Riesenie s klasickymi ATX zdrojmi mam uz za sebou. Zacal som s 300W DTK (mizerna ucinnost), Enermax 385W pro82+ (lepsie), Enermax 425W modu82+ (paradoxne najlepsia ucinnost), ale obycajne EI trafo s mostikom z beznych diod malo rovnaku ucinnost ako najucinnejsi ATX.. dobry toroid ide cez 90%, nepotrebuje ventilator.
Viem ze su aj 250W fortrony a pod., ale nic seriozne a dostupne, co by splnalo specifikaciu 80+ som nenasiel.

Co sa tyka 12V zo spinaneho zdroja:
Ten isty problem, ucinnost, lebo tych 12V musi na rozdiel od toroidu este aj stabilizovat a to su straty. Datasheet k tej PS-150-15 som nenasiel, ale podobny 100W je tu:http://www.gme.cz/_dokumentace/dokum....751-380.1.pdf 80-81% to je mizeria.
A posledna vyhrada je spolahlivost. Cim je nieco zlozitejsie, tym je pravdepodobnejsie, ze sa to skor posere.
Mam slusny wattmeter a ked to usmernenie z toroidu zmaknem, tak sem hodim vysledky merani.

Ten M2-ATX zdroj ma pri 50% zatazeni ucinnost >94% a nepotrebuje stabilizovane napajanie, preto som si ho vybral a preto sa snazim minimalizovat straty pri prevode 220 AC na 12-18V DC. A dalsia vyhoda je UPS mod, kde staci 12V baterka dobijana par mA a 2 mosfety ako klopny obvod.