Jj, nove trafo heh. Trochu to objasnim.

Zacal som s starym roskym C-jadro trafakom z komancskej "veze", ktore malo dve chyby. Vykon cca 60W a spotrebu naprazdno 5W. Potom prisli 2 trafka z Dubnice cca 100W (stare zasoby), tam sa pridala k odberu 6W naprazdno este aj makkost V.
Volba padla na 100W toroid z GME.
0,5W naprazdno! Parada, len som zistil, ze sa pri 90W odbere uz trochu hreje a aj napatie dost pada. To som saskoval v GME pri nakupe a vybere s wattmetrom jak cvok..
Isiel som tam znova, lebo poteseny poklesom spotreby som si povedal, ze ozeliem nejake tie MHz (pri 2,8GHz=80W cca) a budem saltovat pod 60W. A kupil som 60W toroid. Doma som sklamany zistil, ze naprazdno zere o 1W viac ako 100W toroid a je maksie, takze napatie mi padlo pod hranicu najlepsej ucinnosti toho M3ATX modulu.
Suma sumarum s 60W trafom to zralo v idle o 3W viac ako s 100W. Pri hodnote 30W idle je taka blbost ako 3W 10%.. Tak som kupil posledne 150W trafo, reku bude aj rezerva aj vyssie takty ak bude brat naprazdno tolko co 100W, alebo menej, ked 60W zralo viac. Omyl, lezi uz v skrini a bol som tak nasraty, ze si ani nepamatam o kolko bralo naprazdno viac.
Takze po tychto pokusoch by som si dal navinut nove trafo asi len od dobreho majstra. Preto by som trafo menil dost nerad.
Popri tychto pokusoch som vyhodil mostik, co vyziaril par W ako teplo, nahodil schottky (0,57V Vdrop), aj ked hreju menej je ich citit a odpalil par mosfetov...

Ale to, ze ked som ich zatazil 8A prudom (odporovou zatazou) a boli studene ma proste strasne laka. Aby to bolo trosku jasnejsie, komp mi momentalne zere po vsetkych pokusoch 25W v light prevadzke. Nejedna sa o 80-90W tam by mi 5-10W hore dolu bolo jedno.
Mozno aj toto vyzera "uchylacky", ale zacinal som na 49 wattoch s 300W stary DTK zdrojom. S rovnakou fq som teraz na 25W a 20W vyzera tak lakavo, preto som za kazdy pokus.