Výsledky 1 až 25 z 28

Téma: Notebook na kolej

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní Re: Notebook na kolej

Ad rozlišení - 1600x1200 na 15" mi přijde docela hardcore... V práci jsem měl 3/4 roku 1400x1050 na 15" a už tak to občas docela unavovalo oči. Jestli u toho plánuješ trávit větší kvanta času a nepotřebuješ nutně obrovské rozlišení, podíval bych se po něčem víc eye-friendly

Ta cena IMHO není nijak zázračná, při uvažovaných nákladech 700 Kč za RAMky jsi skoro na devíti, 40 GB HDD v případě, že má plnit funkci "hlavního" počítače není taky žádnej zázrak... Čili bych přihodil do kalkulace ještě větší HDD a DVD-RW a jsi pomalu na cenovým limitu... Myslím, že prodávající to žene nahoru hlavně skrz ten displej, ovšem toto rozlišení je pro mě (neříkám, že je to obecná pravda, ale dělal jsem s trochu nižším skoro rok a nic moc) na hranici, či spíše pod hranicí dlouhodobé použitelnosti...

Takže, kouknul bych se po jiné nabídce, tohle žádnej zázrak není...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    297

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Ad rozlišení - 1600x1200 na 15" mi přijde docela hardcore... V práci jsem měl 3/4 roku 1400x1050 na 15" a už tak to občas docela unavovalo oči. Jestli u toho plánuješ trávit větší kvanta času a nepotřebuješ nutně obrovské rozlišení, podíval bych se po něčem víc eye-friendly
    Toho bych se zas tolik nebal. Driv jsem k tomu mel stejnou averzi jako mas ty, ale v praci jsem dostal 15,4" s full HD a prakticky u vseho jsem si zvysil velikost pisma, ale ja nemel moznost volby. Takze fungovat se s tim da bez vetsich problemu...prostredi ve windows neni o moc jine nez 1400.

Kdyby byl zajem, tak muzu poskytnout fotky plochy, programu a v podstate cehokoliv co mam nainstalovane. Mam tu vedle i T40 s 1400.

Jinak pro ilustraci http://www.prismo.ch/comparisons/notebook.php. Rozdil je cca 10 procent. Coz neni oproti SXGA+ zas takovy "hardcore". Ale nekomu muze delat problem i SXGA+ na 14".

Jo a navic je ten display IPS, coze je fakt velky rozdil oproti TN.
    Naposledy upravil mraky; 09.08.2009 v 15:12. Důvod: pridani linku
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

mraky: Jiného typu displeje jsem si nevšiml Ono je to asi dost individuální, někdo si "chrochtá blahem", já mám naopak zase raději menší rozlišení, to je na posouzení každého... Každopádně asi nebude problém, až to půjde kupovat, aby na to mrknul...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání