Ad: GParted
Jasně, co je GParted jsem doteď nevěděl, takže áno - dá se nejspíš stáhnout on-line i do jiné distribuce (Ubuntu,..)

Zatím jsem ale stejně skončil. GParted mi napřed nahlásil chyby na NTFS partition a nedovolil změny. Je to sice podivné (tím nehaním GParted, naopak), že widle rozdrbou souborový systém týden po instalaci, ale budiž. Provedl jsem chkdsk /f a po restartu pokus 2. Tentokrát jsem se dostal až do fáze nastavení resize, ale při spuštění simulace znovu chyba, protože NTFS žurnál není korektně ukončen.
Už jsem zkusil vyhodit snad všechny programy a služby, které by mohly dělat neplechu a několikrát ukončit widle, ale pořásd tejný výsledek.

Ad: Partition Magick - s tím mám hodně špatný zkušenosti. Někdy fungoval bezchybně, z toho mi několik instalací totálně rozdbal. Po spuštění požadoval opravu jakési chybné adresace clusteru a od té doby se disk tvářil jako neformátovaný (dnes bych na to pustil třeba GetDataBack, nebo jiný tool, ale tehdy jsem to už nerozchodil. Jeden disk putoval dokonce na reklamaci, protože nešel žádným způsobem ani zformátovat). Od té doby mi PQM na komp nesmí.