Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: Legalizace Win XP Home CZ

Junior Member Avatar uživatele Gladi
    Věk
    43
    Vliv
    213

Standardní Legalizace Win XP Home CZ

Zdravím,
    potřeboval bych poradit, jak lze v dnešní době legalizovat Win XP pro domácí použití. Naštěstí se to netýká přímo mě, ale známé, která si doma odklikla nějakou aktualizaci, a teď asi dostala vítr, tak chce svuj OS legalizovat. Můj dotaz zní, dají se ještě normálně koupit Win XP OEM bez nového železa, nebo už to nejde a je potřeba to udělat nějak jinak? Sám jsem legalizoval cca před rokem a půl pomocí OEM, ale teď už všude mají že jedině s komplet hardwarem na nové PC nebo se sestavou/notebookem. Máte s tím někdo z poslední doby zkušenost? Třeba jen zbytečně plaším, ale nemám v plánu se s někým dohadovat, že to tak nejde apod, když už řeším problém za někoho jiného. Navíc se tady pohybují i prodejci, takže doufám že mi někdo osvětlí, co se teď s nelegálnámi Win dá dělat. Předem díky za reakce.
    PC1:E6550 2,33GHz(0,976V real), Freezer 7 Pro, Gigabyte N650SLI-DS4L, 2x1GB Transcend aXeRam DDRII 800MHz 4-4-4-12, Gigabyte 8800GT 512MB 700/1715/1840, Zalman VF700-AlCu, HDD SATA Seagate 120GB, DVD±RW NEC ND-3570A, Zdroj LC 580W, Genius SW-5.1 Home Theatre, Logitech Formula Force EX, Belkin N52te
    PC2:E2160 1,8GHz(0,96V real) BOX(@E6550), Gigabyte 945GCM-S2L, 2x1GB Transcend DDRII 800MHz@667MHz 5-5-5-15, ATI PowerColor HD3650(fanless), HDD PATA Seagate 80GB, DVD-RW LG GH22NS30, Zdroj EC 300W

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní Re: Legalizace Win XP Home CZ

AFAIK šly OEM widle vždy koupit např. s myší, hdiskem apod. Netřeba celý PC.
    Nicméně mám dojem, že to nikdo neřeší a např. v Alza si v klidu OEM koupíš i jen tak...

Nicméně s ohledem na legalizaci v tom nevidím celkem problém, ty si ty widle v podstatě kupuješ jen trochu později od koupě HW, ale stejně k tomu máš jen jeden jediný HW.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Hmm jsem mel dojem ze XP se prestali prodavat uz daavno a ono ne
    Ale co vim, tak z prodeju OEM bez HW na jedne fakture maji prusvih spise prodejci, Tobe by to uz melo byt jedno. Minimalne tezko nekdo dokaze, ze jsi pri tom nekoupil i celej pocitac.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Jako fyzická osoba vůbec nemáš povinnost schraňovat faktury, takže kde, jak a s čím jsi tu OEM licenci získal se už nikdo nikdy nemusí dozvědět. Když sem je kupoval já, tak šlo OEMka legálně koupit s libovolnou základní deskou nebo libovolným HW od MS (já je koupil s myší), ale pak se to ještě několikrát změnilo.

Akortá mi není zcela jasný, proč dávat 2kkč za 8 let starý OS, když Win7 jsou tu coby dup a budou stát asi o 500kč víc (nicméně je čeká dlouhá budoucnost, narozdíl od XP).

Jinak ta licence stojí 2k, ale v bazarech se dají koupit sestavy s COA licencí (vyřazený korporátní PC) ještě levněji ... ale záleží co má za HW.
    Naposledy upravil bukva; 13.07.2009 v 13:01.
    Myšlení zkresluje realitu.

Member Avatar uživatele _Tomas
    Vliv
    279

Cca. mesic zpatky jsem resil v ramci pribuzenstva, ten stejnej problem..... Nakonec se v TS Bohemii koupila legalizacni sada pro XP. Z MS stranek se stahnul Key Update Tool, kterej kdyz spustis, tak s nim muzes "prerazit" licencni cislo pro XP, tzn. ze tam das cislo z te legalizacni sady a je to vyreseno.
    Core i5 3570K @ 4,3GHz + AC Freezer i30 | Gigabyte Z77X-D3H | 2x 4GB ADATA XPG V2 1600MHz DDR3 | EVGA nVidia GeForce GTX680 SC 2GB | SSD Kingston HyperX 3K 128GB | 2TB WD Caviar Black | Corsair GS 800W |LCD FS 23" | Logitech Performance MX | Pioneer VSX521 + Jamo D165 |
    Synology DS212j | 2x 2TB WD Caviar Black |
    Ford Focus ST 2.5 225HP/320Nm @ +- 250HP/330Nm

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    236

Citace Původně odeslal bukva Zobrazit příspěvek
    Akortá mi není zcela jasný, proč dávat 2kkč za 8 let starý OS, když Win7 jsou tu coby dup a budou stát asi o 500kč víc (nicméně je čeká dlouhá budoucnost, narozdíl od XP).
    Neni mi jasne ako si k tej cene W7 dosiel.
    podpis............................................ ............ načo?

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Já současnou cenu některých licencí Win7 znám ... http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4208C0V621LQ33, není to žádná tajná informace.

Překlikl sem se, není o 500, ale o 800kč vyšší než cena WinXP.
    Naposledy upravil bukva; 13.07.2009 v 17:23.
    Myšlení zkresluje realitu.

Věk
    56
    Vliv
    236

Ten link je Vista... musi kupit Vistu + zaplatit upgrade na W7, myslim 120€. Najlacnejsie by bolo kupit W7 pro v predpredaji za 100€ (home 50€) cez niekoho v nemecku, anglicku, francuzku.

edit: Na zakupene OEM Vista po 26.06. by upgrade mal byt bezplatny, ale nebude to uplne. Cena za spracovanie atd. by mala byt niekde medzi 15-25€.
    Naposledy upravil AmOK; 13.07.2009 v 17:57.

Pokud to bude jak dosud bylo, tak OEM WinXP Pro stály stejně jako OEM Win2000 Pro.
    OEM Win Vista Business stály také stejně jako OEM WinXP Pro. Nevidím tedy jediný důvod, proč by Business verze W7 měla stát víc než Vista.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Citace Původně odeslal Gladi Zobrazit příspěvek
    Zdravím,
    potřeboval bych poradit, jak lze v dnešní době legalizovat Win XP pro domácí použití. Naštěstí se to netýká přímo mě, ale známé, která si doma odklikla nějakou aktualizaci, a teď asi dostala vítr, tak chce svuj OS legalizovat. Můj dotaz zní, dají se ještě normálně koupit Win XP OEM bez nového železa, nebo už to nejde a je potřeba to udělat nějak jinak? Sám jsem legalizoval cca před rokem a půl pomocí OEM, ale teď už všude mají že jedině s komplet hardwarem na nové PC nebo se sestavou/notebookem. Máte s tím někdo z poslední doby zkušenost? Třeba jen zbytečně plaším, ale nemám v plánu se s někým dohadovat, že to tak nejde apod, když už řeším problém za někoho jiného. Navíc se tady pohybují i prodejci, takže doufám že mi někdo osvětlí, co se teď s nelegálnámi Win dá dělat. Předem díky za reakce.
    Pokud se chceš zbavit té hlášky, tak stačí odinstalovat záplatu Windows Genuie cosi, případně je to česky "kontrola ověření pravosti".
    MS si z nelegálních Windows u běžných uživatelů nic moc nedělá...
    ...záplata jen straší uživatel a zablokuje přístup k některým aktualizacím u kterých se vyžaduje ověření pravosti.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Member Avatar uživatele _Tomas
    Vliv
    279

Jmenuje se Windows Genuine Advantage, ale obavam se,ze mu to nepujde, resp. zkousel jsem to taky v tom pripade jak pisu vys, ale napsalo mi to,ze tuto aktualizaci neni mozne odistalovat....
    Core i5 3570K @ 4,3GHz + AC Freezer i30 | Gigabyte Z77X-D3H | 2x 4GB ADATA XPG V2 1600MHz DDR3 | EVGA nVidia GeForce GTX680 SC 2GB | SSD Kingston HyperX 3K 128GB | 2TB WD Caviar Black | Corsair GS 800W |LCD FS 23" | Logitech Performance MX | Pioneer VSX521 + Jamo D165 |
    Synology DS212j | 2x 2TB WD Caviar Black |
    Ford Focus ST 2.5 225HP/320Nm @ +- 250HP/330Nm

Ohledně WGA bych zkusil pročíst toto http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=40343

Věk
    56
    Vliv
    236

Vola sa to WGA Remover

Stačí pomocí HijackThis vyhodit WGALogonNotify.dll a už se to neukazuje.
    PC: Intel Pentium G2020, GigaByte GA-Z68AP-D3, Crucial 2 x 4096MB DDR1333 Dual, Maxtor DiamondMax 23 500GB S-ATA, Asus Radeon HD6770 10242MB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T, Windows 8.1 Pro
    NB: Dell D830, T7500, 2 x 2GB RAM, 160GB HDD, WSXGA+, Nvidia Quadro NVS 140M

Věk
    56
    Vliv
    236

Updaty potom funguju? Predpokladam ze nie, lebo nejde overit legalnost XP. Pravdepodobne ti to ako prve na stiahnutie ponukne znova WGA. S tym removerom updaty funguju, osobne ale updatujem po celych SP.
    Liezli mi tie zaplaty aj na legalnom wine na nervy, x-krat to nejaky program dodrbalo.
    Bezpecnost riesim s ,nodom, spyware doktorom a tym, ze skor nez nieco stiahnem, alebo niekam kliknem, tak pouvazujem. A ked sa sem tam "zadari", tak mam image winu so vsetkymi programami. Ale ked je cas a chut, tak si rad zabojujem s havedou.

To si piš, že aktualizace po takovém zásahu normálně fungují.
    I v automatických aktualizacích lze odmítnout instalaci WGA - jen je potřeba neodklikávat automatickou instalaci a nejlépe zatrhnout znovu nepřipomínat.
    Jediné, co pak nejde, jsou záplaty, které vyžadují ověření a těch je jako šafránu a v 99% nejsou mezi běžně stahovanými záplatami (např. aktualizace kořenových certifikátů)

Veškerý antivir/antispyware je k ničemu, pokud systém není aktualizovaný (má v sobě díru) a je přímo dostupný z internetu.
    Apropo tebou vzpomínaný NOD ve verzi 4 už i sám hlásí, že systém není aktualizován.

Věk
    56
    Vliv
    236

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    To si piš, že aktualizace po takovém zásahu normálně fungují.
    Jediné, co pak nejde, jsou záplaty, které vyžadují ověření a těch je jako šafránu a v 99% nejsou mezi běžně stahovanými záplatami (např. aktualizace kořenových certifikátů)
    Ako to potom vyriesis? Zlegalizujes si win, alebo srat na ne? Nie su pre teba podstatne?
    Veškerý antivir/antispyware je k ničemu, pokud systém není aktualizovaný (má v sobě díru) a je přímo dostupný z internetu.
    Apropo tebou vzpomínaný NOD ve verzi 4 už i sám hlásí, že systém není aktualizován.
    Cely obsah takto chraneneho pc je k nicomu, takze mi to absolutne netrha zily.
    Dolezite veci mam na druhom pc a najdolezitejsie na hdd odlozenom v sufliku..
    Btw, image riesenie za 2r nonstop pripojenia na net som musel pouzit 2x a v karantene mam za to obdobie okolo 20-30 smejdov, aj to vacsiu cast synovou zasluhou. Nastastie uz si riesi na svojom.

Prave koli tej otravnosti 4-ky pouzivam:
    Naposledy upravil AmOK; 21.07.2009 v 23:03. Důvod: resize jpg...

Citace Původně odeslal AmOK Zobrazit příspěvek
    Ako to potom vyriesis? Zlegalizujes si win, alebo srat na ne? Nie su pre teba podstatne?
    Jak jsem psal výše, nechť si určí on své priority.
    Oni měli celou dobu nelegální Windows a teď řešil, jak se zbavit té hlášky...
    ...a toto je jedna z variant. Záplaty, které potřebují ověření legálnosti jim ani doteď nešly stáhnout.

Já mám (nejen) Widle koupené, čili je mi legalizace a WGA u pr...e.

A pokud jde o to, dostat záplatu do nelegálních Windows, tak ji stačí stáhnout ručně na některé jiné stanici, co WGA má (klidně i Windows 2000 nebo nějakém serveru lze stáhnout záplaty pro jiný OS).
    BTW: Drtivá většina těch záplat, co vyžadují WGA, není stejně pro běžné uživatele potřebná.
    Cely obsah takto chraneneho pc je k nicomu, takze mi to absolutne netrha zily.
    Dolezite veci mam na druhom pc a najdolezitejsie na hdd odlozenom v sufliku..
    Btw, image riesenie za 2r nonstop pripojenia na net som musel pouzit 2x a v karantene mam za to obdobie okolo 20-30 smejdov, aj to vacsiu cast synovou zasluhou. Nastastie uz si riesi na svojom.

Prave koli tej otravnosti 4-ky pouzivam: (obrázek NODa 3.0.684)
    Málokdo má víc počítačů a na důležitá data samostatný počítač bez připojení k síti.
    Čili se vraťme k základu: za větou, kterou vyvracím tvrzení, že stačí mít poslední SP a aktuální anti(cokoliv) je dostatečné, si nadále stojím.
    Je potřeba si také uvědomit, že toto fórum čte čím dál více uživatelů, kteří nemají dostatečné vědomosti a zkušenosti - nejsou schopni si počítač udržovat a léčit sami.

Věk
    56
    Vliv
    236

BTW: Drtivá většina těch záplat, co vyžadují WGA, není stejně pro běžné uživatele potřebná.
    Logickejsie by sa mi videlo, ze prave kriticke zaplaty a objemnejsie hotfixy budu vyzadovat overenie pravosti, ale to je len moj odhad. Priklad, kazdy SP vyzaduje overenie, takze sa to dost bije s tym, co tvrdis.
    A pokud jde o to, dostat záplatu do nelegálních Windows, tak ji stačí stáhnout ručně na některé jiné stanici, co WGA má (klidně i Windows 2000 nebo nějakém serveru lze stáhnout záplaty pro jiný OS).
    S tym WGA removerom kliknes myskou a rebootnes. Jednoduchsie myslim. Funkcne to je pokial uzivatel vlastnou hlupostou nestiahne a nenainstaluje novu verziu WGA, teda minimalne pol roka mas pokoj. A vacsina uzivatelov ma len jedno pc, vsak?
    Málokdo má víc počítačů a na důležitá data samostatný počítač bez připojení k síti.
    Čili se vraťme k základu: za větou, kterou vyvracím tvrzení, že stačí mít poslední SP a aktuální anti(cokoliv) je dostatečné, si nadále stojím.
    Pokial ma na jedinom pc vsetky svoje cennosti, tak bezpecnost je na prvom mieste, teda aktualizovany legalny win so VSETKYMI zaplatami plus prislusny SW. Tym moje posty v tejto teme aj zacinaju, t.j. kupou legalneho OS!
    Moja odpoved (NIE odporucanie), ako riesim bezpecnost JA (je jedno kolko pc mam) patrila uzivatelovi s nelegalnym windowsom.
    Napriek tomu som mu v nasledujucom prispevku, hned po legalizacii, poradil najjednoduchsie riesenie s kompletne funkcnymi updatmi, na rozdiel od teba.

Vyvracat nemas co, lebo nikde netvrdim, ze riesenie "poslední SP a aktuální anti(cokoliv) je dostatečné", staci normalne citat:
    Updaty potom funguju? ... S tym removerom updaty funguju, osobne ale updatujem po celych SP. Liezli mi tie zaplaty aj na legalnom wine na nervy, x-krat to nejaky program dodrbalo.
    ...Bezpecnost riesim s ,nodom, spyware doktorom a tym, ze skor nez nieco stiahnem, alebo niekam kliknem, tak pouvazujem. A ked sa sem tam "zadari", tak mam image winu so vsetkymi programami.
    V prvom rade sa pytam na updaty...
    Nevidim nijake tvrdenie, ktore treba vyvracat, ze moje riesenie je bezpecne, je len pre MNA pohodlnejsie, skor mam pocit, ze si potrebujes rypnut, alebo byt zaujimavy za kazdu cenu.
    Btw, spominam aj image windowsu, ktory je dobre mat vzdy, aj pri super zabezpecenom systeme. Dokonale imunny system neexistuje a haved je vzdy o krocik vpred. Image vie usetrit kopec casu a nervov.
    Je potřeba si také uvědomit, že toto fórum čte čím dál více uživatelů, kteří nemají dostatečné vědomosti a zkušenosti - nejsou schopni si počítač udržovat a léčit sami.
    Cracknut nieco vie uz kazde male decko, na rozdiel od dohladavania zaplat na susedovej stanici...
    Ale to nie je podstatne.
    Tema je ako zlegalizovat win, akurat si si z mojich postov vybral tie najnepodstatnejsie veci, ktore teraz pitvame a tebou spominany BFU sa teraz topi v texte balastu...

P.S.: Paolo toto neni flame, nie som ten typ, ale nemam rad, ked niekto zo mna robi vacsieho blbca nez som.
    Tu som skoncil, ak mas dojem, ze som niekde napisal hlupost, tak SS. Fakt sa nepotrebujem "prezentovat", bavi ma radit, pokial mozem strucne a verejne si priznat chybu mi nerobi problem.
    Odpoved si samozrejme do threadu napis aku len chces. Peace.

Logickejsie by sa mi videlo, ze prave kriticke zaplaty a objemnejsie hotfixy budu vyzadovat overenie pravosti, ale to je len moj odhad. Priklad, kazdy SP vyzaduje overenie, takze sa to dost bije s tym, co tvrdis.
    Možná by to tak bylo logičtější, ale u MS to tak není.
    Nevím, kde jsi viděl, že SP vyžaduje ověření pravosti. Snad tyto příklady pro stažení Windows XP SP2 a Windows XP SP3 stačí.
    Tady je příklad mnou zmíněných kořenových certifikátů, které ověření požadují.
    S tym WGA removerom kliknes myskou a rebootnes. Jednoduchsie myslim. Funkcne to je pokial uzivatel vlastnou hlupostou nestiahne a nenainstaluje novu verziu WGA, teda minimalne pol roka mas pokoj. A vacsina uzivatelov ma len jedno pc, vsak?

Pokial ma na jedinom pc vsetky svoje cennosti, tak bezpecnost je na prvom mieste, teda aktualizovany legalny win so VSETKYMI zaplatami plus prislusny SW. Tym moje posty v tejto teme aj zacinaju, t.j. kupou legalneho OS!
    Moja odpoved (NIE odporucanie), ako riesim bezpecnost JA (je jedno kolko pc mam) patrila uzivatelovi s nelegalnym windowsom.
    Napriek tomu som mu v nasledujucom prispevku, hned po legalizacii, poradil najjednoduchsie riesenie s kompletne funkcnymi updatmi, na rozdiel od teba.
    S tímto nemám problém a ani jsem ho nijak nekomentoval...
    Je mnoho způsobů, jak se WGA zbavit. O tom, že je potřeba mít všechny záplaty v systému čtu od tebe tady poprvé.
    Někdo další ukázal jiné řešení a já stále jen tvrdím, že Windows bez WGA jdou normálně aktualizovat přes Windows Update (tak nevím, co tvrdím narozdíl od tebe).
    Vyvracat nemas co, lebo nikde netvrdim, ze riesenie "poslední SP a aktuální anti(cokoliv) je dostatečné", staci normalne citat:V prvom rade sa pytam na updaty...
    Nevidim nijake tvrdenie, ktore treba vyvracat, ze moje riesenie je bezpecne, je len pre MNA pohodlnejsie, skor mam pocit, ze si potrebujes rypnut, alebo byt zaujimavy za kazdu cenu.
    Btw, spominam aj image windowsu, ktory je dobre mat vzdy, aj pri super zabezpecenom systeme. Dokonale imunny system neexistuje a haved je vzdy o krocik vpred. Image vie usetrit kopec casu a nervov.
    Cracknut nieco vie uz kazde male decko, na rozdiel od dohladavania zaplat na susedovej stanici...
    Ale to nie je podstatne.
    Tema je ako zlegalizovat win, akurat si si z mojich postov vybral tie najnepodstatnejsie veci, ktore teraz pitvame a tebou spominany BFU sa teraz topi v texte balastu...
    Moje první reakce zde byla na vaše dohady o cenách a byla založena ne zkušeností s prodejem nejen OEM licencí MS.
    A reakce na zakladatele byla v tom, ať si vybere, zda chce legalizovat Windows nebo se chce jen zbavit hlášky o nelegálnosti - čili jen jsem mu ukázal druhou možnost řešení problému.
    Pokud se někdo začal v něčem pitvat, tak jsi to byl Ty... .
    Já jen varoval (a stále všechny varuji), že systém, který je přímo dostupný z internetu neochrání žádný antivir, když je systém děravý (bez záplat)...
    ...a to ani uživatel nemusí na tom počítači vůbec nic dělat.
    S tím cracknutím a malými dětmi bychom mohli polemizovat, ale nechci. Osobně si po cracknutím představuji (a nikomu tento názor nevnucuji) obelstít program/systém vlastními silami a ne jen spustit nějaký software, co napsal někdo, kdo ten program/systém opravdu obelstil (cracknul). To druhé opravdu zvládne malé dítě.
    P.S.: Paolo toto neni flame, nie som ten typ, ale nemam rad, ked niekto zo mna robi vacsieho blbca nez som.
    Tu som skoncil, ak mas dojem, ze som niekde napisal hlupost, tak SS. Fakt sa nepotrebujem "prezentovat", bavi ma radit, pokial mozem strucne a verejne si priznat chybu mi nerobi problem.
    Odpoved si samozrejme do threadu napis aku len chces. Peace.
    Flame je pro puberťáky a z těch jsem už dávno vyrostl a pokud bych měl s tebou problém, tak bych ti nedával za dobré rady (nedávno v jiném threadu) K+...

Věk
    56
    Vliv
    236

To ne-overenie pri SP beriem, nemal som to ako zistit, kedze WGA riesit nemusim.. Len som tipoval.
    O dolezitosti pre bezpecnost, tych korenovych certifikatov nemam sajn, takze no coment, aj ked tam nieco o bezpecnosti blabocu.

Ze o potrebe zaplat citas po prvy krat... pytal som sa na funkcne updaty v prvom rade (nie service packy), nic ine ako kompletne zaplatany system to neznamena.
    Ten rozdiel ktory nevidis su spomenute, podla tvojho tvrdenia nepodstatne updaty, ktore vyzaduju overenie.

K tvojmu upresnujucemu postu ohladom ceny som nemal namietok, na dalsi post v ktorom si navrhol riesenie bez WGA som prihral ten Remover, lebo odinstalovat to fakt nejde.

Z mojho pohladu sa rozpitvavanie zacalo postom #16.

Ja stale tvrdim, ze ked je clovek hovado, tak jeho system neochrani ani kompletne zaplatany OS s nainstalovanym najlepsim softwarom.
    Myslim, ze v tomto sa zhodneme.

Je crack (nastroj) a cracker (tvorca cracku). Tak som to aj samozrejme myslel, je to bezne zauzivane slovne spojenie. Tvoja definicia crackera sedi.

Pekny den ti prajem a K+ urcite vratim, tiez to nebude 1. krat, je z coho vyberat.

(Ne)důležitost záplat, které vyžadují autorizaci mám přímo z bezpečnostní utility od MS. Stejné informace používá i ten mnou zmíněný NOD od verze 4, který nedůležité zobrazuje s úrovní základní a pokud tyto nejsou instalované, tak mu to ani nevadí.
    Když nebudu mít nové kořenové certifikáty, tak jen nebudu důvěřovat většímu množství serverů než, když bych je měl.
    Ja stale tvrdim, ze ked je clovek hovado, tak jeho system neochrani ani kompletne zaplatany OS s nainstalovanym najlepsim softwarom.
    Myslim, ze v tomto sa zhodneme.
    Naprostý souhlas, bohužel několik takových znám i osobně.

Citace Původně odeslal Gladi Zobrazit příspěvek
    Zdravím,
    Máš tedy jen dvě varianty:
    * legalizovat koupí legalizační OEM sady Windows a reaktivací dle nového čísla
    * odstranit WGA ze systému
    Nejsnazší cesta bude použít
    Vola sa to WGA Remover
    Pak je potřeba instruovat majitele PC, aby nestahoval všechny záplaty automaticky, ale ručně a v případě, že se mu tam připlete "Windows Genuine Advantage" nebo "WGA" nebo "ověření pravosti systému", tak ji odebral ze seznamu a zatrhnout příště už neinstalovat.
    Naposledy upravil Paolo; 23.07.2009 v 10:20.

Citace Původně odeslal bukva Zobrazit příspěvek
    Jako fyzická osoba vůbec nemáš povinnost schraňovat faktury, takže kde, jak a s čím jsi tu OEM licenci získal se už nikdo nikdy nemusí dozvědět. Když sem je kupoval já, tak šlo OEMka legálně koupit s libovolnou základní deskou nebo libovolným HW od MS (já je koupil s myší), ale pak se to ještě několikrát změnilo.

Jinak ta licence stojí 2k, ale v bazarech se dají koupit sestavy s COA licencí (vyřazený korporátní PC) ještě levněji ... ale záleží co má za HW.
    Čili pokud tomu rozumím dobře. Pokud mi prodají nové Windows 7 OEM bez HW, tak když zahodím fakturu a budu mít nálepku na skříni a instalační médium, tak bude můj systém považován za legální?
    Work station 1
    AMD Athlon X2 2100@3048 MHz, A-DATA 2 GB DDR2 800 Extreme Edition, Gigabyte GA-MA790X-DS4, ATI HD 3850 512 MB, Hitachi A7K1000 500 GB 32 MB SATAII 7200 ot. + WD 5000AAKS 500 GB 16 MB 7200 ot. + Seagate Barracuda 160 GB 8 MB PATA 7200 ot., LITE-ON LDH-20A1S, Creative FPS 1600, LG W2600HP-BF black, Microsoft IntelliMouse Optical Black, Windows Vista SP2 32 bit.

Work station 2
    AMD Athlon 1533 MHz, Kingston 512 MB DDR 333 CAS 2, MSI K7T 266 Pro, Inno3D GeForce 3 Ti200 64 MB, Maxtor DiamondMax D740X 40 GB 2MB 7200 ot., Teac W524E + Sony DDU1612, MediaForte PCP-256R, Samsung 15", PCLinuxOS

Print & Backup server
    AMD K5 100 MHz, Noname 96 MB EDO, Tomato 5DVX, Noname SVGA 2 MB, WD 1 GB + WD 64AA 6,4 GB 2MB 5400 ot., Sony 52x, HP 610c, Hyundai ImageQuest Q790, DeLi Linux

Ano, přesně tak.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Predinstalovane Win XP Home
    Založil Waliz v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 02.02.2007, 16:30
  2. Chyba pri instalaci Win XP Home
    Založil Waki v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 07.12.2005, 08:50
  3. Nejde naistalovat cz klavesnice v win xp pro cz
    Založil LipA v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 1