Není to M42, není to moje, ale je to zajímavé.
Objektiv = Kraussův anastigmat z let 189x
![]()
Není to M42, není to moje, ale je to zajímavé.
Objektiv = Kraussův anastigmat z let 189x
![]()
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
Fotky o ničem, ale na takto starý objektiv zajímavé podání. To je velkoformátové sklo?
IBM
Lenovo
Kriglnakafe
Podle parametrů to odhaduju na deskáč cca 9x9cm, ale 135mm se tehdy používaly téměř na všechno![]()
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
Foto vypadá docela dobře, ale kua řekni mi, kde jsi splašil takovýhle sklo? Docela rarita, ne? Zkoušel jsem si ho vygooglit v češtině... a jediný příspěvek byl od tebe z "vedlejšího" fóra![]()
"Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."
Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro
Mno ono google sice ví všechno, ale na analogové technologie je pořád krátký:-p V bazarech a na půdách se válí zajímavých věcí mraky, akorát člověk musí mít uši a oči nastražené...
IBM
Lenovo
Kriglnakafe
Mno, to je zamotaná historie... narazil jsem jednou na aukru na člověka, který prodával starou filmovou výbavu co používal jeho otec a dědeček, a protože mě tam něco zaujalo a prodejce byl místní, zavolal jsem mu a domluvil jsem se na návštěvě, abych si to mohl omrknout.kua řekni mi, kde jsi splašil takovýhle sklo?
Bohužel to, o co mi šlo prvořadě, už bylo prodáno bokem, o co mi šlo druhořadě, to bylo ve špatném stavu, ale nakonec mě jedna věc zaujala. Byl to objektiv ze starého deskáče s podomácku vyrobeným tubusem a ostřením:
![]()
Prý tehdy teleobjektivy nebyly k sehnání, tak si ho dědeček (k SLR Pentaconu) vyrobil doma sám z předválečného aparátuDědečkova mistrovská práce mi byl nabídnuta za dvě stovky, což je spolu se dvěma čtrnácti korunovými jízdenkami cena, za kterou jsem ho získal
No není to úchvatný?
![]()
Pěkná historka - vidím že stačí mít trošku štěstí a nemít línou hubu a výsledek se dostavíkaždopádně gratulace k raritnímu kousku.
"Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."
Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro
hm, rozmyslam nad nejakym pevnym sklom min. 300mmda sa v M42 segmente nieco take najst?
aby to bolo cca pouzitelne na plnu clonu
![]()
C2D E6550 & Athlon X2@4200+ + FSC Loox N560 + Nokia E51 + Dell Latitude D630
Sony a700+bordel okolo
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)