Ja tiez celkom dobre nechapem, takze mozno trepnem, ale podla mna to funguje tak, ze ak je odber nulovy, tak pomocny kondik 22M sa nabije na vyssie napatie ako filtracny kondik, to ovplyvni prudy cez riadiace tranzistory a mosfet zostane zatvoreny, teda sa neznici spatnym prudom z filtracnej kapacity. Pri zatazi naopak bude na C1 vzdy vyssie napatie ako na filtracnej kapacite, takze mosfetom bude tiect prud spravnym smerom a neznici sa. To je ale fakt len moja uvaha, ber to s rezervou.
Podstatne ale je, ze uz mam suciastky! Teda neni to take ruzove, ten IRL2203N je na objednavku, v BA mali mat skladom 5ks (este doteraz tam svietia..) bol som cely vyteseny ale ked som tam prisiel, tak vyhrabali len 2ks.
![]()
Ostatne suciastky mam komplet. Aspon na odskusanie to ale staci. Cez net by som si musel objednat min. mnozstvo 10ks..., tak nakoniec predavac objednal 20ks na predajnu. Dodacia doba: "neviem", lebo nie su ani v centralnom sklade.
V noci idem teda na to, najskor zapojim len jeden ako diodu a za neho 4700mF co to spravi a ked chlapec prezije, tak skusim zapojit odidva na to trafo s vyvedenym stredom. Tiez som zvedavy, zreferujem samozrejme.![]()