Výsledky 1 až 25 z 33

Téma: 64 bit OS VS. 32 bit OS

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    273

Standardní Re: 64 bit OS VS. 32 bit OS

Superfetch jsem nechal zapnutej, bez něj bylo vše 100x horší. Ten PC má 1,5gb ram a nutno říci že programy se tam s tim superfetchem spouští 2x rychlejc.

Co se vyrovnávačky týče, tak je to Highpoint 3520 čili 256mb + když si sečtu cache u těch vertexů tak je to vlastně 512mb než dojde paměť. Nejsem zs takovej extrémista abych kupoval tu Arecu co se do ní zasouvaj klasický desktopový DDR2 moduly. Ale až přijde Sata 3 / rozšíří se další SAS řadiče, možná i jo.

V podstatě ale na co jsem narazil za zajímavej fenomén: Když spouštim hru z disku a pak z SSD, je to několikanásobnej rozdíl. Když pak z SSD versus SSD raid, tak ačkoliv hrubej výkon je 4x takovej, rychlost už neni ani dvojnásobná. To samé platí mezi tim raidem a ramdrive, která je zase zhruba 8x lepší při štení a ehm 50X? při zápisu. Takže v praxi program se mi naloaduje rychlejc, když mam zařízení co má čtení 100MB/s a latenci 0,1ms než zaříení co má čtení 500MB/s ale latenci 8ms. Postupem času jsem i zapnul kompresi v té ramdrive. Protože kapacita se tim dost zvedne, na čtení to nemá vliv, jen na zápis, ale ten je furt v hodnotách tísíců MB/s a loadne to jedno jádro na 100% protože ten kompresní driver je single thread věc, neni to low level zátěž ještě pod OS jako maj fake raid řadiče, co zpomaluje systém celkově, takže to má víc + než - ta komprese, na dnešních systémech kde je tolik CPU jednotek, že na ně neni využití, nic nebrzdí.
    Naposledy upravil DOC_ZENITH; 06.07.2009 v 20:21.
    The best Unreal Tournament maniac.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. XP 64 bit vs Vista 64 bit co se tyce hlavne her
    Založil Martin Šrámek v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 03.09.2008, 10:40
  2. 64bit OS, 32bit soft, umi vyuzit vice nez 4GB ram ?
    Založil GreenOrchid v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 17.03.2008, 17:35
  3. Wi-Fi : ping
    Založil abc v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 35
    Poslední příspěvek: 29.08.2004, 12:51

Pravidla přispívání