on DELL!!!“
Přítelkyně navrhovala ve zkratce napsat, že je to sračka, ale to byste přišli o shrnutí mých dvou zábavných večerů.
Neberte to jako kritiku, ale jako varování případných dobrodruhů. Nicméně je možné, že prostě nemám tu správnou trpělivost….můj obdiv těm, kteří to používají na nějakých nestandardních konfiguracích.
Některé věci se mi na sedmičkách líbily, ale vzhledem k tomu, že ntb je pracovní nástroj, tak beru do zaječích a vracim se k velmi mizerné jistotě.