frelichl: Já mám na prohlížeč vcelku málo požadavků. Tabbed browsing, mouse gestures, nějakou formu adblocku a custom search (napíšu do address baru písmeno, pak hledaný string a vyhodí mi to výsledek třeba na pravidla.cz). Vše, kromě té poslední položky, má IE8 i FF. Rychlostně mi připadnou oba stejně. Tak proč používat FF? Jenom proto, že to není od MS?

V době, kdy jsem přecházel na Operu (tak 6 let zpátky), to byl suverénně nejlepší prohlížeč navíc s email klientem jako bonusem navíc, IE stál za starou bačkoru a FF byl žrout paměti. Teď už jsou na tom všechny browsery plus minus fikus stejně a na mail používám Outlook kvůli Exchange.

Octopuss: Operu používám už cca 6 let, takže tak dlouho to opravdu nedělá . Problém se vyskytl jako první ve verzi 9.5 (?) a zcela ojediněle. S postupem času a přibývajícími verzemi to dělá čím dál častěji. Dneska dopoledne se mi Opera (zcela čerstvý install) několikrát lagla na skoro dvě minuty jenom kvůli zavření jednoho tabu a to už pohár trpělivosti přetekl.