Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: Vymahanie pohladavky

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Standardní Vymahanie pohladavky

hellou ,

mam taky mensi problem :
    Obdrzal som poslednu vyzvu na vyrovnanie dlhu pred sudnym konanim.

V r.2006 som objednal WIFI kartu z www.lanshop.sk telefonicky - na dobierku .
    Karta dorazila kurierom ktoremu som zaplatil pozadovanu sumu a dovidenia .
    Karta 800skk
    Postovne 190skk /normalne postovne bolo asi 120skk /
    Kedze som kartu potreboval co najskor a nechcel som cakat 3 dni na bankovy prevod
    a nasledne dorucenie volil som dobierku.

Po 3,5r sa obchodnik zobudil a tvrdi ze som ju nezaplatil .
    Napisal som mu email ze to islo dobierkou ktora bola vyplatena a tym padom jeho poziadavku povazujem za neopravnenu , na co dosla odpoved aby som mu poslal doklad o zaplateni .Ja doklad o tom nemam - za prve nie som si isty ci mi kurier vobec nejaky dal a za dalsie veci ktore su po zaruke sa reklamovat nedaju a opravovat WIFI kartu za 30E v servise je blbost tak doklad som mozno aj vyhodil . Ako sukormna osoba nie som povinny taketo doklady archivovat a ani to nerobim , to uz by som mal plnu pivnicu papierov .

Takze ako sa branit voci takejto chujovine . Vymahana suma je asi 42E , ale mne ide o princip .
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Standardní Re: Vymahanie pohladavky

Já bych začal slušnou formou požadavkem na poskytnutí záznamu telefonické objednávky nebo nějakou písemnou mnou podepsanou nezpochybnitelnou objednávku na danou věc.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

pokud je to po 3,5 roku, tak je to promlcene - promlceci doba je obecne 3 roky (resp. 4 roky podle obchodniho zakoniku).
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

zvyknete si, bude hur...krize, firmy krachuji, a ty "horsi" zkouseji na zakazniky treba prave takovehle veci...aby zaplatili dluhy, ktere neexistuji, a tak podobne...to same treba udelala ridea distribution, kdyz zkrachovala...zacala rozesilat sprosty dopisy svym zakaznikum, kde tvrdila, ze dluzi penize a podobne...protoze uz nemeli z ceho brat...

kazdopadne - pokud nemas ten doklad ty, mel by ho mit prepravce, kteremu jsi to platil. ti to musi archivovat 10 let. takze bych se zkusil dotazat tam. ale kazdopadne jak pise riksa - i kdybys opravdu nezaplatil, je to promlcene...a nemusis se tim zabyvat.
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Citace Původně odeslal Rache Zobrazit příspěvek
    Já bych začal slušnou formou požadavkem na poskytnutí záznamu telefonické objednávky nebo nějakou písemnou mnou podepsanou nezpochybnitelnou objednávku na danou věc.
    objednavane telefonicky na mobil... takze ziadna podpisana objednavka neexistuje
    hladal som aj na vsetkych mojich emailoch ci som mu pisal ale nic.... len automaticky generovane emaily od neho - novinky , akcie atd .

Citace Původně odeslal riksa Zobrazit příspěvek
    pokud je to po 3,5 roku, tak je to promlcene - promlceci doba je obecne 3 roky (resp. 4 roky podle obchodniho zakoniku).
    faktura bola vystavena 10.2.2006 , to je ku dnesnemu dnu 3r 2,5mes . Cim sa riadit v tomto pripade - 3 alebo 4 rokni kedze to bol obchod tak asi obchodnym zakonnikom a tym padom to este premlcane nie je .

Citace Původně odeslal MaWa Zobrazit příspěvek
    zvyknete si, bude hur...krize, firmy krachuji, a ty "horsi" zkouseji na zakazniky treba prave takovehle veci...aby zaplatili dluhy, ktere neexistuji, a tak podobne...to same treba udelala ridea distribution, kdyz zkrachovala...zacala rozesilat sprosty dopisy svym zakaznikum, kde tvrdila, ze dluzi penize a podobne...protoze uz nemeli z ceho brat...

kazdopadne - pokud nemas ten doklad ty, mel by ho mit prepravce, kteremu jsi to platil. ti to musi archivovat 10 let. takze bych se zkusil dotazat tam. ale kazdopadne jak pise riksa - i kdybys opravdu nezaplatil, je to promlcene...a nemusis se tim zabyvat.
    vyzera to velmi podobne lebo www.lanshop.sk je nefunkcny - neviem ako dlho ale minimalne tyzden nefunguje . Zaujimave je ze sa zobudil az teraz ... to musi mat pekny bordel v uctovnictve ked mu to doteraz nechybalo .......

Kazdopadne ak by doslo k sudu musi dokazovat prebranie/nezaplatenie zalujuci ale tu sa obavam toho aby ten sud neprebehol bez mojho vedomia a nenavalil sa mi do domu exekutor . Vyskusam ho este vyzvat nech mi posle doklad ze danu vec vobec poslal na moju adresu a ze on je taketo doklady archivovat povinny - ak tento doklad nema podla mna nema ma sude sancu . Alebo nejake ine lepsie napady
    NTB - nejake Lenovo

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Citace Původně odeslal proe Zobrazit příspěvek
    faktura bola vystavena 10.2.2006 , to je ku dnesnemu dnu 3r 2,5mes . Cim sa riadit v tomto pripade - 3 alebo 4 rokni kedze to bol obchod tak asi obchodnym zakonnikom a tym padom to este premlcane nie je.
    zalezi jenom na tom, jak jsi ty tu vec kupoval - jestli jako spotrebitel (pak se to ridi obcanskym zakonikem) nebo jako podnikatel (pak se to ridi obchodem).

tak jako tak, exekutor muze prijit az pote, co by te soud odsoudil. a to je na cca 6 mesicu minimalne.
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Citace Původně odeslal riksa Zobrazit příspěvek
    zalezi jenom na tom, jak jsi ty tu vec kupoval - jestli jako spotrebitel (pak se to ridi obcanskym zakonikem) nebo jako podnikatel (pak se to ridi obchodem).

tak jako tak, exekutor muze prijit az pote, co by te soud odsoudil. a to je na cca 6 mesicu minimalne.
    normalny spotrebitel , nie som ziadna firma .. takze 3r .
    Dakujem vsetkym za pomoc a rady , K+
    NTB - nejake Lenovo

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Jinak dost pochybuju, ze by ti nekdo predal neco na dobirku bez zaplaceni pozadovane castky, coz by (teoreticky) mel uznat i kazdej soud. Tudiz pokud firma nedostala $ jedinym jejim parnerem je firma ktere dobirku predala.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

no , takze pribeh nekonci .....
    chce doklad , co myslite naserem ho moc ak mu odpisem toto ??

Vazeny p. XXX ,
    kedze povazujem tuto poziadavku za neopravnenu a ako fyzicka osoba VAM nemusim predlozit nic .Skontrolujte si svoje uctovnictvo , poziadajte svojho dopravcu do kontrolu prepravnych dokumentov .

Pokial budete trvat na poziadavke predlozit tento dokument poslite mi prosim ziadost na vykonanie prace na dohodu : vyhladanie vydavkoveho bloku v archive osobnych dokumentov
    Suma : 200E , platba vopred na bankovy ucet .

S pozdravom ,
    podpis

Naposledy upravil proe; 27.04.2009 v 17:06.
    NTB - nejake Lenovo

Vliv
    300

Tim ho naseres asi docela dost, ale v principu "vlezte mi na zada" je taky odpoved. V tyhle situaci bych je asi celkem s klidem ( i dkyz v nasich luzich a hajich ...) vybid, at me zalujou, ze se sejdem u soudu a ze jim a radosti nauctuju par(desitek) kKc za pravniho zastupce.

Pokud je tak jako tak promlceno, asi ho posli do kelu s tim, ze pokud bude otravovat dal, posles stiznost nejakym tem ouradum ze rozesila spam/neopravneni vyhrozuje/.... Jinak tim budes jen travit cas.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Premlcacia doba - este cakam na potvrdenie od kamosovho znameho /pravnik /
    a ak je to 3 roky tak ho poslem do riti natvdrdo . Zatial sa mi z toho stala taka zabavka

urcite nezacnem prehrabavat len tak skrinu so vsetkymi moznymi dokumentami co mame
    a kvoli takemu magorovi zadara uz vobec . Ak chce nech zaplati , ja skonstatujem ze dokument sa nenasiel a nech ma teda zaluje alebo sa zachovam ako grant a tych 42E mu poslem a za 158E usporiadam rodinnu oslavu
    Naposledy upravil proe; 27.04.2009 v 17:11.
    NTB - nejake Lenovo

Vliv
    300

Je to IMO pro tebe jeste lepsi: (nevim jak moc aktualni, ale ono tam pocitam zmen moc nebude)

http://www.podnikatel.cz/zakony/zako.../cprvni-hosma/

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

http://www.zbierka.sk/Dokumenty/Down...5/Default.aspx

paragraf 100-110 , vyzera to presne rovnako ako u vas .

Tak teda idem ho trocha potrapit a o vyvoji budem informovat .
    NTB - nejake Lenovo

Senior Member mince
    Vliv
    299

Já hlavně vůbec nechápu, co se tady řeší. Pokud byla věc zaslána dobírkou, platí se přepravci za dodané zboží. Pokud ti přepravce zboží dal, určitě to nebylo zdarma. Tím pádem ať si jde za přepravcem. Ty zboží máš, taže jsi evidentně musel zaplatit. Thats all.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

no tam mohla nastat jeste jedna vec - prislo mu to dobirkou, ale kvuli nejake chybe ma prodejce v ucetnictvi nastaveno prevod - a ten samozrejme neexistuje...takze to maji v systemu jako fakturu po splatnosti...
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Citace Původně odeslal MaWa Zobrazit příspěvek
    no tam mohla nastat jeste jedna vec - prislo mu to dobirkou, ale kvuli nejake chybe ma prodejce v ucetnictvi nastaveno prevod - a ten samozrejme neexistuje...takze to maji v systemu jako fakturu po splatnosti...
    toto sa stalo na 99% , co je vsak zarazajuce ze sa neozval 2mesiace po splatnosti ale viac ako 3roky po splatnosti . To by ma zaujimalo ako robil danove priznanie za rok 2006 .
    NTB - nejake Lenovo

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Já teda neznám na internetu moc firem, které koncákovi dodají zboží placené převodem dřív, než mají peníze na účtě...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Vliv
    300

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Já teda neznám na internetu moc firem, které koncákovi dodají zboží placené převodem dřív, než mají peníze na účtě...
    Ja neznam ani jedinou. Na fakturu dostane vetsinou ten, kdo odebira a predevsim plati pravidelne, uzavira se na to samo smlouva a chytrejsi dodavatel si necha zakaznika pojistit.

Citace Původně odeslal proe Zobrazit příspěvek
    toto sa stalo na 99% , co je vsak zarazajuce ze sa neozval 2mesiace po splatnosti ale viac ako 3roky po splatnosti . To by ma zaujimalo ako robil danove priznanie za rok 2006 .
    Jestli už nefunguje mohl spadnout do konkurzu a nezaplacenou fakturu vymáhá už správce konkurzní podstaty. Jinak nevím jak u vás ale u nás je minimální poplatek u soudu 600,- pokud tedy chce něco vymáhat + dál právní zástupce který podá žalobu a taky není zadarmo. Takže ho nech "vycukat" protože buď je to promlčený a nebo si myslím že mu to za to stát nebude a jestli ano tak se prostě odvolej ve stanovené lhůtě až ti přijde platební rozkaz.

Edit: Mimochodem jak ti dorazila faktura? Doufám že doporučeně poštou a pokud ne tak alespoň upomínka že to máš zaplatit, protože jestli ne tak je mi ho líto (to totiž samozřejmě bude muset doložit).
    Naposledy upravil leviatan; 14.05.2009 v 17:04.
    Lenovo ThinkPad Edge E431 Intel Core i5 3230M Ivy Bridge, 4GB, 740M, 500GB

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

faktura prisla v krabici spolu s kartou , upomienka ziadna .
    Poslal som ho slusne do prdele a on ze to prenecha advokatovi . Od 27.4 ziadna odozva .
    NTB - nejake Lenovo

Hezky to zkoušej, opravdu si nemyslim že by něco poslali bez zaplaceni peněz, to spiš, jako i třeba mě přijde zboží na dobírku, i přesto že jsem platil na učet včas oné firmě nyní jsem si objednával dvb-t platil, je to již dva týdny, zatim žádná odezva, mají v tom spousta firem, celkem bordel.
    Edit tak mi potvrdili, vědí o mě, jen zboží nemají skladem.
    Naposledy upravil Jerrome; 19.05.2009 v 22:53.

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Senior Member Avatar uživatele tomase
    Věk
    40
    Vliv
    285

Citace Původně odeslal JERROME Zobrazit příspěvek
    Hezky to zkoušej, opravdu si nemyslim že by něco poslali bez zaplaceni peněz, to spiš, jako i třeba mě přijde zboží na dobírku, i přesto že jsem platil na učet včas oné firmě nyní jsem si objednával dvb-t platil, je to již dva týdny, zatim žádná odezva, mají v tom spousta firem, celkem bordel.
    Edit tak mi potvrdili, vědí o mě, jen zboží nemají skladem.
    Nic proti, ale pises jak Ladik z SWH

edit: ospravedlnujem sa za post, Doktor ma upozornil, ze Jerrome je ten co prezil zrejme dost tazku nehodu.
    Naposledy upravil tomase; 20.05.2009 v 20:41.
    E4400 Ninja ¦ P35-DS3 ¦ 4x1GB DDR800 ¦ AMD HD6670 ¦ Crucial M4 64GB + WD6400AAKS + WD2500KS + 7200.10 250GB ¦ Enermax 420W ¦ NEC 3520A ¦ Centurion 5 + KAMABAY + AK-FC-03 ¦ MX510 ¦ UltraX ¦ Formula Vibration Feedback ¦ 223BW ¦ Creative T5900 + AKG K 530 ¦ not watercooled anymore

"Pokud máte jiný názor než já, je to jasný důkaz, že se pletete." "když má 1000 pičmulínků jiný názor, jedná se o přímý důkaz, že pravdu mám já" "Jinak ke quadcore - dualcore mě vždy zdržoval, měl jsem už před 10 lety dualCPU, až quadcore je konečně rychlejší než já" "Podle některých je lepší Cialis, nicméně, pokud Vás baví píchat různé svěží mladé kusy zhruba 6 až 7 hodin denně (mám to místo posilovny), 3 hodiny spát, a zbytek pracovat, tak Viagra skutečně funguje lépe. Naprosto doporučuji. 25mg modré tabletky, a denní norma je splněna. Pak 15 hodin programování, nějaký ten hip-hop do Sennheiser sluchátek, a 3 hodiny zase spát." RH

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání