Ano, máš pravdu, MS skutečně nedodává jen "holý OS" ale řekněme jakýsi "balíček pro základní práci s počítačem", připojíš se s tím k Internetu, napíšeš (ve Wordpadu) a vytiskneš dopis, přehraješ si DVDčko nebo MP3ky... Případně si i prohlídneš v jednoduchém zobrazovátku rodinné fotografie a popřípadě je i vypálíš na DVD, stejně jako v naprosto "základní verzi" osekáš rodinné video a vypálíš ho na DVD tak, že jde přehrát v přehrávači.
Když chceš cokoli z toho dělat na vyšším levelu, pořídíš si aplikace, které ti to umožňují...
Nemám pocit, že by například programy jako Pinnacle Studio či Nero nebyly prodejné, stejně tak to, že ve Windows lze v určité základní míře upravit fotky a v "malování" něco načmárat, nepřivedlo na mizinu výrobce Photoshopu
BTW nikdy a nikde jsem netvrdil, že IE a WMP někdo dělá po večerech ve svém volném čase, nevím, kde to bereš
Ale prima, zkusme druhý "extrém" - MS ti dodá skutečně "jen OS", oholený takříkajíc "na kost", nebude tam jediná byť sebemenší aplikace "navíc", všechno si budeš muset doinstalovat... Nebude tam ani nablblá Kalkulačka, ani VPN nebo RDP klient (ano, i tyto aplikace jsou dostupné v "konkurenčních" verzích a nemají s OS jako takovým bytostně co dělat), prostě NIC... Jen "holý OS"... Za sebe říkám - děkuji nechci, nemám na takové kokotiny časJá potřebuju s počítačem pracovat, ale cílem mé práce není ladění počítače a instalace všemožných pidiapmlikací na každou volovinu, já potřebuju mít počítač jako PROSTŘEDEK, nikoliv VÝSLEDEK své práce
Paolo a mic-hal: Jo potvrzuju, taky mi chvíli trvalo vysvětlit máti, že to "červené Očko" je "stejnej internet" jako to "modré Ečko" co tam měla předtím![]()