Ups, sorry nevsiml jsem si...no a nesouvisi to trochu? sorry tedy za OT, mozna to nekam presunout?
Jo, superfetch je prvni vec kterou na vistach vypinam, pak zacinaji byt alespon trochu pouzitelny (disk porad nehrabe). Predpokladam, ze to je rovnez blud, proto to patrne doporucuji ve skoro kazdem tuningu vist a to, ze se mi pak system zda o dost rychlejsi, je samozrejme take blud. XP nemaji superfetch vubec.
V tom pripade windows lzou, protoze udaj Memory use je casto vetsi nez VM size (ale nekdy zase obracene), coz je podle te citace nesmysl. Kazdopadne porad nevidim zadny rozumny argument pro swap (krome pripadu kdy by byl velky "pocet spustenych procesu" * 4GB)
S posledni vetou nemohu souhlasit, to se mi krome narocnych her nestavalo ani s 2GB RAM, se 4GB ani jednou.
Podle teto citace by tedy mel clovek pouzivat cca 100GB swapu, aby mel kazdy proces dostatek VMProsim, jak je libo, me staci 4GB RAM
![]()
Tolik teorie, ted k praxi. Nezavisle na tom, kolik ma PC s windows RAM, system po dosti kratke dobe spolehlive odswapuje neaktivni aplikace a misto aby si je ponechal v diskove cache, jako to delaji skutecne operacni systemy, pamet vesele pouzije pro neco jineho, jinak si neumim vysvetlit to, ze i po relativne kratke dobe kdyz se pokusim onen program na pozadi aktivovat, musim cekat nekolik vterin cekat, nez ji chudak disk nacte. Vysledkem je tedy vetsi zatizeni disku a s tim souvisici jeho vetsi opotrebeni (nemluve o SSD) a predevsim otravne cekani pri prepinani aplikaci. Ale proti gustu...![]()

Odpověď s citací