Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: Windows XP forever - vazna otazka

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Windows XP forever - vazna otazka

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    To nemá s aktualizacema nic společnýho, běží ti to svižněji, protožes reinstaloval (osobně si teda XP po šesti letech ani v nejzběsilejších snech neumím představit).

Že ti všechno funguje bez problémů a nic se ti "nestalo" bych připsal náhodnýmu faktoru
    -samozrejme ze pocas tych 6 rokov bol Win mnohokrat komplet preinstalovany, len teraz, pri poslednej instalacii som nestahoval ziadne zaplaty ani nic. A ze mi to vsetko bez problemov funguje si myslim ze ma v dobrom na svedomi spravne nastaveny zonelarm, pretoze prakticky denne navstevujem "problematicke" stranky. Naopak, stacilo ked som predtym nainstaloval Sp2 a uz som mal pocit ze odozva systemu je pri mnohych ukonoch spomalena. Dalsia podotazka z mojej strany mala byt v zmysle, naco su komu prechody z jedneho Winu na novsi, kws podtym starym vsetko funguje a novy bude urcite na povodnom "zeleze" pomalsi ako ten predchadzajuci.

Osobně zastávám názor nestahovat nic, pouze při vydání SP provedu instalaci. Pokud je PC dobře zabezpečeno FW, případně doplněno AV, tak nejsou záplaty potřeba.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    Pokud je PC dobře zabezpečeno FW, případně doplněno AV, tak nejsou záplaty potřeba.
    Pokud jsou je systém aktuální není potřeba přídavný FW ani AV .
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Citace Původně odeslal Majo1 Zobrazit příspěvek
    -samozrejme ze pocas tych 6 rokov bol Win mnohokrat komplet preinstalovany, len teraz, pri poslednej instalacii som nestahoval ziadne zaplaty ani nic. A ze mi to vsetko bez problemov funguje si myslim ze ma v dobrom na svedomi spravne nastaveny zonelarm, pretoze prakticky denne navstevujem "problematicke" stranky. Naopak, stacilo ked som predtym nainstaloval Sp2 a uz som mal pocit ze odozva systemu je pri mnohych ukonoch spomalena. Dalsia podotazka z mojej strany mala byt v zmysle, naco su komu prechody z jedneho Winu na novsi, kws podtym starym vsetko funguje a novy bude urcite na povodnom "zeleze" pomalsi ako ten predchadzajuci.
    Tak pozor, INSTALACE service packu je ve většině případů cesta do pekla a to jsem i já pozoroval znatelný zpomalení systému! To jo. Ale instalace pouze aktualizací je podle mě v pohodě. Maximálně může být drobet pomalejší start systému kvůli fragmentaci systémových souborů, ale jinak si neumím představit co by zpomalení mohlo způsobit...

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    S tímhle tvrzením bych byl opatrnej Sice je fakt, že antivir už skoro rok nepoužívám žádnej a spoléhám se na elementární inteligenci a nějaký ty zkušenosti, ale firewall se docela hodí

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Uznávám, že v XP ještě není úplně dobrý spoléhat na interní firewall, ale nějak extra velký riziko to taky není a Aigor si navíc o protinázor vyloženě koledoval . Samozřejmě tu nechci rozjíždět nějakej flame, spíš podotknout že ohledně "údržby a péče" o systém, je to co člověk, to jinej názor.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Uznávám, že v XP ještě není úplně dobrý spoléhat na interní firewall, ale nějak extra velký riziko to taky není a Aigor si navíc o protinázor vyloženě koledoval . Samozřejmě tu nechci rozjíždět nějakej flame, spíš podotknout že ohledně "údržby a péče" o systém, je to co člověk, to jinej názor.
    Ale no fuj, tu vestavěnou parodii na FW jsem nemyslel. Protinázor beru - s nadsázkou se dá říct, že moje verze by mohla být přibližně srovnatelná jako aktuálně záplatovaný systém, ale... k tématu musím souhlasit s tím, že zapnuté aktualizace dělají bordel v systému a všechno se zpomaluje (zkušenost z práce a WSUS serveru). IMHO lepší na začátku nastavit FW (+AV) a mít pokoj.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Jasne, neni to potreba. To ze napr posledni wormik Conficker.B se v prvnich 4 dnech rozsiril na 10M+ pocitacu a hodne i ve firemnich sitich prejdeme s tim ze "shit happens". Jen tak dal podporujme botnety
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Měj mě klidně za rýpala, ale nějak nemám rád, když si SW leze kdy chce kam chce bez mého vědomí. Stejně tak pocit, že zrovna ze 400 možností napadnutí je záplatováno 80ti balíčky aktuálně 120 známých děr, na 80ti se pracuje, 100 M$ nepovažuje zatím za zneužitelné a 100 ještě nebylo objeveno (nebo se objevilo po instalaci posledních záplat)

Na svém kompu taky AV nemám, ale ostatním ho ze zkušenosti doporučuju.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI Catalyst™ 8.6
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 27.06.2008, 15:58
  2. Optimalizace Windows XP
    Založil Charmian v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 15.08.2007, 08:06
  3. Problem s Windows XP pro? pri spusteni windows zhasne obrazovka
    Založil skorec1 v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 24.02.2007, 14:38
  4. DirectX 9.0c Redistributable (December 2006)
    Založil Masster v sekci fóra SW nástroje a ostatní utility
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 14.12.2006, 17:32
  5. ASUS A7V600 a SATA disk Maxtor, vytuhavani windows XP
    Založil Reth v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 12.05.2004, 10:06

Pravidla přispívání