Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: rychlost internetu neodpovida objednane

Standardní rychlost internetu neodpovida objednane

Mam internet od ceskych radiokomunikaci. SHDSL 4096/4096 kb/s 1:1 . Predpokladal bych, ze touto rychlosti by mel internet bezet stale.

Bohuzel tomu tak neni. Download mam neco kolem 3800 kb/s a upload 2800 kb/s. Na podpore radiokomunikaci mne tvrdi, ze udavana rychlost je udana na fyzicke vrstve a ten rozdil berou ruzne protokoly.

Kde se skutecne rychlost udava?

A najake vrstve je rychlost, ktera me zajima?

Meril jsem to pres ftp, kdy jsem uploadoval na server, ktery ma pripojeni 100Mbit a dosahl jsem rychlosti vyse. Pry to dela rezie FTP. Je to mozne?

Pravda je, ze pokud to zmerim pres IPERF, tak tu jejich rychlost dostanu. Zarazi me rozdil mezi uploadem a downloadem. Pokud tu rezii bere FTP, tak by mel byt upload i download stejny ne?

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní Re: rychlost internetu neodpovida objednane

Takze za "normalnich" okolnosti se udava rychlost na IP vrstve a pokud si na routeru pustis iptraf (tux) tak to ukaze presne to, co na IP vrstve tece. Normalni ISP pak rychlost prideluje s nejakou rozumnou rezervou navrch prave proto, aby zakaznik bez problemu na zakoupenou dosah. Jelikoz zminena sluzba se rozhodne neda nazvat "pro doma" (predpokladam alespon zakladni SLA), tak je to bez diskusi na reklamaci. Mozna bych byl ochoten pripustit tech 3800, ale rozhodne ne tech 2800 na uploadu.

FTP je rozhodne dostatecne dobry nastroj na mereni rychlosti, rezie protokolu je minimalni => jsou to zvasty.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

na toto nejsom expert, ale zrovna nedavno som niekde cital test rychlosti nejakej optiky (70mbps) a tam prave ftp dosahovalo dost zle vysledky oproti inym protokolom. ale teda netvrdim ze namerane cisla su ok, len by som to skusil este niekde overit.
    MSI K8N Neo FSR, Sempron 2800+, 2x 512MB DDR, 7600GS, SB Live, 80 GB Maxtor, WD3200AAKS, LG GSA-H12L, Acer 1951Cs, G25, Genius SP-HF 2000X, N95

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Všeobecně se na testování propustnosti linky nehodí nic co běží nad TCP (např zmíněný FTP), protože řízení v TCP nedovolí nedovolí vyžrat kapacitu linku trvale naplno. Naopak UDP žádné řízení toku neřeší a umí dostupnou šířku pásma zaplnit do posledního místečka.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Vliv
    300

Tj, jenze rozdil proti maximu je minimalni, nehlede na to, ze rozumnej "merak" to meri vcetne protokolu. Predpokladam samo, ze linka je dost dobra na to aby i pri maximu mela rozumnou latenci.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Tak jsem volal na Ceske Radiokomunikace a furt mne tvrdi, ze ta linka tu deklarovanou rychlost ma. A skutecne, kdyz se to meri pres iperf, tak rychlost 4mbit namerim. Jakto ze iperfu tu rychlost zmeri a pres ftp nebo scp se nedostanu nikdy na 3mbit v uploadu?
    na klientovi pisu:
    iperf -c 84.242.x.x -t 20 -i 2
    na serveru jen iperf -s

Ted jsem opet mluvil z Ceskyma Radio.. a tvrdi mne, ze mam rychlost takovou jakou mam mit. Ptal jsem se cim to meri a oni rikali, ze pingem a ze tam vidi rychlost obema smery 4Mbit. Je mozne zmerit rychlost pingem?

Vliv
    300

Mno, jak se to veme, spis ne. Neco se samo namerit da, ale je to zavisly na spouste ruznych okolnosti a nemyslim ze zrovna toto je vhodny zpusob.

Uz nevim jak tu rychlost merit. Ted jsem to meril takto:

dd if=/dev/urandom bs=128K count=80 | ssh chinook@ipadresa "cat > /dev/null"

Muzu to tak merit?
    v prumeru jsem nameril 320kB/s Na ceske radio mne furt tvrdi, ze to jede tak jak ma, ale krome jednoho technika co rekl, ze to meri pingem, tak nedovedou take rict cim to meri. Zitra ma prijet technik zmerit tu linku. Uz jsem od nich mluvil asi s 5ti lidma a nikdo nedovede rict jakym zpusobem to zmeri. Asi tam jsou vsichni odbornici vcetne konfiguracniho centra. Pry jak se to meri vi jen ten technik. Jakto, ze ten iperf opravdu nameri tu rychlost 4Mbit? Mam strach, ze on nejakym pofidernim nastrojem tu rychlost nameri a ja budu vyjezd platit.

EDIT:
    Tak byl tu ten technik a neumi zmerit UPLOAD. Teda krome toho, ze do prohlizece napsal neco ve smyslu www.testrychlosti.cz. Za toto jestli bude chtit 800KC, tak to mu urcite nedam. Jinou metodu pry nezna a ceske radiokomunikace pry na mereni rychlosti pouzivaji jen toto. Kupodivu tam dostal rychlost 3.6Mbit na to jsem se skoro nikdy nedostal.
    Naposledy upravil chinook; 31.07.2009 v 09:24.

Vliv
    300

Hele, a nebylo by lepsi/jednodussi zmenit providera ?

Pokud nekdo neumi linku promerit, povazuju to za vrchol demence a nepouzitelnosti.

Bohuzel tam moc moznosti neni.

Vliv
    300

Netvrd mi, ze za ty $ vam tam nekdo neda nejakej bezdrat (samo nemluvim o 2,4/5GHz). Spolehlivost bude stejna, moznost upgrade na vyssi rychlost narozdil od tohoto zajistena.

Muzes testnout neco takoveho:

ping -s 1024 -f IP_GW

to by na 100% zatizeni te linky melo stacit, pokud to pustis na svoji GW (= to co mas nastaveno jako default routu) a pak si vedle pustis iptraf, mel by ti ukazat maximalni rychlost (viz priloha, ktera je ovsem z LAN, generuje to neco pres 10Mbit Up/Down). Neni to ovsem bezny provoz a taky ti GW nemusi odpovedet.

Ovsem byva normalni, ze ISP garantuje zakoupenou konektivitu do NIXu.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Netvrd mi, ze za ty $ vam tam nekdo neda nejakej bezdrat (samo nemluvim o 2,4/5GHz). Spolehlivost bude stejna, moznost upgrade na vyssi rychlost narozdil od tohoto zajistena.
    Kdyz jsem to pripojeni shanel asi pred pul rokem, tak jsem nic za podobnou cenu nesehnal. Vetsninou bylo vse od 10K. Toto stoji mene jak polovinu.
    Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Muzes testnout neco takoveho:

ping -s 1024 -f IP_GW
    Nameril jsem 3600kbit/s upload.
    Dnes shodou okolnosti jsem tam mel technika a nasli pry nejakou chybu. Ted je linka o trochu stabilnejsi, ale pry rychleji to uz nepojede. Nekdy to jede 3.9Mbit, ale vetsinou 3.2Mbit. Asi se zkusim jeste podivat po nejakem wifi poskytovateli. Cekal jsem, ze linka bude stabilnejsi, kdyz ma agregaci 1:1.

Vliv
    300

To neni o agregaci, to je o tom, ze si blbe zmerili linku, de to totiz po uplne normalnich telefonich dratech. Nekomu (technikovi kterej proveroval moznost zrizeni) bys mel slapnout do usmevu. Kdyz ses moc daleko, chova se to uplne stejne jako ADSL = jede to pomalejs + jak kdy (podle toho kam zrovna natekla voda, erupce na slunci, ...).

4M 1:1 vcetne SLA bys mel na nejakym rozumnym bezdratu poridit za stejnou cenu, nejspis s nejakym zavazkem na +-2 roky. Technologie stoji od 100k nahoru + licence na frekvenci.

Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    41
    Vliv
    231

Souhla s jezevcem já mám za 450Kč tohle
    a to mi na tom ještě vysej 2 kámoši kterejm to sdílim
    http://rychlost.cz/rh/20093063106.html
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

edit
    Naposledy upravil haraburdista; 20.05.2010 v 22:40.

Nic moc jiného, než ADSL ať už od TO2 nebo alternativního operátora se nezadaří.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

edit
    Naposledy upravil haraburdista; 20.05.2010 v 22:39.

Citace Původně odeslal miro.e Zobrazit příspěvek
    Tak som si dal net cez O2, nic lepsieho na tu adresu nedostanem...

Takze pausal 750,-vc DPH/mes,bez FUP, uvadzaju az 8MB/s tak som zvedavy na realitu... Objednal som to piatok a pridu mi to naistalovat 18,takze 9dni...
    Mam od O2 to same (akorat v akci jeste s mobilnima datama za stejnou cenu) a realna rychlost je 7MB/s download, 0.3 MB/s upload, prakticky kdykoliv to testnu.
    Takze vzhledem k cene sluzby to chodi rozumne, nicmene predpokladam, ze tyhle rychlosti budou zavisle na ustredne, ktera mne "obsluhuje" a rovnez asi i na ADSL routeru, pres ktery bezim.
    Ale ja jsem docela spokojenej, kdyz pominu pocatecni peripetie s objednavkou (trvalo jim to mesic, nez vse funguje)

Naposledy upravil tiktak; 10.08.2009 v 16:45.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Rychlost FlashDisků
    Založil Hanz v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 284
    Poslední příspěvek: 16.02.2011, 16:46
  2. Rychlost internetu po lok. wifi?
    Založil DAFER v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 31.07.2009, 21:58
  3. Rychlost portu , rychlost připojení k internetu
    Založil pavlos v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9